store tyres

DEKKOPPBEVARING - HVORDAN OPPBEVARER DU DEKK

Tips og råd for dine bil-, SUV- og vandekk

Trenger du å lagre dekk?

Ekspertene hos Michelin er her for å gi noen tips om dekkoppbevaring for å holde dekkene dine trygge og klare til bruk i lavsesongen.

Når bør du lagre dekkene dine?

Hvis dekkene dine blir stående ubrukt ute i lengre perioder (en måned eller mer), vil overflatene deres bli tørre og overflatesprekker kan oppstå.

Det anbefales derfor å oppbevare dem i et kjølig, tørt og rent innemiljø.

Oppbevaring av vinterdekk

Når utetemperaturen stiger over 7°C, mykner gummien i vinterdekkene under påvirkning av varmen. Som et resultat slites det raskere og dekkene dine blir mindre effektive. Derfor anbefales det å oppbevare vinterdekkene og montere sommerdekkene.

Oppbevaring av sommerdekk

Omvendt, når temperaturen faller under 7°C, stivner gummien i sommerdekkene, noe som resulterer i tap av håndteringsegenskaper. Dette er tiden da det blir nødvendig å lagre sommerdekkene og montere vinterdekkene.

inspect tyres

Før du lagrer dekkene dine:

 • Før du fjerner dekkene, legg merke til plasseringen på bilen din. Dette vil tillate deg å rotere dekkene dine neste gang du monterer dem for å sikre at de slites jevnt.
   
 • Inspiser hvert enkelt dekk for skade eller ujevn slitasje.
   
 • Rengjør hjulene og dekkene med vann og tørk dem godt for å begrense korrosjon.
   
 • Fjern eventuelle steiner eller rusk som har blitt fanget i dekksporene.

Hvor skal du lagre dekkene dine?

 • Oppbevar dekkene dine innendørs i et rent, ventilert, tørt, temperert og godt ventilert område, vekk fra direkte sollys og elementene.
   
 • Hold dem unna kjemiske stoffer, løsemidler eller hydrokarboner som kan endre gummiens natur.
   
 • Hold dem unna alt som kan trenge gjennom gummien (metallspisser, tre osv.).
   
 • Hold dem unna varmekilder, flammer, glødende materialer, utstyr som kan forårsake gnister eller elektriske utladninger og enhver kilde til ozon (transformatorer, elektriske motorer, sveisesett, etc.)
   
 • Hold dem unna gjenstander som kan knuse dekkene.
   
 • Hvis du oppbevarer dekkene ute (anbefalt kun for en kort periode), løft dekkene opp fra bakken og bruk et ugjennomtrengelig dekke med hull for å forhindre oppsamling av fuktighet.
   
 • Sørg for at overflatene som dekkene oppbevares på er rene og fri for fett, bensin, løsemidler, oljer eller andre stoffer som kan skade gummien.
   
 • Av estetiske grunner, hvis dekkene dine har en hvit sidevegg eller hevet hvit skrift, lagre dem med den hvite sideveggen eller hevede hvite skriften vendt mot hverandre. Ellers kan den svarte gummien flekke dem.
   
 • Hvis dekkene er på et parkert kjøretøy over lengre tid, bør de avlastes for kjøretøyets vekt. Enten ved å løfte den eller ved å ta av dekkene. Unnlatelse av å gjøre det kan føre til irreversibel skade.
bibendum

Hvis du har nok plass i garasjen din, kan du lagre vinterdekkene dine i stabler, pass på at de ikke deformeres og at de fortrinnsvis plasseres på paller.

Høyden på pelene bør ikke overstige 1,20 m.

store tyres

Hvordan lagre dekk med felg

Hvis dekkene dine er montert på felger, oppbevar de stående, heng dem opp eller stable dem (maks. to og to).

store tyres with rims 2

Hvordan lagre dekk uten felger

Hvis dekkene ikke er montert på felger, må du ikke stable eller henge dem.
Oppbevar dem stående.

store tyres without rims

Sommer- og vinterdekklagring nær meg

Hvis du ikke har nok plass hjemme til å lagre dekkene dine under gode forhold, bør du vite at de fleste forhandlere tilbyr en lagringstjeneste.
Du kan finne den nærmeste med vår forhandlersøker:

map search desktop
Finn en dekkbutikk i nærheten på få sekunder
Søk med
Adresse, stedsnavn eller postnummer
Car
Finn min posisjon
Søk

 

See other related articles

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.