liv mich eprimacy close up master v03 njo

Hvordan forbedre rekkevidden på elbil?

Tips og råd for dine bil-, SUV- og vandekk

Vil du forbedre rekkevidden til din elbil? Oppdag utfordringene og løsningene for å oppnå maksimal kjørelengde med din elbil.

Hvordan kan jeg forbedre rekkevidden på min elbil?

Det er fire optimaliseringsområder som kan forbedre rekkevidden til din elbil:

- Kjørestilen
- Vedlikehold av kjøretøyet
- Lasten og luftmotstanden
- Dekkene

liv mich pilotsportev closeup master v04 njo

Ta i bruk en jevn og proaktiv kjørestil.

Den mest avgjørende faktoren som påvirker den gjennomsnittlige avstanden en elbil kan kjøre, er kjent som øko-kjøring.

Øko-kjøring er kjørestilen som er den viktigste måten å optimalisere energiforbruket på, både i måten føreren akselererer og bremser på. En person som jevnlig akselererer raskt og bremser brått, vil ha mindre rekkevidde enn en sjåfør med en jevnere kjørestil.

Hastighet er også en faktor. Rekkevidden varierer avhengig av om du kjører i byen, i forstedene eller på motorveien. Jo raskere du kjører, jo raskere bruker du opp rekkevidden.

Hold deg oppdatert på vedlikehold av kjøretøy

adobestock 127114466

Hvis det er én ting å huske, er det at rekkevidden til elbilen også krever vedlikehold i alle sesonger, med fokus på dekktrykk og hjuljustering.

For eksempel kan vinteren direkte påvirke rekkevidden til elbilen din: Når det blir kaldt, avhengig av batterikjemien din, har batteriets rekkevidde en tendens til å avta. Under null grader kan rekkevidden påvirkes.

Dekktrykket til elbilen din er også en betydelig faktor som påvirker den gjennomsnittlige avstanden en elbil kan kjøre. Å kjøre med dekk som har for lavt lufttrykk vil det føre til unødvendig strømforbruk, ettersom dekkene krever mer energi for å rulle. Dessuten kan feil oppblåste dekk føre til for tidlig slitasje

Fjern unødvendig belastning og luftmotstand

Rekkevidden avhenger av lasten kjøretøyet bærer: jo mer vekt du har inne i en bil, desto mer energi kreves for å bevege den. Det fører uunngåelig til tap av rekkevidde. Sjekk derfor at du ikke bærer unødvendig vekt i bagasjerommet!

Aerodynamikk spiller også en rolle her. Takstativer, sykkelstativer og andre eksterne tilbehør kan øke luftmotstanden, øke energiforbruket og redusere rekkevidden. For optimal effektivitet med elbiler, fjern eventuelt unødvendig eksternt tilbehør for å maksimere rekkevidden på daglige turer.

Utstyr kjøretøyet ditt med egnede dekk for din elbil

Som med enhver annen bil kan riktige dekk tilpasset din elbil utgjøre forskjellen når det gjelder batterirekkevidden. Hvorfor? Fordi dekkene spiller en nøkkelrolle, spesielt gjennom det vi kaller rullemotstand. Når du ønsker at et dekk skal rulle, må det frigjøre litt energi, og denne lille mengden energi som frigjøres, spiser av batteriets rekkevidde. For å si det enkelt: Jo lavere rullemotstand, desto mer rekkevidde kan du få ut av din elbil.

Hos Michelin er rullemotstand kjernen i utformingen av våre bildekk:

Med andre ord vil ethvert Michelin-dekk med riktige dimensjoner for din bil optimalisere rullemotstanden og dermed forbedre batteriets levetid.

Hvis du ikke vet hvilket dekk du skal velge, bør du vurdere din kjørestil:

  • Hvis du foretrekker komfort og sikkerhet, vil MICHELIN Primacy-familien være et levedyktig alternativ i ditt tilfelle. I ettermarkedet for premiumdekk kan for eksempel MICHELIN e·Primacy øke rekkevidden din med anslagsvis 7 %, eller rundt 30 km for et kjøretøy med en rekkevidde på 400 km sammenlignet med andre dekk i samme kategori.
  • For en sportsligere kjørestil vil MICHELIN Pilot Sport-familien være et passende valg. For din høytytende elbil kan MICHELIN Pilot Sport EV gi opptil 60 km ekstra rekkevidde.

Hvordan vet du hvilke dekk som tilbyr den beste rullemotstanden?

Hvordan kan du finne de mest passende dekkene til din elbil? I noen land, som i Europa (og snart i Kina), er det en spesifikk etikett - lik den du finner på et kjøleskap. På denne etiketten betyr "A-klasse" lavest rullemotstand. Så, hvis du skulle sammenligne "A-klasse" dekk med "C-klasse" dekk, ville du få lengre rekkevidde med de første.

JURIDISKE OMTALER:

(1) - Dekkene i MICHELIN e.PRIMACY-kategorien defineres som et av Premium-sommerdekkene, slik som merkene CONTINENTAL, GOODYEAR, BRIDGESTONE, PIRELLI, DUNLOP, og er ikke engasjert i Original Equipment-programmet (dvs. ikke designet for å nå bilprodusenters spesifikke mål), men er dekk som kan kjøpes fra forhandlere.

 

(2) - Økt batterirekkevidde for elbiler og CO2-reduksjon. Når de er nye, genererer MICHELIN e.PRIMACY 2 kg/t mindre enn konkurrentene ved gjennomsnittlig rullemotstand, tilsvarende for reduksjon i drivstofforbruk på opptil 0,21 L / 100 km, tilsvarende en gevinst i CO2-utslipp opptil 5 g for en VW Golf 7 1.5 TSI eller tilsvarende reduksjon med opptil 7 % i aksjonsradius for en VW e. Golf.

 

(3) - En intern studie for rullemotstand som ble gjennomført 10/2020 for dimensjonene 255/45 R19, sammenligner MICHELIN Pilot Sport EV (6,7 kg/t) med MICHELIN Pilot Sport 4 SUV (8,8 kg/t). For et elektrisk kjøretøy med en masse på 2151 kg, med en autonomi på 540 km, fører dette gapet på 2,1kg/t til en gevinst på autonomi på mer enn 60 km, eller mer enn 10% av den opprinnelige rekkevidden.

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.