Hvordan Michelin bruker informasjonskapsler

 

Sammendrag

Michelin forplikter seg til å beskytte dine personopplysninger og til å være klar og tydelig på hvilke opplysninger vi innhenter og hvordan vi bruker dem. Når du bruker vår nettside eller applikasjoner levert av Michelin, kan informasjon bli samlet inn gjennom informasjonskapsler for å skille deg fra andre brukere av nettstedet eller våre applikasjoner.

Disse retningslinjene for informasjonskapsler beskriver formålet bak vår og våre partneres bruk av informasjonskapsler og tilsvarende teknologi, og hvordan du kan administrere dine preferanser vedrørende informasjonskapslene (cookies). 

1. Hvem vi er og hvordan vi kan kontaktes

Vårt fulle firmanavn er Michelin Nordic AB, og vi opptrer som behandlingsansvarlig når du bruker vår hjemmeside og våre tjenester direkte.

Hvis du trenger å kontakte oss, har du en rekke muligheter:

  • du kan sende oss en e-post til legal.general@michelin.com
  • du kan sende oss et brev til Michelin Nordic AB, Box 47 175, 100 74 Stockholm
  • du kan også kontakte oss ved å bruke kontaktskjemaet på vår hjemmeside (https://www.michelin.no/kontakt)
  • du kan også kontakte oss på telefon 800 56 298.

 

2. Om vårt personvernombud

Selv om alle hos Michelin er forpliktet til å beskytte og respektere ditt personvern, har vi et eget personvernombud som tar seg av alle aspekter ved personvern hos Michelin. Du kan kontakte vårt personvernombud ved å sende en e-post til legal.general@michelin.com eller ved å benytte deg av kontaktinformasjonen over (se punkt 1).

3. Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel er en tekstfil, en kode eller et programvareelement som lagrer informasjon i forbindelse med søkehistorikk og -mønster fra terminalen på Internett. Informasjonskapsler kontrolleres av din nettleser og kan noen ganger inneha et unikt og tilfeldig nummer.

Når Michelin benytter seg av ordet “informasjonskapsler” kan dette være en henvisning til informasjonskapsler, men også tilsvarende teknologi som benyttes når du bruker en enhet (datamaskin, nettbrett, smarttelefon) for å besøke vår nettside. Trejdeparter, slik som våre partnere og tjenesteleverandører, kan bruke informasjonskapsler og tilsvarende teknologi i forbindelse med våre tjenester.  

En informasjonskapsel lar Michelin eller dets partnere, som utstedere av informasjonskapsler og i løpet av gyldighetsperioden, til å gjenkjenne din enhet hver gang enheten får tilgang til digitalt innhold som inneholder informasjonskapsler fra samme utsteder.

4. Andre erklæringer og informasjon vi oppfordrer deg til å lese

Ikke all informasjon fra informasjonskapslene identifiserer deg direkte eller indiekte, og er derfor ikke å anse som personopplysninger. Dersom du identifiserer deg selv vil denne informasjonen utgjøre personopplysninger og vil følgelig være underlagt personopplysningsreguleringer. For nærmere informasjon om hvordan vi bruker, lagrer og behandler dine personopplysninger og om dine rettigheter, oppfordrer vi deg til å lese vår personvernerklæring: https://www.michelin.no/personvern og våre partneres personvernerklæringer som er tilgjengelig gjennom administrasjonen av informasjonskapsler.

5. Hvorfor bruker Michelin informasjonskapsler?

Michelin leter alltid etter nye måter å forbedre sine nettsteder og tilby deg som Internett-bruker bedre service og opplevelse. Derfor bruker Michelin ulike typer informasjonskapsler med Internett-brukerens forutgående samtykke (kommersielle informasjonskapsler) før de installeres på terminalen.

I ethvert tilfelle er det du som har kontroll over disse informasjonskapslene. Du har derfor mulighet til å avvise eller ta dem bort.

6. På hvilken måte informerer Michelin deg om informasjonskapslene som benyttes?

Første gang du besøker Michlin sitt nettsted eller applikasjon, vil løsningen for informasjonskapslene henvise deg til en nettside som gir deg all relevant informasjon om de informasjonskapslene som benyttes. Denne informasjonen er tilgjengelig fra ”informasjonskapsler”-fanen nederst på vår hjemmeside. 

7. Hvordan avviser og/eller avinstallerer du disse informasjonskapslene?

a. Innstilling på nettleseren

De fleste nettlesere tillater deg til å kontrollere informasjonskapsler gjennom deres innstillinger, som kan være tilpasset for å samstemme med ditt samtykke til bruk av informasjonskapsler De fleste nettlesere gir deg også mulighet for å gjennomgå eller slette informasjonskapsler. Mer informasjon om nettleserinnstillingene finner du i informasjonen som din nettleser tilbyr. For å lære mer om hvordan du kan konfigurere informasjonskapsler kan du besøke følgende nettside:

https://www.youronlinechoices.com/

​​​​​​​b. Administrer dine preferanser gjennom administrasjonsløsningen for informasjonskapsler

Michelin tilbyr en administrasjonsløsning for informasjonskapsler for å administrere brukeres samtykke på våre nettsteder eller applikasjoner vedrørende informasjonskapsler. Denne løsningen gjør det mulig å samle inn, lagre og overføre samtykkene som brukere har gitt til Michelin og de berørte partnerne.

