reifenpannenspray 65001 anwendung am reifen

Hvordan bruke tetningsmasse for bildekk ?

Husk at tetningsmasse for bildekk, i likhet med andre former for punkteringsreparasjon, er en midlertidig løsning og anbefales ikke ved kjøring over lengre avstander.

Søk en profesjonell vurdering så snart som mulig hvis dekkene dine er skadet. 

Her tar vi en titt på alt du trenger å vite om tetningsmasse for bildekk, hvordan du bruker den, hva fordelene er, og hvor langt og fort du kan kjøre etter å ha brukt den. 

Hva er tetningsmasse for bildekk?

Fra å kjøre over en spiker til en overraskende sprekk i gummien, er det lett å finne deg selv med en uventet bildekkpunktering. Men bortsett fra å bytte dekk med et reservedekk, visste du at det er en enkel måte å midlertidig reparere punkteringen på, slik at du kan komme deg tilbake på veiene og ta deg til et verksted for en profesjonell vurdering?

Dekktetningsmasse, også kjent som dekksveis, er en populær løsning for midlertidig punkteringsreparasjon, en spray for å tette lekkasjer som ofte brukes av bilprodusenter som nå inkluderer den ved siden av eller i stedet for et reservedekk.

Du bør også vite at enkelte dekkprodusenter tilbyr dekk som allerede har en innebyd tetning, som Michelins Selfseal-teknologi. Den ordner opp i punkteringer før de skjer. Den plugger automatisk igjen hullet, forhindrer luftlekkasje, og opprettholder dekktrykket slik at du kan fortsette å kjøre.

Dekktetningsmasse kommer i en sprayboks som hjelper til med å tette lekkasjer i dekket i tilfelle en punktering. Tetningsmasse for bildekk er laget for å brukes etter en punktering. Det sprøytes inn i dekket gjennom ventilen, så når det har stivnet, kan du fylle på luft tilbake i dekkene og fortsette å kjøre midlertidig. 

Hvem er dekktetningsmasse nyttig for?

Som en av de enkleste og rimeligste formene for midlertidig dekkpunkteringsreparasjon, er denne sprayen for å tette lekkasjer et nyttig produkt for alle å ha i bilen. Selv om den bare skal brukes over en kort avstand, kan den hjelpe deg med å flytte bilen til et tryggere sted etter skade, og er et nyttig midlertidig alternativ hvis du ikke har et reservedekk for hånden. 

map search desktop

Finn en dekkbutikk i nærheten på få sekunder

Søk med
Adresse, stedsnavn eller postnummer
Car
  • Car
  • Motorbike
Finn min posisjon
Søk

Hvor kan du kjøpe tetningsmasse for bildekk?

Sprayen for å tette lekkasjer er ekstremt tilgjengelig og selges på en lang rekke steder, inkludert i verksteder og nettforhandlere. 

Hvordan bruker du dekktetningsmasse?

Sprayen for å tette lekkasjer kommer vanligvis i en trykksatt aerosolboks, og påføres gjennom dekkventilen med en kompressor. Følg instruksjonene på sprayboksen som anbefalt for å bruke produktet.

Selv om spray for å tette lekkasjer på dekk vanligvis er enkel å bruke, er det viktig å finne et trygt sted å gjøre det. Parker bilen på et sikkert sted vekk fra trafikk eller andre potensielle farer, og sørg for å ta på deg klær med god synlighet før du installerer nødvarseltrekanten for å advare andre sjåfører om at du er stasjonert i veikanten. Sørg for å sjekke dekktrykket når det er mulig, når tetningsmassen er tilsatt og herdet. 

237a1702 tyre sealant

Hvor mye dekktetningsmasse bør du bruke?

Vanligvis er en boks med tetningsmasse nok til én enkelt påføring, og kan ikke brukes om igjen. For å opprettholde riktig dekktrykk, skal alt innholdet i sprayboksen sprøytes inn i dekket som skal repareres. Som oftest tørker antipunkteringsvæsken i slangen og får sprayboksen til å bli ubrukelig, dersom den fortsatt inneholder litt væske.

Sørg for å bytte ut tetningsmassen etter bruk i tilfelle du overrumples i fremtiden. Sjekk også utløpsdatoen hvis det har gått en stund siden kjøpet.

Hvor fort kan du kjøre med dekktetningsmasse?

En spray for å tette lekkasjer er kun en midlertidig løsning, og bør ikke brukes til å kjøre lange avstander eller i høye hastigheter uten å sjekke dekkene med en fagmann på forhånd. 

Bør jeg skifte ut dekket etter at jeg har brukt punkteringssprayen?

Det anbefales å kontrollere dekket hos et dekkverksted. Det kan muligens skades hvis du kjører med det etter at det er punktert. Dekkverkstedet kan avgjøre om dekket må skiftes ut.

Hvilke andre løsninger for punktering er tilgjengelige? 

Sprayen for å tette lekkasjer er en av mange løsninger for å håndtere et flatt dekk. Her er en kort oversikt over noen alternativer som er tilgjengelige:

Bytte ut ditt punkterte dekk med et reservedekk.
– Bruke Run-Flat-dekk, som er spesialdesignet for å motstå effekten av deflasjon når de er punktert, slik at du kan fortsette å kjøre for å nå en garasje eller søke profesjonell hjelp.
– Bruk av dekk med innebygd tetningsteknologi, slik som MICHELIN Selfseal, for å forhindre punkteringer og midlertidig holde deg trygg på veiene før du skifter ut det skadede dekket.

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.