track connect pneus 1

Liste over alle dekkstørrelser til bil via felgstørrelse

Det å finne bilens dekkstørrelse er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Vi har laget en liste over alle tilgjengelige dekkstørrelser, slik at det er enklest mulig for deg.

 

Du finner dekkstørrelsen i bilens brukerhåndbok eller på klistremerket på innsiden av førersidens bildør. Der finner du vanligvis all informasjon om dekkstørrelse og spesifikasjoner samt korrekt dekktrykk.

 

Hvis det for eksempel står 205/55/R16 91H, så betyr det:

 

  • Dekkbredde eller seksjonsbredde (bredden på dekket i millimeter)
  • Dette angir dekkets innvendige konstruksjon. I dag er de fleste dekk radialdekk (R), men for eksempel tilhengere bruker diagonaldekk, og da er det bare merket med én strek.
  • Hjuldiameter, sifferet angir felgens diameter i tommer. Det må være samsvar for dette målet mellom dekk og felg.
  • Hastighetsindeks
  • Profilforhold
  • Belastningsindeks 

 

Hvis du ikke har tilgang til informasjonen akkurat nå og vil ha mer informasjon om dekkstørrelser til bilen din, kan du bruke veiledningen vår: Hvordan velger jeg riktig dekk?

 

Når du har funnet bilens dekkstørrelse, fyller du ut informasjonen for å se alle tilgjengelige Michelin-dekk som passer til bilen din. 

 

Du kan også finne et passende dekk ved å velge kjøretøystype eller kjøreopplevelse, eller via bilprodusenter.

Velg dekkstørrelsen til bilen din og finn det perfekte dekket for deg

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.