Auto Background conseil conduite hiver route winter Tips and Advice

Michelin - testvinner i flere store dekktester

Innovation er, og kommer alltid til å være en stor del av Michelins identitet. Vårt fokus på kontinuerlig forbedring gjør at vi kan utvikle de løsningene som best møter våre kunders behov på lang sikt. I mer enn 130 år har Michelin kommet opp med nye måter å fremme mobilitet på, ved å tilby dekk og tjenester som møter kundenes faktiske behov. Dekkene våre testes jevnlig av uavhengige internasjonale magasiner som rangerer de beste dekkene i ulike kategorier. Les og bli inspirert av årets uavhengige dekksammenligninger!

Tips og råd for dine bil-, SUV- og vandekk
pn002578

Velg riktig dekk for din kjøring

Det viktigste ved valg av vinterdekk er at du investerer i et dekk som er tilpasset hvor du skal kjøre og hvilke veiforhold som råder der. Mens piggdekk har best grep på is, fungerer piggfrie dekk best hvis du kjører der det hovedsakelig er barmark, slaps og snø.

Uavhengige tester - en garanti for kvalitet.

Dekktester utført av uavhengige operatører er en måte å finne ut hvilket dekk som egentlig er det beste på markedet akkurat nå. Hvert år publiserer uavhengige presseorganisasjoner (f.eks. Autobild, Argus, AutoExpress, etc.), bilforeninger (ADAC, TCS, OAMTC, etc.) og forbrukerforeninger (Que Choisir, Which, etc.) resultatene av tester utført på forskjellige merker og typer dekk.

For hver kategori og sesong blir ytelsen til dekk fra forskjellige merker sammenlignet og deretter rangert basert på forbrukernes forventninger. Det velges en bil og dekkdimensjon som representerer gjennomsnittsforbrukeren og deretter brukes disse i alle tester. Organisasjonene er ikke bundet til produsentene, noe som betyr at rangeringene og dekksammenlikningene er helt objektive og uavhengige. Testene utføres av yrkessjåfører på lukkede spor for å sikre et høyt sikkerhetsnivå.

#1 Michelin X-Ice North 4 – Testvinner år etter år

Det er ingen tilfeldighet at Michelin X-Ice North 4 har plassert seg på toppen av dekktestene flere ganger. Av de siste fire årene har Michelin X-Ice North 4 vært best i test i tre år (2019, 2020, 2022). Cirka 250 stålpigger bidrar til et godt grep, og faktum er at det er det store antallet pigger som gir dekket dets viktigste konkurransefortrinn. Dette fører blant annet til to meter kortere bremselengde på is sammenlignet med nærmeste konkurrent.

«Som et klassisk vinterdekk er det vanskelig å slå fordi is- og snøgrepet er veldig bra, mens stabilitet og komfort på barmark er virkelig bra», skriver Teknikens Värld (20/2022).

Selv i finske dekktester presterer X-Ice North 4 veldig bra. «Fortsatt et toppdekk fra Michelin, selv om det har gått noen år. Dekket ruller lett og mister aldri veigrepet uansett situasjon», skriver finske Tekniikan Maailma.

Her kan du lese mer om X-Ice North 4!

#1 Michelin X-Ice North 4 SUV – Eksepsjonelt godt grep på is og snø

«X-Ice North 4 har lenge vært blant de aller beste, også i SUV-dimensjonen. Festet er mest imponerende i lengderetningen», skriver Vi Bilägare i dekktesten publisert i september 2022. Komfort og støynivå imponerer også testførerne. «Innvendig støy måles med desibelmålere som «registrerer» lyden ved førerens ører i ti sekunder, men den subjektive vurderingen av veistøyen veier tyngst i vurderingen. Michelin er klart mest stillegående både i måleverdi og til øret», skriver Vi Bilägare i sin dekktest (12/2022).

Videre skriver Vi Bilägare: ”Michelin passer deg som ønsker et godt is- og snøgrep kombinert med god komfort. I tillegg til lavt veistøy er det lineær styrerespons og komfortabel ”rett frem” stabilitet. Dette er også testens enkleste rullende dekk.» Totalt får Michelin 82 av 100 mulige poeng i Vi Bilägares sin test, som gjør Michelin X-Ice North 4 SUV til best i klassen når det gjelder piggdekk for din SUV.

