tyres for electric cars

VELG DE RIKTIGE DEKKENE FOR ELEKTRISK MOBILITET

Tips og råd for dine bil-, SUV- og vandekk

Vi har alle lagt merke til det: elektrisk mobilitet innebærer roligere, tyngre kjøretøy som akselererer bemerkelsesverdig raskt. Så hvilke dekk bør du bruke for å maksimere kjørekomforten og rekkevidden til din elektriske bil? I dag er utfordringen med ytelsen til elektriske biltyper like viktig som batterirekkevidde og tettheten av ladepunktnettverk.

De riktige dekkene for en bedre opplevelse

The range challenge of electric cars

Akselerasjon, bremsing, dreiemoment, støynivå... å kjøre en elektrisk bil tilbyr en helt ny opplevelse. En enkelt prøvekjøring og du vil føle deg som om du svever på et flygende teppe, med bare lyden av vinden og dekkene i bakgrunnen. Som en mester av bærekraftig mobilitet både på vei og bane, har Michelin lenge utforsket teknologien for dekk til elektriske kjøretøy, spesielt gjennom sitt engasjement i Formula E, der de har vært partner siden den første sesongen i 2014 til 2022. Konkurranser på høyt nivå innen elektrisk motorsport har fungert som utviklings- og teknologioverføringslaboratorium, spesielt innenfor feltet energieffektivitet for å tilby de best mulige dekkene tilpasset elektriske biler.

Utfordringen med batterivekt

Fremtiden for elektrisk mobilitet avhenger delvis av batteriets rekkevidde, som er en viktig faktor for å øke allmennadopsjonen. Rekkevidden kan utvides ved å velge en mer energieffektiv kjørestil og bruke regenerativ bremsing når det er mulig. Men det er ikke nok. Bilkonstruktører investerer tungt i forsknings- og utviklingsprogrammer for å skape stadig mer effektive og energitette batterier, men samtidig øker batterienes størrelse og kjøretøyene blir tyngre.

Til vår glede har Michelin sin omfattende erfaring med å utvikle høytytende dekk gjort det mulig å møte denne utfordringen for elektrisk mobilitet. Og vi er stolte av å si at alle våre nåværende serier er perfekt tilpasset kravene til elektriske kjøretøy. Dekkvalget vil avhenge av bilen din, bruken din, klimatiske forhold der du bor og den spesifikke ytelsen du forventer.

Forbedret levetid og rullemotstand

Som nevnt tidligere, er alle våre dekk designet med tanke på elbiler (EV) og Michelin's omfattende erfaring med å forbedre rullemotstanden gjennom årene. Dette er en viktig faktor som vi tar hensyn til i utviklingen av alle våre dekkserier. For å gi konkrete eksempler:

  • MICHELIN e.Primacy, med sitt høye elastiske elastomer, leverer utmerket ytelse innenfor EV-kategorien når det gjelder både lang levetid og rullemotstand. Det øker rekkevidden til en elbil med 7 % (1), tilsvarende 30 ekstra kilometer på en 400 kilometer lang tur. Dette kan være svært nyttig mot slutten av en reise når man trenger å nå nærmeste ladestasjon.
  • MICHELIN Pilot Sport EV, designet for sportslig kjøring, tilbyr ekstremt lav rullemotstand takket være sin GreenPower Compound-teknologi, noe som resulterer i en økning på 60 km (2) i rekkevidden. For sjåfører som ønsker å utnytte kjøretøyets potensial maksimalt, kan denne forbedringen i energieffektivitet virkelig gjøre en forskjell.

Dekk tilpasset dine klimaforhold.

En annen viktig faktor å vurdere når du velger dekkene dine, er klimaforholdene der du bor. Avhengig av om vinteren er kald eller mild, vil noen dekkserier bedre imøtekomme dine behov enn andre.

For å hjelpe deg med å ta riktig valg, har vi utarbeidet denne visuelle veiledningen

How to choose

Er du en dynamisk sjåfør?

Hvis det er tilfelle, kan MICHELIN Pilot Sport familie dekk være et godt valg for deg.

De er spesielt designet for sporty kjøring og utviklet med utgangspunkt i Michelins erfaring fra Formel E (fra 2014 til 2022). I stand til å håndtere ekstrem akselerasjon og massedistribusjon som er typisk for disse kjøretøyene, er de egnet for sporty kjøring når dekkene blir utfordret, og gir optimalt grep både på tørt og vått underlag. Dermed leverer MICHELIN Pilot Sport familie dekk mye kjøreglede samtidig som de garanterer ytelse og sikkerhet

Dekk anbefalt av din bilforhandler

En OE-merking (originalutstyr) på dekket ditt indikerer at det er godkjent av kjøretøyprodusenten din for montering som standard.

Å velge det samme dekket som originalutstyr er derfor en fornuftig måte å utstyre kjøretøyet ditt på, siden dette dekket er en ideell kandidat for å garantere god veigrep, optimal komfort og optimalisert rullemotstand.

Juridiske merknader

*(1) Større rekkevidde og lavere CO2-utslipp – Nyheten MICHELIN e-PRIMACY-dekket gir i gjennomsnitt 2 kg/t lavere rullemotstand enn konkurrentene, som tilsvarer drivstoffbesparelser på opp til 0,21 L/100 km. Dette tilsvarer en reduksjon på 5 g CO2-utslipp for en VW Golf 1.5 TSI, og en 7 % økning i rekkevidde for en VW e.Golf. Rullemotstandstester, utført på maskin av Applus Idiada på forespørsel av Michelin, i juni (nytt dekk) og i august (2 mm slitte) 2020, på dimensjonene 205/55 R16 91V.


*(2) Bedre rekkevidde for høytytende elbiler – intern rullemotstandsstudie, utført 10/2020, på dimensjonene 255/45 R19, sammenlignet med MICHELIN Pilot Sport EV-dekk
(6.47 kg/t) med MICHELIN Pilot Sport 4 SUV-dekk (8.8 kg/t). For en elbil på 2151 kg med en rekkevidde på 50 km, tilsvarer denne forskjellen på 2,3 kg/t en økning i rekkevidden på over 60 km, tilsvarende en forbedring på 10 % over den opprinnelige rekkevidden.

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.