replace replace ck05ck4bp03z80po5sxi5z1py background reglementation max 6

Slik velger du vinterdekk 

Vi hos Michelin vet at det kan være vanskelig å velge dekk. Derfor er vi her for å hjelpe. Når vinteren kommer og kjøreforholdene endres seg, må du skifte til vinterdekk. Vi har all informasjonen du trenger for å velge riktig. 

Tips og råd for dine bil-, SUV- og vandekk

Tips 1: Velg vinterdekk ut ifra hvor du bor og dine kjørevaner

Hvis du bor i Norden, i et område der vintrene er lange med mye snø og is, anbefaler MICHELIN nordiske vinterdekk som MICHELIN X-Ice North 4 som også er tilgjengelig for SUV (X-Ice North 4 SUV).

Bor du i Norden, men i et område der veiene for det meste er tørrere om vinteren, som i storbyer, anbefaler Michelin vinterdekk som MICHLEIN X-Ice 3.

MICHELIN ALPIN-serien (for eksempel MICHELIN Pilot Alpin 5-dekk, MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV og MICHELIN Alpin 6-dekk) gir en trygg, komfortabel og nøyaktig kjøreopplevelse hvis du ønsker europeiske vinterdekk.

Bibendum - Reflexion
Bil Tidningsledare dimensionpneu max Tips och råd
dim poid
dim vitesse

Tips 2: Sjekk dekkstørrelsen sin

For å finne riktig vinterdekk til bilen din, må du ta hensyn til dekkstørrelsen.

Hvor kan jeg finne dekkstørrelsen min? Dekkdimensjonene inneholder informasjon om bredde, høyde, diameter, belastningsindeks og hastighetsindeks.

Disse finnes på dekkets sidevegg og er i følgende rekkefølge:

225: Dekkbredde (i mm)

45: Forholdet (i prosent) av dekkets høyde og bredde. I dette eksemplet indikerer 45 at dekkhøyden er 45% av bredden.

R eller ZR: Radialdekk

17: Indre diameter, dekkdiameter i tommer. 1 tomme = 2,54 cm. Dette tilsvarer diameteren på hjulet som dekket er designet for å passe på.

96: Maksimal belastning dekket kan bære (indeks).

V: Dekkets maksimale hastighet. I dette eksemplet er V 240 km / t.

Dimensjonene til vinterdekkene dine må samsvare med sommerdekkene, og belastningsindeksen må være den samme eller høyere. Hvis du velger en pakke med hjul og dekk, kan du muligens spare penger på å velge en mindre størrelse – bare husk å sjekke hva som er godkjent for bilen din. Du kan også velge en litt lavere hastighetsindeks som er bedre egnet for vinterkjøring og vanligvis billigere.

Tips 3: Velg dekk som passer dine kjørevaner og lokale værforhold

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.