pilot sport 4 suv fr

HVORDAN DEKK ER KOBLET TIL ØKOSYSTEMET SITT TAKKET VÆRE RFID

RFID (Radio Frequency IDentification) er teknologi som bruker radiofrekvenser til å memorere, lagre og registrere data på en enhet og hente de eksternt.

Allerede integrert i dekkene på designstadiet, garantererer denne teknologien pålitelig identifikasjon: en unik identifikator som ikke kan forfalskes og kan leses uansett tilstand på dekket, helt frem til resirkulering.

Hva er fordelene til RFID?

RFID-teknologi forbedrer sporbarheten, effektiviteten og sikkerheten gjennom hele dekkets livssyklus, inkludert resirkuleringen. Den er nå anerkjent som markedsstandarden.

RFID gir også bedre garanti- og skadehåndtering, optimalisert dekkovervåking spesielt under sommer-/vinterdekkbytte. Kjøretøyovervåking og prediktivt vedlikehold blir derfor forbedret.

RFID-finnes allerede på lastebildekk og i motorsport, og ambisjonen er å integrere det på alle MICHELIN sine lette kjøretøydekk innen 2024.

Hvordan fungerer RFID teknologi?

Oppdag hvordan RFID støtter dekket gjennom hele livssyklusen: fra produksjon til resirkulering.

What is RFID? Why RFID in tires?

Fordelene med RFID

microsoftteams image 26

Ro og trygghet

I fremtiden vil denne teknologien gjøre det mulig å holde bedre oversikt over dekkene dine, takket være nøkkelinformasjon som merke, modell, størrelse, og identifikasjonsnummer... Så du kan fortsette å kjøre trygt.

Forbedret dekkovervåking og vedlikehold

Takket være informasjonen til RFID-teknologien, vil bilforhandleren din kunne forbedre vedlikeholdet av dekkene dine, og bedre styre endringene (fra for eksempel vinter- til sommerdekk)

microsoftteams image 30
microsoftteams image 27

Flere garantier

Og hvis du trenger å gjøre et garantikrav, kan du enkelt og raskt identifisere dekket ditt og ordne med en utskifting.

Beskyttelse

RFID-dataene låses etter at dataene er kryptert under prosessen med produksjon av dekkene.
Sporbarhetsteknologien er robust. Den bekjemper tyveri og forfalskning, men også skade, aldring og værforhold.

microsoftteams image 28

Ofte stilte spørsmål

Hvilken informasjon er kodet i dekkets RFID-brikke?

Et dekkmerkes RFID inneholder dekkets unike identifikator. Dette er den originale unike identifikasjonen til dekket, basert på SGTIN-96-formatet, som inkluderer selskapets prefiksnummer, varekode og unikt produksjonsserienummer. RFID-brikkene som er satt inn i MICHELIN-dekkene samsvarer med de internasjonale standardene ISO 20909 og ISO 20910

Hvilken informasjon er tilgjengelig takket være RFID-en som er satt inn i MICHELIN-dekkene?

RFID-skanneren leser av RFID-taggen som er innebygd i dekket, og får automatisk tilgang til dekkets kommersielle betegnelse (størrelse, merke, rekkevidde). Dette er den grunnleggende standardtjenesten som tilbys av dekkindustrien. All annen informasjon relatert til RFID-en til dekket er underlagt forhåndstillatelse fra dekkbrukeren.

Hva er rollen til RFID i MICHELIN-dekk?

RFID-en i MICHELIN-dekkene gjør at identifiseringsbehov må oppfylles gjennom hele dekkets livssyklus. Dette betyr at tjenester kan utvikles for å forbedre produktiviteten, miljøpåvirkningen fra transport, forbrukeropplevelsen, inkludert førersikkerhet, og resirkulering av dekk ved slutten av levetiden.

Er mine personlige data knyttet til informasjonen i RFID-koden?

Den unike identifikatoren knyttet til RFID-brikken i et dekk kan ikke gi tilgang til personopplysninger uten samtykke fra den berørte personen. Disse dataene kan sammenlignes med et dekkspesifikt serienummer.

Hvem kan lese informasjonen i RFID-en til dekkene mine?

Alle som har en skanner, den tilhørendene API-en, og er autorisert av forbrukeren til å samle inn informasjon om dem.

Kan RFID-en i MICHELIN-dekk deaktiveres?

Når den først er satt inn kan ikke dekkidentifikatoren endres, og merket kan ikke deaktiveres uten å skade dekket. Det er derfor umulig å deaktivere RFID.

Hvordan vet jeg at bilens MICHELIN-dekk inneholder en RFID?

For at vi skal kunne svare på dette spørsmålet trenger vi en viss mengde informasjon som finnes på dekket bilen din er utstyrt med. Ta kontakt med oss ved å bruke kontaktskjemaet nedenfor for å finne ut mer.

Hvis du har spørsmål om RFID, ta kontakt med kundeservice

For å kunne gi et best mulig svar, vennligst fyll ut skjemaet nedenfor

*obligatorisk informasjon

RFID
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid
This field is invalid

For å finne ut hvordan Michelin bruker og behandler dataene du oppgir, vennligst se vår. 

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.