Under ditt første besøk til vår nettside, gir dette instrumentpanelet deg mulighet til å angi ditt valg. Du kan akseptere dem, konfigurere dem, avvise dem eller få tilgang til våre retningslinjer for informasjonskapsler ved å klikke på knappene som er tilgjengelige i administrasjonsløsningen for informasjonskapsler.

Du kan spesifisere dine preferanser globalt eller avhengig av formålet eller til og med kategorier av partnere (leverandører). Du har også tilgang til alle partnernes personvernerklæringer.

Det er frivillig å akseptere eller avvise informasjonskapslene, men vær oppmerksom på at avvisning av informasjonskapsler kan føre til at besøk på vår nettside blir mindre brukervennlig og med mindre relevant innhold.

Samtykket som gis er kun gyldig i en periode som ikke overstiger gyldigheten til informasjonskapselen for dets formål, og ikke lenger enn det som er nødvendig. Hvis du nekter informasjonskapsler, vil Michelin huske valget ditt og vil ikke lenger presentere administrasjonsløsningen for informasjonskapsler i en viss periode. På slutten av denne lagringsperioden, eller hvis du sletter informasjonskapsler som lagrer informasjon om dine valg, vil administrasjonsløsningen for informasjonskapsler bli foreslått igjen.

Du vil alltid kunne trekke tilbake ditt samtykke eller endre dine innstillinger ved å bruke administrasjonsløsningen for informasjonskapsler. 

8. Hvilke typer Informasjonskapsler brukes av Michelin?

En informasjonkapsel kan deles inn i ulike typer.

En informasjonskapsel er enten:

  • Forbigående informasjonskapsel som slettes når brukeren lukker nettleseren.
  • Permanent informasjonskapsel som forblir på brukerens datamaskin/enhet i en begrenset tidsperiode i henhold til det tillatte tidsintervallet og parametrene i din nettleser. I dette tilfelle vil ikke informasjonskapselen bli lagret lengre enn 12 måneder etter at den ble anvendt. 

Når det gjelder hvilket domene det tilhører, er det enten:

  • Førstehånds-informasjonskapsel som er angitt av nettserveren til den besøkte siden og deler samme domene, i dette tilfellet Michelin og dets prosessorer.
  • Tredjeparts- informasjonskapsel lagret av et annet domene enn domenet til den besøkte siden. De plasseres av en tredjepart, partnere som Michelin har godkjent (for eksempel et reklamebyrå). Når de bruker informasjonskapsler, er det disse tredjepartene som er ansvarlig for de ulike informasjonskapslene de benytter. Vi anbefaler deg å lese deres personvernerklæringer som er tilgjengelig via vår administrasjonsløsning for informasjonskapsler. Du kan også benytte deg av deres egne informasjonskapsel-verktøy for å endre dine preferanser.

I tillegg til disse egenskapene knyttet til deres funksjon:

Informasjonskapsler kan forfølge flere formål. Vær oppmerksom på at tittelen på kategoriene kan variere fra en aktør til en annen. For å gi deg en bedre oversikt, har Michelin definert sine informasjonskapsler i henhold til kategoriene nedenfor.

Obligatoriske informasjonskapsler

Obligatoriske informasjonskapsler er helt nødvendige for at nettstedet skal fungere. Deaktivering av slike informasjonskapsler kan føre til at du ikke kan bruke nettstedet og dets tjenester. Mange formål er dekket av disse informasjonskapslene. De tillater for eksempel å identifisere terminalene for å sende ut kommunikasjonen, tilordne numre til «datapakkene» for å sende dem i ønsket rekkefølge, og til å oppdage overføringsfeil eller datatap, huske innholdet i en virtuell handlekurv under økten, tilpasse brukergrensesnittet (språk, presentasjon av en tjeneste) eller til og med autorisere tjenesten.

Disse informasjonskapslene registrerer også det valget som er blitt tatt av brukene vedrørende informasjonskapsler slik at brukerne ikke må definere dette igjen innen en bestemt tidsperiode.

Disse informasjonskapslene er basert på Michelin sine berettigede interesser. Ettersom de er strengt nødvendige for bruk av siden og navigasjon, er det ikke nødvendig med ditt forutgående samtykke. Disse informasjonskapslene er IKKE administrert av vår administrasjonsløsning for informasjonskapsler.

 

Funksjonelle informasjonskapsler

Funksjonelle informasjonskapsler brukes for å forbedre din nettleseropplevelse. De husker de valgene du har tatt (ditt brukernavn, lagre ditt siste rutealternativ som eksempel) og tilbyr personlige tjenester. Takket være disse informasjonskapslene trenger du ikke å taste inn viss informasjon hver gang du besøker vår nettside eller applikasjon. De vil huske endringer du har gjort i tekststørrelse, font eller andre deler av nettstedet som kan tilpasses.

