marked tyre

merkede dekk utviklet av MICHELIN

Tips og råd for dine bil-, SUV- og vandekk

Michelin er overbevist om at det er vesentlig å arbeide tett med bilprodusenter når det gjelder å utvikle høyytelsesdekk. Ingeniørene bruker sin ekspertise til å velge de beste teknologiene og materialene for modellenes individuelle egenskaper. Dette er med å sikre overlegen ytelse og kjørekomfort, samt en helt unik kjøreopplevelse!

Hvorfor utvikler Michelin merkede dekk?

Hver bilmodell har sine egne spesifikke egenskaper. Vekt, effekt og motor har alle direkte innvirkning på dekkvalget. Følgelig krever bilprodusentene dekk som tar disse faktorene med i beregningen. Michelins ingeniører arbeider tett med kolleger hos merker som Mercedes-AMG, Porsche, Tesla eller BMW for å utvikle dekk som dekker hver enkelt fabrikats spesifikke behov. Etter en inngående teste- og finjusteringsprosess, merkes hvert dekk tilknyttet den angjeldende bilprodusenten, for så å monteres på den tiltenkte modellen.

marked tyre

M01-merkingen på dette dekket angir at det ble utviklet for Mercedes-AMG-merket.

OE-dekkmerking (dekkmerking etter originalutstyrsstandardene), merkede dekk, godkjente dekk, typegodkjente dekk, dekk som er godkjente av kjøretøyprodusenten ... Hva betyr disse ulike betegnelsene?

Hva er OE-(originalutstyrs)dekk?

OE-(Originalutstyrs)dekk er dekkene som ble montert på en bil på produksjonstidspunktet. 

Er merkede dekk nødvendigvis godkjent av individuelle bilprodusenter?

Merkede dekk springer ut fra et spesifikt behov individuelle bilprodusenter har gitt uttrykk for. De mener at man må følge nøye med på dekk og modell for å kunne levere det ytelsesnivået som eierne forventer. For eksempel er «N»-merkede MICHELIN-dekk utviklet spesielt for Porscher, «K»-merkede dekk er utviklet for Ferrarier, og T-merkede dekk er utviklet for Teslaer.

Merkede dekk utviklet for ulike bilmodeller er et resultat av forskning som MICHELIN-ingeniører og deres kolleger hos de angjeldende bilprodusentene gjennomførte i fellesskap. For eksempel er «N»-merkede dekk godkjent av Porsche. Merkede dekk er følgelig godkjent av angjeldende produsent

Er det forskjell på et dekk som er godkjent av en bilprodusent og et typegodkjent dekk?

Alle dekk må overholde lovgivningen til landet eller regionen de er solgt i. Det er ikke det samme som at et dekk er godkjent av en individuell bilprodusent, noe som ikke er obligatorisk.

TABELL FOR OE-MERKING

2024 05 b2c 4w michelin oem table 1 web
2024 05 b2c 4w michelin oem table 2 web

Alt du trenger å vite om merkede dekk ...

Merkede MICHELIN-dekk er spesielt utviklet av Michelin-ingeniører i nært samarbeid med angjeldende bilprodusent. Merkede dekk inkorporerer DNAet til individuelle merker og modeller, som en følge av ytelsesorienteringen og kravene som er spesifisert av hver enkelt produsent. Produsentgodkjente dekk sørger for en optimal kjøreopplevelse, fra overlegen bruk og kjørekomfort til mindre støy, og til og med mer glede bak rattet.

Merkede dekk betyr at de etterkommer alle kravene til bilprodusenten. Det er viktig å vite at alle OE-dekk er godkjente av produsentene som tilpasser dem. Når du skifter dem ut, er det derfor viktig å angi det samme dekket som det som er godkjent av bilprodusenten. 

Bilprodusenter velger MICHELIN-dekk

MICHELIN-dekk slår alle rekorder

Som det eneste kontaktpunktet mellom bilen og veien, spiller dekk en fundamental rolle i alle forsøk på å sette nye rekorder.

I september 2019 satte en Bugatti Chiron utstyrt med MICHELIN Pilot Sport Cup 2 R-dekk ny fartsrekord med 490,484 km/t. Dekkene var en perfekt match med sine spesifikke egenskaper. 

bugatti

MICHELIN-dekk har bidratt til tallrike runderekorder rundt Nürburgrings 20,832-km lange sløyfe Nordschleife i Tyskland:
I august 2020 klarte en Porsche Panamera utstyrt med MICHELIN Pilot Sport Cup 2 ND0-dekk – som ble spesielt utviklet for denne modellen – å runde racerbanen på bare 7 minutter og 29,81 sekunder!

porsche

I november 2020 klarte en M01A-utstyrt Mercedes-AMG GT Black Series – den tyske produsentens kraftigste bil – å sette ny runderekord med 6 minutter og 48,047 sekunder!

mercedes black series

Morgendagens dekk 

Vårt kompaniskap med General Motors har ført til utviklingen av Uptis, et nyskapende og bærekraftig konseptdekk fremstilt av fornybare / biobaserte materialer. Dette punkteringssikre dekket krever null vedlikehold.

microsoftteams image 14

Hvor kan jeg kjøpe produsent-merkede dekk?

Dekk som er godkjente av bilprodusenten til din modell, kan kjøpes fra nettsteder og butikker som er spesialister på området.

MICHELIN Quality Centre-merket hos en dekkforhandler garanterer god service

Finn en dekkbutikk i nærheten på få sekunder

Søk med
Adresse, stedsnavn eller postnummer
Car
Finn min posisjon
Søk

Trenger du hjelp eller har du spørsmål om godkjente dekk for din modell?

Snakk med en MICHELIN-ekspert. De er kompetente til å gi deg råd om behovene dine, sjåførprofilen din og bilens egenskaper. 

Contact MICHELIN Tyres Expert | MICHELIN Tyres

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.