Best snow tyres for SUV

BESTE SNØDEKK FOR SUV

Tips og råd for dine bil-, SUV- og vandekk

Vinteren kommer... Når du kjører SUV-en din, må du føle deg trygg i snøen og på våte veier. Det er viktig at kjøretøyet ditt er i stand til å gi tilstrekkelig med bremsing og trekkraft, selv på de vanskeligste veiene. Ved å velge de riktige dekkene, velger du trygghet.

Hva er de beste snødekkene for SUV? Les artikkelen vår for å finne det ut!

Vinterdekk til SUV

De beste snødekkene for SUV er ganske enkelt de der vinterytelse har blitt testet og sertifisert av 3PMSF-merket. Denne etiketten bekrefter at dekket vil fungere godt under vinterforhold, på kaldt underlag, ved en temperatur under 7° og på snø.

Dette betyr et bedre grep enn du ville fått med et dekk som ikke er designet for disse forholdene. Gummi- og slitemønsteret til 3PMSF-dekk gir effektivt grep på kalde, våte og snødekte overflater.

The 3PMSF symbol ("3 Peak Mountain Snow Flake") is visible on the tyre

3PMSF-symbolet ("3 Peak Mountain Snow Flake") er synlig på dekket

Alle Michelin vinterdekk bærer dette merket, og selvfølgelig vinterdekk for SUV, men ikke utelukkende. Dette er også tilfellet for våre helårsdekk.

Winter tyres for SUV

Helårsdekk for SUV

I motsetning til vinterdekk, som byttes med sommerdekk når været blir mildere, er helårsdekk designet for å kunne kjøres hele året.

De fungerer også bra om vinteren (så lenge temperaturen ikke faller under -10°C) fordi de drar nytte av en ekstra ytelse på snø som er validert av 3PMSF-sertifiseringen.

Det er tilfellet med MICHELIN CrossClimate 2 SUV. Dette dekket har også utmerket oppførsel på våte veier, enten det er kaldt eller ikke.

Sporty og ikke-sporty SUV vinterdekk

For de som liker sporty kjøring, har Michelin laget SUV-serier for vinteren som MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV som kan utstyre SUV-en din og gi eksepsjonell ytelse. Dette SUV-vinterdekket er veldig effektivt på tørt underlag og tilbyr også utmerket trekkraft på snø.

Hvis du ikke er ute etter sporty kjøring om vinteren, vil MICHELIN Alpin 6-serien oppfylle dine forventninger.

Det er viktig å merke seg at det er størrelsen på dekkene dine som avgjør om du velger sporty eller ikke-sporty serien. Hvis en av disse ikke er tilgjengelig for dekkstørrelsen din, bør du velge den andre.

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV provides exceptional performance even for a sporty driving style

MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV gir eksepsjonell ytelse selv for sporty kjørestil

Dekk med eller uten akronymet "SUV"

Dekk designet for SUV-er tilbyr ofte større stivhet for å støtte lasten til disse kjøretøyene som er tyngre enn de fleste personbiler. For dette formål er sideveggene deres forsterket med to kadaverlag i stedet for ett.

Men du har kanskje lagt merke til at noen av SUV-seriene våre, for eksempel MICHELIN Alpin 6, ikke inkluderer forkortelsen "SUV" i navnet sitt. Hvorfor ikke?

Dette er fordi Michelin ønsket å fremheve visse størrelser som mer spesifikke for SUV-er, inkludert i vinterserien. Dette er grunnen til at du kan velge dekk som er utviklet spesielt for SUV-er, for eksempel MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV eller MICHELIN CrossClimate 2 SUV helårsdekk.

Derfor betyr fraværet av akronymet "SUV" ikke at en rekkevidde er uforenlig med din SUV! Den kan monteres så lenge dekkstørrelsen passer. Og forestillingen blir selvsagt den samme.

Du kan finne dekkstørrelsen på sideveggen eller i brukerhåndboken til SUV-en din.

You can find the tyre size on its sidewall

Du kan finne dekkstørrelsen på sideveggenYou can find the tyre size on its sidewall

Hvilke SUV vinterdekk bør du velge for ekstreme vinterforhold?

Hvis du bor på et sted hvor vinterforholdene er mer ekstreme med snø og is, er spesialiserte serier å foretrekke som MICHELIN X-Ice Snow SUV eller MICHELIN X-Ice North 4 SUV som er et piggdekk. Disse SUV vinterdekkene er designet for å gi optimal ytelse på snø eller is, selv ved svært lave temperaturer.

Nå som du har en klarere ide om de beste snødekkene for SUV, finn dine i vår dekkvelger:

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.