Funksjonelle informasjonskapsler vil ikke bli brukt til å sende deg annonser på nettstedet vårt eller på andre nettsteder.

Du står fritt til å godta eller avvise dem, men hvis disse informasjonskapslene blir slettet, er det mulig at dine tidligere valg ikke blir lagret.

Informasjonskapsler for analyse og statistikk

Informasjonskapsler for statistikk bidrar til å gjenkjenne besøkende på nettstedet. Disse informasjonskapslene lagrer kun Internett-brukerens ID (spesifikk for hver enkelt informasjonskapsel), og vil ikke under noen omstendigheter brukes til å samle inn nominativ informasjon som tilhører de besøkende. Dataene som samles inn gjør det mulig å innhente anonym statistikk om databesøk (antall besøkende og sider som er besøkt, returfrekvensen under hvert besøk, og feilmeldinger som oppstår..). Denne informasjonen benyttes for å forbedre ytelsen på nettstedene til Michelin.

Informasjonskapsler for analyse kan bli installert og håndtert av våre samarbeidspartnere.

Du kan selv velge om du vil akseptere eller avvise dem, men ved å blokkere dem vil Michelin få mindre informasjon for å forbedre ytelsen til nettstedet.

Disse informasjonskapslene brukes på grunnlag av ditt forutgående samtykke.

Informasjonskapsler som brukes til målrettet reklame

Informasjonskapsler for målrettet reklame og sporing lar tredjeparter levere tjenester, hovedsaklig reklame, og til å forbedre effektiviteten på slike tjenester. Disse informasjonskapslene kan huske nettsider og nettsteder du har besøkt, og kan samle inn personopplysninger, hovedsaklig IP-adressen til brukerens enhet. Den innsamlede informasjonen kan deles med tredjeparter.

Eksempler inkluderer informasjonskapsler som lar reklamebyråer tilpasse annonser basert på dine interesser ut ifra dine søk på Michelins nettsteder. Disse informasjonskapslene krever ditt samtykke. I slike tilfeller vil et godt synlig banner vises på førstesiden på nettstedet slik at du kan gi ditt samtykke til disse informasjonskapslene.

Michelin og tredjepartsleverandører, inkludert Google, bruker både førstehånds-informasjonskapsler og tredjeparts-informasjonskapsler til å samle inn informasjon og til å optimalisere annonsene basert på nettstedbesøk. Michelin og disse leverandørene bruker også disse to typene informasjonskapsler til å fastslå antall nettstedbesøk og annonsevisninger, annen bruk av annonsetjenester og interaksjoner med disse annonsevisningene og disse annonsetjenestene. Michelin og disse leverandørene bruker også disse to typer informasjonskapsler til å huske dine interesser og demografiske data slik at du kan motta målrettede annonser.

Disse informasjonskapslene brukes på grunnlag av ditt forutgående samtykke.

Informasjonskapsler for sporing på sosiale medier via dele-knapper

Michelin bruker såkalte «social plugins» (heretter kalt knapper) som kobles til sosiale medier som Facebook, LinkedIn og YouTube.

Når du besøker vårt nettsted er disse knappene deaktivert som standard, noe som betyr at de ikke sender informasjon til de ovennevnte sosiale medier uten at du aktiverer disse knappene. Før du kan bruke disse knappene må du klikke for å aktivere dem. Knappene forblir aktivert inntil du deaktiverer dem på nytt eller sletter informasjonskapslene. Når de er aktivert, vil systemet kobles direkte til serveren til det valgte sosiale mediet. Innholdet i knappen overføres deretter direkte fra de sosiale mediet til din nettleser, noe som integrerer dem til nettstedet du besøker.

Så snart du har aktivert en knapp kan det aktuelle sosiale medier samle inn data, uavhengig av om du bruker knappen eller ikke. Hvis du er logget på et sosialt medium, kan brukerkontoen din på dette sosiale mediet kobles til ditt besøk på dette nettstedet. Besøk til andre Michelin-nettstedet vil bare kobles hvis du har aktivert den korresponderende knappen på disse nettstedene.

Hvis du har en brukerkonto på et sosialt medium og du ikke ønsker at denne skal koble data som innsamles fra ditt besøk til vårt nettsted med informasjonen du oppga da du opprettet brukerkontoen, må du logge deg ut fra det sosiale mediet før du aktiverer knappene.

Vi har ikke kontroll på omfanget av innsamlede data fra sosiale medier via dine knapper. Les personvernerklæringen publisert på de sosiale mediene nevnt ovenfor for mer informasjon om omfang og formål med innsamling av data og hvordan de håndterer og bruker slike data, samt dine rettigheter og innstillinger for å beskytte ditt personvern.

Informasjonskapslene brukes på grunnlag av ditt forutgående samtykke.

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.