prototypewheels04 bkgd

MICHELIN UPTIS

En punkteringssikker dekkprototype

MICHELIN UPTIS (Unique Puncture-Proof Tire System)(1) ble avduket for første gang i 2019 på Movin'Ons bærekraftige mobilitetstoppmøte, og det eliminerer risikoen for punkterte dekk og raskt lufttap samt reduserer miljøpåvirkningen

Det representerer en ny generasjon luftfrie løsninger og er et eksempel på Michelins ekspertise innen høyteknologiske materialer. 

New generation of airless tire | Michelin

ET GRUNNLEGGENDE SKRITT MOT MER BÆREKRAFTIG MOBILITET

MICHELIN UPTIS-prototypen er en sammensatt luftfri løsning (dekk og hjul) for personbiler. Det reduserer risikoen for punkterte dekk og andre lufttapsfeil som skyldes punkteringer eller veifarer. Det gir mange fordeler:

  • Bilførere føler seg trygge og sikre på veien siden farene for punkterte dekk og utblåsninger er eliminert,
  • Flåteeiere og profesjonelle sjåfører optimerer bedriftens produktivitet (ingen nedetid fra punkteringer, nesten null vedlikehold),
  • Reduksjon av antall dekk som kasseres på grunn av punkteringer, noe som betyr mindre råvarebruk til erstatningsdekk og redusert avfall.


MICHELIN UPTIS-prototypen representerer et stort fremskritt mot å oppnå MICHELIN’s VISION -konsept, som inkluderer fire pilarer for innovasjon: luftfri, tilkoblet, 3D-printet og 100% bærekraftig (fornybar og biologisk hentet).

MICHELIN UPTIS PROTOTYPE

MICHELIN UPTIS, EN REDUSERT MILJØPÅVIRKNING

MICHELIN UPTIS er den første av en ny generasjon med luftfrie løsninger, støttet gjennom:

1

INNOVASJON OG TEKNOLOGI

Gjennom MICHELINs ekspertise innen høyteknologiske materialer er MICHELIN UPTIS en betydelig utvikling innen eksisterende luftfri mobilitetsteknologi. MICHELIN UPTIS eliminerer behovet for trykkontroller og reduserer behovet for annet rutinemessig vedlikehold, noe som gjør den ideell for selvkjørende kjøretøy og personbilflåter. 

2

VERDIFULLE PARTNERSKAP

General Motors, en stor global OEM og verdsatt partner til MICHELIN, har signert en felles forskningsavtale som en samarbeidsutviklingspartner, med banebrytende mål om å gjøre MICHELIN UPTIS til en mainstream-realitet på personbiler så tidlig som i midten av tiåret. MICHELIN UPTIS er også valgt av DHL for å bli montert på nesten 50 leveringsbiler i Singapore innen utgangen av 2023. 

3

BÆREKRAFTIGE PARTNERSKAP

MICHELIN UPTIS revolusjonerende design og materialer vil gi bærekraftsfordeler, som å redusere antall dekk som må skrotes samt redusere totale råmaterialer og energi som brukes i dekkproduksjon. 

VISSTE DU AT?

Hvert år blir opptil 20%(2) av dekk kastet på grunn av punkteringer og raskt lufttap (12%) eller uregelmessig slitasje forårsaket av dårlig dekktrykk (8%), dvs. tilsvarende 200 millioner dekk, eller 2 millioner tonn*. Det er 200 ganger vekten av Eiffeltårnet. MICHELIN UPTIS løser dette problemet med sitt luftfrie design. 

HVA ER MICHELIN UPTIS PROTOTYPEN LAGET AV ? 

MICHELIN UPTIS er designet for å tåle vekten og hastighetene til personbiler og er spesielt egnet for flåter og nye former for mobilitet (C.A.S.E.: Connected, Autonomous, Shared, Electric vehicles). 

MICHELIN UPTIS -prototypen er en kombinasjon av gummi, aluminium for hjulet og en fleksibel bærende struktur laget av glassfiberarmert plast: et produkt av Michelins ekspertise innen høyteknologiske materialer.

MICHELIN UPTIS er perfekt tilpasset behovene til personbiler og leverer alle ytelseskvalitetene knyttet til et Michelin-dekk. 

MICHELIN UPTIS PROTOTYPE

DHL VELGER MICHELIN UPTIS

MICHELINs luftfrie innovasjon tar sine første skritt på markedet for levering frem til siste kilometer. 

Det vil bli montert på nesten 50 DHL-leveringsbiler i Singapore innen utgangen av 2023. 

capture

MICHELIN UPTIS PROTOTYPEN TOK SIN FØRSTE TUR I OFFENTLIGHETEN I 2021

Mr. JWW og Gercollector, to bil-youtubere, var i stand til å teste MICHELIN UPTIS under virkelige forhold på offentlige veier i München Motor Show i 2021
"Gleder meg til å se den rulle ut på biler", "utrolig komfort": MICHELIN UPTIS-prototypen oppfylte kontrakten. 

Michelin UPTIS Driving Experience - IAA Munich 2021

LÆR MER OM HVORFOR MICHELIN :

The range challenge of electric cars

Leder an innen elektrisk mobilitet

Vi er i forkant av elektrisk mobilitet. Ingeniørene våre jobber tett med bil-, scooter- og sykkelprodusenter for å designe dekk med ytelse som betyr noe for eiere av elektriske kjøretøy. 

map search desktop

Finn en Michelin Tire -forhandler i nærheten av deg om sekunder

Søk med
Adresse, stedsnavn eller postnummer
Car
  • Car
  • Motorbike
Finn min posisjon
Søk

Juridiske omtaler

(1)  UPTIS: Unique Puncture-proof Tire System, et luftfritt dekk utviklet i samarbeid med Maxion, leverandøren av en spesifikk felg til UPTIS-dekket

(2) In-house "søppeldynge"-undersøkelse (2012-2015) basert på et utvalg på 135 000 dekk og ekstrapolert på global skala (estimat indikerer at én milliard utrangerte dekk blir kassert hvert år).

(3) Finn ut mer på https://www.michelin.com/en/sustainable-development-mobility/for-the-planet/environmental-approach

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.