liv mich eprimacy close up master v03 njo

Hvordan øke elbilens rekkevidde?

Vil du forbedre rekkevidden til elbilen din? Se utfordringene og løsningene for å få maksimal kjørelengde ut av elbilen din.

Hvordan kan jeg øke elbilens rekkevidde?

Det er fire hovedmåter en sjåfør kan forbedre rekkevidden for elbilen på:

liv mich pilotsportev closeup master v04 njo

Ta i bruk en rolig, foregripende kjørestil

Den viktigste faktoren som innvirker på gjennomsnittsstrekningen en elbil kan kjøre, er kjent som <b> økokjøring</b>.

Økokjøring er den kjørestilen som er viktigst for å optimalisere energiforbruket, både når det gjelder måten sjåføren akselerer og reduserer hastigheten på. De som regelmessig øker hastigheten etter å ha fått rødt lys, og så bremser hardt, har mindre rekkevidde enn en som kjører med en en roligere kjørestil.

Hastighet er også en faktor. Rekkevidde varierer, avhengig av om du kjører i indre by, i forstader eller på motorveien. Jo hurtigere du kjører, desto raskere bruker du opp rekkevidden. 

Hold deg oppdatert med vedlikehold av kjøretøyet
 

adobestock 127114466

Hvis det er en ting du må huske på, er det at rekkevidden for elbilen i stor grad er knyttet til det generelle vedlikeholdet. Dette innbefatter ikke bare regelmessige vedlikeholdskontroller utført av en mekaniker, men innebærer også sesongvedlikehold og å holde øye med lufttrykket til elbildekkene.

Vinteren kan for eksempel innvirke direkte på rekkevidden for elbilen: når det blir kaldt, medfører batteriets globale effektivitet at motoren har en tendens til å reduseres. Rekkevidden kan også bli berørt når det er under null grader. Det er grunnen til at mange produsenter har som alternativ å varme opp bilen før den tas ut.

Elbildekkenes trykk er også en betydelig faktor som påvirker hvor lang gjennomsnittsavstanden er for en elbil. Det fører til unødvendig elforbruk å kjøre med dekk med for lavt dekktrykk, da det kreves mer energi for at dekkene skal rulle. For ikke å snakke om at dekk med feil lufttrykk kan forårsake for tidlig slitasje ...

Fjern unødvendig last og luftmotstand

Rekkevidde avhenger av lasten som kjøretøyet har med seg: jo mer vekt du har inni bilen, desto mer energi trengs for å flytte den. Det er ikke til å unngå at det blir mindre rekkevidde. Kontroller derfor at du ikke kjører rundt med unødvendig vekt i bagasjerommet!

Aerodynamikk spiller også inn her. Takgrinder, sykkelholdere osv. tilføyer luftmotstand, øker energiforbruket og reduserer rekkevidden. Hvis du ikke skal på ferietur og vil ha optimal elbileffektivitet, bør du fjerne alt utvendig ekstrautstyr slik at du får maksimal elbileffektivitet.

Sett på riktige elbildekk

Når det gjelder rekkevidde, er det essensielt å montere riktige elbildekk på bilen for å få mest mulig elbileffektivitet Dekkene spiller en nøkkelrolle, spesielt gjennom det vi kaller rullemotstand. Når du vil at et dekk skal rulle, må det forbruke litt energi. Denne lille mengden med tapt energi ødelegger gradvis batteriets rekkevidde. For å si det enkelt: jo lavere rullemotstand, desto mer rekkevidde kan du få ut av elkjøretøyet ditt.

Hos Michelin er følgelig rullemotstand kjernen i våre elbildekkdesign:

I premium-reservehjulsmarkedet øker MICHELIN e.Primacy rekkevidden med anslått 7 % eller ca. 30 km for et kjøretøy med en rekkevidde på 400 km i forhold til andre dekk i samme kategori (1)(2). For ditt elkjøretøys høye ytelse, gir MICHELIN Pilot Sport EV deg 60 km med ekstra rekkevidde (3)

Hvordan vet du hvilke dekk som har best rullemotstand? 

Hvordan kan du finne de best egnede elbildekkene til ditt kjøretøy? I enkelte land i Europa (og snart Kina), er det en spesifikk etikett – som for eksempel klistremerket du finner på et kjøleskap. På denne etiketten betyr «A-klasse» laveste rullemotstand. Så hvis du kunne sammenligne «A-klasse»-dekk med «C-klasse»-dekk, vil du få mer rekkevidde fra førstnevnte.

JURIDISKE OMTALER:

(1) - Dekkene i MICHELIN e.PRIMACY-kategorien defineres som et av Premium-sommerdekkene, slik som merkene CONTINENTAL, GOODYEAR, BRIDGESTONE, PIRELLI, DUNLOP, og er ikke engasjert i Original Equipment-programmet (dvs. ikke designet for å nå bilprodusenters spesifikke mål), men er dekk som kan kjøpes fra forhandlere.

 

(2) - Økt batterirekkevidde for elbiler og CO2-reduksjon. Når de er nye, genererer MICHELIN e.PRIMACY 2 kg/t mindre enn konkurrentene ved gjennomsnittlig rullemotstand, tilsvarende for reduksjon i drivstofforbruk på opptil 0,21 L / 100 km, tilsvarende en gevinst i CO2-utslipp opptil 5 g for en VW Golf 7 1.5 TSI eller tilsvarende reduksjon med opptil 7 % i aksjonsradius for en VW e. Golf.

 

(3) - En intern studie for rullemotstand som ble gjennomført 10/2020 for dimensjonene 255/45 R19, sammenligner MICHELIN Pilot Sport EV (6,7 kg/t) med MICHELIN Pilot Sport 4 SUV (8,8 kg/t). For et elektrisk kjøretøy med en masse på 2151 kg, med en autonomi på 540 km, fører dette gapet på 2,1kg/t til en gevinst på autonomi på mer enn 60 km, eller mer enn 10% av den opprinnelige rekkevidden.

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.