Best tyres for suv

BESTE DEKK FOR SUV

Tips og råd for dine bil-, SUV- og vandekk

Hvis du er en del av det voksende fellesskapet av SUV-brukere, lurer du kanskje på hvordan du velger de beste dekkene for SUV. I denne artikkelen, etter å ha klargjort det noen ganger forvirrende skillet mellom SUV-er og 4x4-er, hjelper vi deg å velge de best egnede dekkene til ditt bruk.

Forskjellen mellom SUV-er og 4x4-biler

Per definisjon er en 4x4 et terrengkjøretøy. Firehjulsdriften gjør at den kan kjøre i vanskelig terreng som personbiler vil finne vanskelig eller umulig å kjøre på. 4x4, for eksempel, kjøres i rally. De er utstyrt med dekk som er spesialdesignet for kjøring i ulendt og vanskelig terreng.

Derimot er en SUV et kjøretøy som vanligvis er beregnet på veien. De fleste SUV-er har kun tohjulsdrift, som konvensjonelle personbiler, men ikke alltid som vi skal se senere.

Mange har en tendens til å forveksle begrepet 4x4 med SUV. Det er imidlertid viktig å skille mellom de to, da dekkene for hver er forskjellige. En 4x4 kan utstyres med terrengdekk eller blandede dekk, mens en SUV er mer sannsynlig å være utstyrt med dekk for veibruk.

I denne artikkelen vil vi fokusere på SUV-dekk.

Hvordan velge SUV-dekk?

Michelin har utviklet serier for størrelser som passer SUV-er. Og for å finne ut hvilke Michelin SUV-dekk som passer best for din bruk, har vi samlet enkle spørsmålet du bør stille deg selv:

Er du utsatt for hyppige og regelmessige snøforhold og lave temperaturer om vinteren?

Alternating winter and summer SUV tyres

Avhengig av svaret ditt, vil vi veilede deg til de best egnede dekkene.

1- Hvis svaret ditt er JA

Vi anbefaler å veksle mellom vinter- og sommer-SUV-dekk:

SUV-dekk for vinteren

Velg 3PMSF-sertifiserte SUV-dekk, designet for tøffe vinterforhold. For dette formålet er vår MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV eller MICHELIN Alpin 6 ideelle valg. Hvis du bor i et land med svært strenge vintre, så velg MICHELIN X Ice Snow SUV eller MICHELIN X Ice North SUV (piggdekk).

(For mer informasjon, les artikkelen vår om snødekk for SUV).

SUV-dekk for sommeren

Velg 3PMSF-sertifiserte SUV-dekk, designet for tøffe vinterforhold. For dette formålet er vår MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV eller MICHELIN Alpin 6 ideelle valg. Hvis du bor i et land med svært strenge vintre, så velg MICHELIN X Ice Snow SUV eller MICHELIN X Ice North SUV (piggdekk).

(For mer informasjon, les artikkelen vår om snødekk for SUV).

2- Hvis svaret ditt er NEI

Hvis du er i et område med tidvis kalde temperaturer og lite snøfall, bør du bruke helårsdekk for SUV og beholde de samme dekkene hele året.

Helårs SUV-dekk

Avhengig av størrelsen på dekkene dine, kan du velge mellom vår helårsserie: MICHELIN CrossClimate 2 og MICHELIN CrossClimate 2 SUV.

Begge er SUV-kompatible og sertifisert med 3PMSF-merket, som betyr at de har blitt testet på kald og snødekt underlag ved temperaturer under 7°. De tilbyr også utmerket ytelse på tørre og våte veier om sommeren, noe som gjør dem til ideelle kandidater for din SUV hele året. (For mer informasjon, les vår artikkel om helårsdekk for SUV).

All-season SUV tyres

Dekk for 4-hjulsdrevne SUV-er

For de fleste SUV-er som kan dra nytte av det, tilbys ofte firehjulsdrift som et alternativ, og det er få forbrukere velger det. Derimot er firehjulsdrift mye mer vanlig på store SUV-er og premium-SUV-er.

Med andre ord, mens SUV-er kan hevde å ha en robust estetikk, er de ikke nødvendigvis utstyrt med en differensialsperre mellom dekk eller en kort terrenggirkasse. Mens de beholder kjørehøyden og det robuste utseendet til en 4x4, har mange bare tohjulsdrift og har gitt opp noe av terrengegenskapene for bedre kjøreegenskaper.

Hvis SUV-en din har 4-hjulsdrift, kan du følge de samme valgkriteriene, men MICHELIN anbefaler på det sterkeste å utstyre den med 4 identiske dekk, dvs. av samme merke og modell, størrelse og slitasjenivå.

Må du bytte alle 4 dekkene på din 4-hjulsdrevne SUV?

For optimal ytelse anbefaler vi at du skifter alle fire dekkene samtidig hvis SUV-en din er et firehjulsdrevet kjøretøy.

Hvis SUV-en din kun har tohjulsdrift, trenger du ikke bytte alle fire dekkene samtidig. Men det anbefales at du gjør det i par, det vil si de to dekkene som er på samme aksel.

Hvordan velge SUV-dekk på sekunder

For å gjøre det enklere for deg å velge, vil diagrammet nedenfor gi deg en veldig presis og rask idé om de best egnede dekkene for din SUV:

A tool to help you choose your SUV tyres

Nå som du har en klarere ide om de beste dekkene for din SUV, klikk nedenfor for å finne ut mer.

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.