4w 483 tire michelin e primacy en product in context 1 nosignature 16 slash 9

Hvordan du velger riktige dekk for elbiler

Når det gjelder å bytte dekk på et elkjøretøy, er det viktig å forstå forskjellene mellom dekk for elbiler og de som er designet for kjøretøy med forbrenningsmotor. Se arbeidet bak dekk for elbiler, og hvor mye mer som ligger bak det svarte gummieksteriøret enn du kanskje tror.

Er dekk for elbiler samme som for biler med forbrenningsmotorer?

Elbiler og biler med tradisjonelle forbrenningsmotorer (ICE) ser kanskje like ut, iblant kan de til og med utstyres med de samme dekkene! Likevel har Michelin utviklet dekk utelukkende for elbiler. Det er for å maksimere fordelene for disse. Husk at alle dekkseriene våre egner seg for elbiler, selv om MICHELIN Pilot Sport EV og MICHELIN e.Primacy er spesielt designet for disse.

Med en elbil som er utstyrt med dekk den er designet for, er batterirekkevidden og bevaring av innvendig stillhet det som treffer mest. Og så snart du trår på gasspedalen, blir du umiddelbart 100 % opptatt av bilens ytelse. Mens derimot med en bil som har forbrenningsmotor, startes motoren gradvis. Det betyr at vektoverføringen er mye mer intens enn for et kjøretøy med forbrenningsmotor.

Disse forskjellene mellom en elektrisk- og ICE-drevet bil har konsekvenser for dekkdesign. Hos Michelin designer vi våre bildekk for elbiler annerledes, for å optimalisere elbilenes ytelse. Batterirekkevidden, stillheten i kupeen og dekkenes lange levetid er optimalisert, samtidig som elbilen opprettholder et høyt sikkerhetsnivå og høy kjørekomfort.

Er dekk for elbiler samme for alle biltyper?

4w 461 tire michelin crossclimate 2 en us product in context dry no signature 16 slash 9

Akkurat som med et ICE-drevet kjøretøy, finnes det ikke et alternativ med et dekk som passer for alle elbiler. Det er et spørsmål om hva som er formålet med bilen. Michelin designer dekk spesielt med tanke på hvordan de skal brukes. Et dekk må imøtegå ulike kjørebehov, akkurat som alle andre biltyper.

En sportsbilsjåfør har for eksempel helt andre forventninger til bilen enn en som kjører en bybil. Denne type sjåfør vil kjøre bilen med stor presisjon. De kjøper sportsbiler fordi de føler at bilen responderer når de svinger på rattet. Det er denne kjøregleden de søker. Derfor må dekk til elektriske sportsbiler kombinere både særpreget og kjørepresisjonen til elbiler.

Utfordringene til dekk for elektriske sportsbiler

Det medfører betydelige undersøkelser og utvikling for å få denne følelsen fra et sportsbildekk. Et mykt dekk som ikke responderer så mye som bilen, påvirker hele kjøreopplevelsen. Sjåføren mister også mange av fordelene til bilens sportslige egenskaper, og følgelig behovet for et sportsbildekk spesielt designet for en elbil.

Elektriske sportsbiler har kraftige elmotorer som gir øyeblikkelig dreiemoment og hurtige akselerasjoner. Du må ha et sterkt batteri for å støtte disse motorene. Det medfører større vekt. 400 kg er gjennomsnittsvekten for et batteri i en elektrisk sportsbil. Med denne vekten og ytelsen må du ha full kontroll over bilen og må passe på å bevare rekkevidden til batteriet, som vil degraderes av denne tilleggsvekten. Utfordringen går derfor mest på å oppnå riktig balanse mellom kontroll og rekkevidde i forbindelse med tilleggsvekten.

Hvordan vet du hvilke dekk du skal montere på elbilen din?

MICHELIN Pilot Sport EV -dekket er designet for å tilfredsstille de helt spesifikke ytelsesegenskapene som kreves for elektriske sportsbiler.

MICHELIN Pilot Sport EV-dekket forandrer seg med økt svingestivhet for å fortsatt holde håndteringsfornemmelsene på samme nivå som for en forbrenningsmotor, med 15 % mer svingestivhet (1) for å kompensere for vektøkningen.

MICHELIN Pilot Sport EV har også 60 km med ekstra rekkevidde (2), mens de reduserer oppfattet støynivå (3) med 20 % for å maksimere kjøregleden enda lenger. 

MICHELIN Pilot Sport EV tire: Electrified road control, made to last | Michelin

liv mich eprimacy close up master v03 njo 2

Bybiler og andre luksus- og mellomklassebiler velger MICHELIN e.Primacy-dekk, merkets første økodesignede dekk.

MICHELIN e.Primacy-dekket markerer et viktig miljøfremskritt for dekk.

MICHELIN e.Primacy er luksusmarkedets best rangerte dekk når det gjelder rullemotstand. (4)(5)

MICHELIN E.Primacy-dekket kan øke batterirekkevidden for elbiler med opptil 7 % (6). I tillegg til alle disse egenskapene, er andre ytelser som våtgrep og lang levetid av høy standard (7)(8), og med høyt sikkerhetsnivå.