Best på start og brems, på snø

Med en ABS-bremsing på 35-5 km/t måles en gjennomsnittlig distanse etter totalt tolv oppbremsninger, ifølge Vi Bilägares test (12/2022). «Michelin stopper best på det tettpakkede snødekket», oppsummerer testføreren. Selv med akselerasjon på 5–25 km/t og et snitt på tolv starter skriver Vi Bilägare at Michelin har det beste startgrepet sammenlignet med konkurrentene.

X-Ice Snow – Ny generation v-mønstret dekk

X-Ice Snow er et nordiskt piggfritt vinterdekk (også kalt friksjonsdekk) tilpasset for sikkerhet og mobilitet på nordiske vinterveier. Om du hovedsakelig kjører der underlaget består av barmark og en del slaps, er piggfrie dekk et bra alternativ. Dekket finnes både som vanligt personbilsdekk og et dekk tilpasset for SUV.

Ved utviklingen av X-Ice Snow var en viktig egenskap at dekket ikke bare ville være trygt som nytt, men også gjennom hele dekkets levetid. Dette har vi klart å oppnå gjennom flere innovative løsninger, blant annet seiping som går helt ned til dekkets lovlige grense på 1,6 millimeter. Det betyr at dekket har like mange grepskanter - nye som slitte.

At Michelin X-Ice Snow presterer så bra i tester, skyldes et helt nytt generasjons v-formet dekkmønster. Slitebaneblandingen består av polymer for best mulig grep på snø og is, gjennom hele levetiden. Med mønsterblokker, mønsterspor og rør som beholder formen, er vinterytelsen optimal år etter år.

«Veigrepet på is og snø er veldig bra og dekket er lettkjørt. Det er like stille som et piggfritt dekk skal være og ruller lett», skriver Aftonbladet i sin store dekktest i 2022.

Finske Tekniikan Maailma (18/2022) er også enig: «Michelins snøgrep er fantastisk. På det glatteste underlaget styrer Michelin litt upresist i driftssituasjoner, men bakdekkene holder godt grep. Snøgrepet er også godt og Michelin oppfører seg logisk og pålitelig i alle situasjoner.»

 
 
#1 Michelin Pilot Alpin 5 – Piggfrie testet for mellomeuropeiske vinterdekk

Når det kommer til bremsing, sidegrep og akselerasjon, er Michelin Pilot Alpin 5 et klart førstevalg i Auto Motor & Sports (AMS) store vinterdekktest (20/2022). I alle seksjoner på snø får dekket 10 av 10 mulige poeng, noe som er langt foran konkurrentene.
"Utmerket kjøredynamikk med direkte styrerespons, høyt grep, brede reserver og best balanse på snø. Korteste bremselengde, høy svingstabilitet og stor styrepresisjon på tørre spor.", skriver AMS Germany. De fortsetter å oppsummere: "Nær høyest mulig rangering og tildelt "veldig bra" på grunn av sin imponerende ytelse på snø, er Michelins Pilot Alpin 5 godt balansert."

På snø, spesielt under akselerasjon, presterer Michelin Pilot Alpin 5 bra, med 3,69 meter per sekund. Selv når det kommer til bremsing på tørr vei klarer Pilot Alpin 5 seg godt, med et resultat på 43,5 meter i bremselengde fra en hastighet på 100 km/t.

Totalvurderingen er 8,5 poeng av 10 mulige – beste resultat i testen utført av AMS: «Utmerket dynamikk med direkte styrerespons, høyt grep, greie sikkerhetsreserver og best balanse på snø. Testens korteste bremselengder, beste kurveegenskaper og styrepresisjon på tørt underlag."

pilot alpin 5
Finn riktig dimensjon

At dekket passer din bil er helt avgjørende for sikkerheten. Alle dekk kommer i et mangfold av ulike dimensjoner, og for å finne riktig dekkdimensjon kan du enten se i bilens registreringsbevis eller se på dekkene som allerede er på bilen i dag. Alle dekk er merket med en dekkdimensjon. Her kan du lese mer om hvordan du finner ut hvilke dekkdimensjoner som gjelder for din bil. Husk også at det er viktig at dimensjonen på dekket stemmer med felgen.

Kjør forsiktig!

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.