header

BESTE VINTERDEKK VURDERING

Tips og råd for dine bil-, SUV- og vandekk

Vinterdekk er spesielt utviklet for trygg kjøring i temperaturer under 7 °C, uansett om veien er dekket av snø eller ikke.

Hva er de beste vinterdekkene for din bil? I denne artikkelen presenterer MICHELIN sine beste vinterdekk, og for hver av dem meningene til selvstendige dekktestere etter å ha testet dekkytelsen i vinterforhold.

3PMSF-merket hjelper deg med å gjenkjenne et bra vinterdekk

Dekk merket med "3PMSF" (3 Peak Mountain Snow Flake) er de eneste som garanterer ekte vinterprestasjon ved å være spesifikt utformet for bruk på snø, og oppfyller alle kravene gjennom objektive tester*

Denne merkingen blir stadig mer vanlig i Europa for å identifisere et godt vinterdekk. Symbolet for 3PMSF er lett gjenkjennelig: et snøfnugg omgitt av 3 fjelltopper. I samsvar med forskrifter følges det alltid av M+S-merkingen på siden av vinterdekket. 

Hvert av dekkene som vises nedenfor er merket med 3PMSF.

*Dette inkluderer en bremseeffektivitetstest under vinterforhold, utført i henhold til ETRTOs (European Tyre and Rim Technical Organisation) metode.

MICHELIN Alpin 6

MICHELIN Alpin 6 er den nyeste generasjonen med vinterdekk, designet for sikkerhet under krevende vinterforhold[1-2-3]. Med MICHELIN EverWinterGrip Technologies gir dette dekket optimal bremsing, akselerasjon og trekkraft når du kjører på snø, fra første til siste kilometer. Det nyter godt av lang levetid, slik at du hver dag kan kjøre til jobb og på lange vinterturer, uansett forhold. MICHELINs innovative slitasjeindikator gir deg en enkel og praktisk måte å forutse når det er på tide å skifte vinterdekkene, og bidrar til sikkerheten for deg og passasjerene dine.

I 2023 er MICHELIN Alpin 6 vurdert som "Good" av ADAC (sammenlignende test av 16 vinterdekk 225/45R17; 16 vinterdekk 205/60R16).

Presis og sikker ytelse ved grensen til tørre veier; generelt sett fortsatt trygge egenskaper på våte veier; svært høy estimert kjørelengde; lav vekt; lavt drivstofforbruk.

MICHELIN Pilot Alpin 5

Kom deg ut på veien med din høytytende bil og behold kontrollen gjennom hele vinteren med MICHELIN Pilot Alpin 5 dekket. Designet for utmerket styringsspresisjon og bremsing under vinterkjøreforhold[1][2][3].

I 2023 ble MICHELIN Pilot Alpin 5 dekket kåret som testvinner i sammenligningstester utført av:

 • AUTO BILD SPORTSCARS, på 11 vinterdekk i størrelse 225/40 R18.

Vinterdekket utmerket seg med overbevisende prestasjoner på is og snø, dynamisk håndtering på vått og tørt underlag, direkte styrerespons, korte bremsedistanser på tørt underlag og stille rullegange.

 • AUTO BILD, på 54 vinterdekk i størrelse 225/45 R18.

Testvinner med topp ytelse på is og snø, presis håndtering på våte og tørre veier, god kjørelengde.

 • TYRE REVIEWS, på 11 vinterdekk i størrelse 225/45 R18.

Beste på tørre bremsing og håndtering, ekstremt bra på vått, beste dekk totalt sett på snø, høyeste komfortnivå.

I 2022 var MICHELIN Pilot Alpin 5 - dekket testvinner i sammenligningstester utført av:

 • AUTO BILD ALLRAD, på 10 vinterdekk i størrelse 245/45 R19.
 • AUTO MOTOR UND SPORT, på 8 vinterdekk i størrelse 245/45 R19.
   

In 2021 ble MICHELIN Pilot Alpin 5 - dekket kåret som testvinner i sammenligningstester utført av:

 • AUTO BILD SPORTSCARS", på 12 vinterdekk i størrelse 225/45 R18 og 245/40 R18.
 • SPORT AUTO, på 6 vinterdekk i størrelse 255/40 R18.
 • TYRE REVIEWS, på 9 vinterdekk i størrelse 225/40 R18.
   

I 2020 ble MICHELIN Pilot Alpin 5 - dekket:

 • Kåret som testvinner og klassifisert som "Good" i sammenligningstester utført av ADAC, på 13 vinterdekk i størrelse 235/55 R17.
 • Kåret som testvinner og vurdert som "Eco-Master" i sammenligningstester utført av AUTO BILD, på 51 vinterdekk i størrelse 245/45 R18.

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV vinterdekket tilbyr høy ytelse, sikkerhet og kontroll under ulike vinterkjøreforhold, spesielt designet for å møte de strenge kravene til SUV-er[1-2].

I 2023 ble MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV-dekket anerkjent som testvinner i en sammenlignende test utført av Auto Bild Allrad, og det fikk en "Exemplary" vurdering i en test med 10 vinterdekk i størrelse 225/60R18.

En spesialist på snø med utmerkede håndteringsegenskaper under alle værforhold, presis styring med god tilbakemelding og behagelig stille rullekomfort.

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV er også vurdert som "Highly Recommended" av TYRE REVIEWS (sammenlignende test av 9 vinterdekk i størrelse 235/60R18) og "Very Good" av AMS (Auto Motor Sport) (sammenlignende test av 7 vinterdekk i størrelse 255/40R20).

34963888 m

SE VÅRT UTVALG AV VINTERDEKK

Andre relaterte artikler

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.