Michelin utvikler også merkede dekk sammen med elbilprodusenter, som Mercedes-AMG, Porsche, Tesla. Et merket dekk innebærer at alle bilprodusentens krav er overholdt, også for elbildekk.

Michelin tilpasser en rekke dekk for elbilprodusenter. Du kjenner dem igjen gjennom dekkmerkingen på sideveggen.

New MICHELIN e.PRIMACY Tyre - Eco-responsible, made to last

JURIDISKE OMTALER

MICHELIN Pilot Sport EV

(1) En intern studie for svingestivhet som ble gjennomført på en maskin i 10/2020 for dimensjonene 255/45 R19, sammenligner MICHELIN Pilot Sport EV med MICHELIN Pilot Sport 4 SUV.

(2) En intern studie for bedre batterirekkevidde for HP EV-rullemotstand som ble gjennomført i 10/2020 for dimensjonene 255/45 R19, sammenligner MICHELIN Pilot Sport EV (6,7 kg/t) med MICHELIN Pilot Sport 4 SUV (8,8 kg/t). For et elektrisk kjøretøy med en masse på 2151 kg, med en autonomi på 540 km, fører dette gapet på 2,1kg/t til en gevinst på autonomi på mer enn 60 km, eller mer enn 10% av den opprinnelige rekkevidden.

(3) - støyforstyrrelser – egenstøymåling, utført i 2016 på str. 245/45 R19 for KIA Cadenza. Støynivå målt i området «170–230 Hz». Resultatene kan variere i henhold til kjøretøy, dekkutvalg og dekkstørrelser, hastighet og veiforhold.

 

MICHELIN e·Primacy

(4) Rullemotstandstest – rullemotstandstester gjennomført på maskin av Applus Idiada, på forespørsel fra Michelin, juni (for nye) og august (for 2 mm blankslipte) 2020, for dimensjonen 205/55 R16 91V, sammenligner MICHELIN e.PRIMACY (nye: 5,58 kg/t og slitte: 5,13 kg/t) med MICHELIN PRIMACY 4 (nye: 7,74 kg/t og slitte: 6,25 kg/t); BRIDGESTONE TURANZA T005 (nye: 7,17 kg/t og slitte: 5,81 kg/t); CONTINENTAL ECOCONTACT 6 (nye: 6,39 kg/t og slitte: 5,49 kg/t); CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 6 (nye: 8,93 kg/t og slitte: 6,94 kg/t); DUNLOP BLURESPONSE (nye: 7,97 kg/t og slitte: 5,54 kg/t); GOODYEAR EFFICIENT GRIP 2 (nye: 7,01 kg/t og slitte: 5,38 kg/t); PIRELLI CINTURATO P7 BLUE (nye: 6,96 kg/t og slitte: 6,30 kg/t); PIRELLI CINTURATO P7 (nye: 8,79 kg/t og slitte: 6,97 kg/t).

 

(5) Dekkene i MICHELIN e.PRIMACY-kategorien defineres som et av Premium-sommerdekkene, slik som merkene CONTINENTAL, GOODYEAR, BRIDGESTONE, PIRELLI, DUNLOP, og er ikke engasjert i Original Equipment-programmet (dvs. ikke designet for å nå bilprodusenters spesifikke mål), men er dekk som kan kjøpes fra forhandlere.

 

(6) Økt batterirekkevidde for elbiler og CO2-reduksjon. Når de er nye, genererer MICHELIN e.PRIMACY 2 kg/t mindre enn konkurrentene ved gjennomsnittlig rullemotstand, tilsvarende for reduksjon i drivstofforbruk på opptil 0,21 L / 100 km, tilsvarende en gevinst i CO2-utslipp opptil 5 g for en VW Golf 7 1.5 TSI eller tilsvarende reduksjon med opptil 7 % i aksjonsradius for en VW e. Golf.

 

(7) Lang levetid – levetidstest gjennomført av DEKRA TEST CENTER, på forespørsel fra Michelin, juni–juli 2020, for dimensjonen 205/55 R16 91 V på Golf 7, sammenligner MICHELIN e.PRIMACY (100 %) med MICHELIN Primacy 4 (102,1 %); levetidstest kjørt med gjennomsnittlig reell bruk (D50) med 14,460 km kjøring og ekstrapolert levetid ved 1,6 mm. Testvinner ADAC Summer 2020 235/55 R17 test utført av ADAC på en Ford Kuga i 2020. Denne testen ble utført for 235/55 R17. Michelin Primacy 4 er det beste av 12 testede dekk i henhold til testede egenskaper (vått, tørt, støy, slitasje, drivstofforbruk). Michelin Primacy 4 er testvinner med følgende kommentarer: «Svært balansert med toppkarakterer på vått føre, utmerket lav slitasje, svært god på tørt føre» – rangert med 1,0 i slitasje.

 

(8) - Vått føre – MICHELIN e. PRIMACY er rangert med B på punktet for vått føre på den Europeiske merkeskalaen.

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.