xin4 1 2x

Michelin X-Ice North 4 ­– Best i test tre av fire år

Da svenske Vi Bilägare, Teknikens Värld og finske Tekniikan Maailma testkjørte 2022-vinterdekkene, ble Michelin X-Ice North 4 nok en gang plassert på toppen. Bak suksessen ligger et revolusjonerende dekkmønster og ca 250 pigger i stål – noe som legger til rette for et dekk med kortere bremselengde, lavt støynivå og en forbedret rullemotstand.  

Det er ingen tilfeldighet at Michelin X-Ice North 4 har blitt kåret til best i test i flere uavhengige dekktester, flere ganger. De siste fire årene har Michelin X-Ice North 4 vært best i tester i tre år (2019, 2020, 2022). Cirka 250 pigger bidrar til et godt grep, og faktum er at det er det store antallet pigger som gir dekket dets viktigste konkurransefortrinn.

”Som et klassisk vinterdekk er dette dekket vanskelig å slå siden is- og snøgrepet er veldig bra, og stabiliteten og komforten på barmark er imponerende.”, skriver Teknikens Värld (20/2022).

I finske dekktester presterer også X-Ice North 4 veldig bra. ”Fortsatt et toppdekk fra Michelin, selv om det har noen år bak seg. Dekket ruller lett og mister aldri veigrepet, uansett situasjon.”, skriver finske Tekniikan Maailma.

Revolusjonerende teknologi

Michelins nye piggdekk X-Ice North 4 er revolusjonerende på mange måter. Ikke minst i antall pigger som har økt fra ca 90 til ca 250 sammenlignet med forgjengeren X-Ice North 3. Det er faktisk det høye antallet pigger som gir dekket de viktigste konkurransefortrinnene, da det fører til fem meter kortere bremselengde sammenlignet med forgjengeren, X-Ice North 3 som også presterte bra i dekktester. Bak X-Ice North 4 ligger imidlertid en helt annen teknologi for mønster og piggplassering, som gir bedre vinteregenskaper.

Spesielt utviklede SUV-dekk

Selv SUV-varianten av X-Ice North 4 presterer godt i dekktester for 2022. ”X-Ice North 4 har lenge vært blant de aller beste, også i SUV-dimensjonen. Festet er mest imponerende på bremselengden”, skriver Vi Bilägare i dekktesten som ble publisert i september 2022.

Videre skriver Vi Bilägare: ”Michelin passer for deg som er ute etter godt feste på is og snø, kombinert med god komfort. I tillegg til lavt veistøy har det en lineær styrerespons og komfortabel «rett frem»-stabilitet. Dette er også testens mest lettrullende dekk.”

Totalt scorer Michelin 82 av 100 mulige poeng i Vi Bilägares test, noe som gjør Michelin X-Ice North 4 SUV til den beste i klassen når det kommer til piggvinterdekk til din SUV.

Nytt dekkmønster

Dekkmønsteret til X-Ice North 4 er spesialdesignet for å tillate et stort antall pigger, både i midten og på siden av dekkmønsteret. Totalt er det 22 mulige parallelle pigglinjer, sammenlignet med ti linjer på forgjengeren X-Ice North 3. Den siste generasjonen av v-formet dekkmønster er utviklet for bedre fjerning av is- og snøpartikler, noe som gir dekket ekstra godt veigrep. Det nye dekkmønsteret, sammen med piggplasseringen og gummiblandingen, sørger for at dekket yter stabilt og sikkert på alle underlag.

Lavt lydnivå

Sammenlignet med andre toppdekk i premiumsegmentet, holder Michelin X-Ice North 4 et lavere støynivå. Dette er takket være det patenterte dekkmønsteret som plasserer piggen optimalt over hele dekkets bredde for å oppnå både lavt støynivå og godt grep, spesielt på snø og is. At dekket er stillegående på alle typer underlag gir økt kjørekomfort.

”Innvendig støy måles med desibelmålere som ”tar opp” lyden ved førerens ører i ti sekunder, men den subjektive vurderingen av veistøy veier tyngst i vurderingen. Michelin er klart mest stillegående både i måleverdi og for øret”, skriver Vi Bilägare i september 2022.

Forbedret rullemotstand

Det nye dekket har 19 prosent lavere rullemotstand enn forgjengeren, og dette, sammen med Michelins anerkjente lange levetid, fører til betydelige drivstoffbesparelser. For at dekket skal fungere optimalt må du opprettholde riktig dekktrykk i dekket. Et korrekt oppblåst dekk forbedrer sikkerheten, er mer økonomisk under kjøring og er dessuten bedre for miljøet.

Finn riktig dimensjon

Michelin X-Ice North 4 er tilgjengelig i 68 ulike dimensjoner, mens Michelin X-ICE North 4 SUV er tilgjengelig i hele 89 ulike dimensjoner. Å velge riktig dimensjon for din bil er avgjørende for at dekket skal fungere og vare så godt som mulig. For å finne riktig dekkdimensjon kan du enten se i bilens registreringsbevis, eller se på dekkene som allerede er på bilen i dag. Alle dekk er merket med dekkdimensjon. Her kan du få hjelp med å finne riktig dekkdimensjon til dine vinterdekk.

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.