tyres for electric cars

Dekk for elbiler: et nøkkelelement i elbilkjøring 

Vi har alle lagt merke til det: elbiler er mer stillegående, tyngre og akselererer bemerkelsesverdig raskt. Så hvilke dekk for elbiler bør man bruke for å maksimere kjørekomforten og rekkevidden til elbiler? I dag er temaet rundt ytelsen til elbildekk like viktig som batterirekkevidde og ladepunktnettverket.

Nye sensasjoner: beste dekk for elbiler 

The range challenge of electric cars

Akselerasjon, bremsing, dreiemoment, støynivå... det er en helt ny opplevelse å kjøre en elbil. En enkel testkjøring og det vil føles som om du er på et flyvende teppe, med bare lyden av vinden og elbildekkene i bakgrunnen. Michelin er en forkjemper for bærekraftig mobilitet, både for veier og spor, og har lenge utforsket dekkteknologier for elektriske kjøretøy, spesielt via sin medvirkning i Formel E, som vi har vært partner med siden dens første sesong i 2014. Elektrisk konkurranse på høyt nivå har fungert som et laboratorium for utvikling og overføring av teknologi, spesielt innen energieffektivitet for å tilby de best mulige dekkene for elbiler.

Utfordringen med elbilers rekkevidde 

Fremtiden til elbiler avhenger delvis av deres rekkevidde, som er en stor faktor som avgjør privatpersoners bruk. Rekkevidden kan forlenges med en energieffektiv kjørestil og ved å bruke regenerativ bremsing så ofte som mulig. Men det er ikke nok. Derfor investerer bilprodusenter mye i forsknings- og utviklingsprogram for å skape stadig mer effektive og energitette batterier. Men ulempen er at batteriene blir tyngre og tyngre, som dermed fører til økt dekkslitasje. For dekkprodusenter utgjør dette en dobbel utfordring: elbildekk må bære tyngre belastninger mens de fremdeles gir en utmerket varighet. Michelin har lyktes med denne utfordringen ved å utvikle to dekk: MICHELIN e.Primacy og MICHELIN Pilot Sport EV.

MICHELIN elbildekk: øker batterirekkevidden din 

Med sine høyelastiske elastomer leverer MICHELIN e.Primacy-dekk med utmerket ytelse i EV-kategorien når det gjelder både varighet og rullemotstand. Det øker rekkevidden til elektriske biler med 7 %*(1), som tilsvarer 30 km ekstra på en 400 km lang tur. Dette kan være veldig nyttig mot slutten av en tur når man trenger å komme seg til den nærmeste ladestasjonen. MICHELIN Pilot Sport EV-DEKKET, utviklet for sportskjøring, gir ekstremt lav rullemotstand takket være GreenPower Compound-teknologien, som resulterer i en økning av rekkevidden på 60 km*(2). For sjåfører som ønsker å utnytte potensialet til sitt kjøretøy, kan denne forbedringen i energieffektivitet – takket være elbildekk – virkelig utgjøre en forskjell.

Sportskjøring blir elektrisk! 

Det sies at elektrisitet reiser i lysets hastighet. En ting er sikkert, akselerasjonen til en høytytende elektrisk bil kan virkelig være eksplosiv dersom den har de rette elbildekkene. MICHELIN Pilot Sport EV er et godkjent elbildekk for veitrafikk, som er utformet for sportskjøring og utviklet med Michelins erfaring innen Formel E. Det er i stand til å håndtere den ekstreme akselereringen og massefordelingen som er typisk for disse kjøretøyene. Dekket MICHELIN Pilot Sport EV oppnår dette takket være ElectricGrip Compound TM-teknologien, som bruker svært stiv gummi. Det gir optimalt veigrep under både våte og tørre forhold, og er egnet for sportskjøring som krever mye av dekkene. Dette gjør at MICHELIN Pilot Sport EV leverer masse kjøreglede, samtidig som det garanterer ytelse og sikkerhet.

Fra sykkelracing til elsykler

1 av 5 sykler som selges i dag er elsykler. Michelin møter behovene til sykkelentusiaster med elsykkeldekk i Ready-serien. MICHELIN PROTEK-modellen har utmerket robusthet og veigrep for en trygg sykkeltur gjennom byen i alle værforhold. For elsyklister betyr dette færre punkteringer og bedre elektrisk assistanse.

From cycle racing to e-bikes

Juridiske merknader

*(1) Større rekkevidde og lavere CO2-utslipp – Nyheten MICHELIN e-PRIMACY-dekket gir i gjennomsnitt 2 kg/t lavere rullemotstand enn konkurrentene, som tilsvarer drivstoffbesparelser på opp til 0,21 L/100 km. Dette tilsvarer en reduksjon på 5 g CO2-utslipp for en VW Golf 1.5 TSI, og en 7 % økning i rekkevidde for en VW e.Golf. Rullemotstandstester, utført på maskin av Applus Idiada på forespørsel av Michelin, i juni (nytt dekk) og i august (2 mm slitte) 2020, på dimensjonene 205/55 R16 91V.


*(2) Bedre rekkevidde for høytytende elbiler – intern rullemotstandsstudie, utført 10/2020, på dimensjonene 255/45 R19, sammenlignet med MICHELIN Pilot Sport EV-dekk
(6.47 kg/t) med MICHELIN Pilot Sport 4 SUV-dekk (8.8 kg/t). For en elbil på 2151 kg med en rekkevidde på 50 km, tilsvarer denne forskjellen på 2,3 kg/t en økning i rekkevidden på over 60 km, tilsvarende en forbedring på 10 % over den opprinnelige rekkevidden.

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.