220513 header 1920x1080 v5

Innovasjon fra Michelin: tar opp utfordringen med elektromobilitet

Har du vurdert å kjøpe elbil? Vel, du er ikke den eneste! I juli 2023, halvveis inn i året, utgjorde elbiler 81,7 prosent av alle nye biler i Norge.  Biløkosystemet – som Michelin tilhører – opplever en fullskala revolusjon. Hos Michelin setter vi vår dekkekspertise og innovasjonskraft til å fungere for deg – slik at byene vi bor i gradvis blir mer avkarboniserte. Sjekk ut noen av de mange løsningene Michelin har å tilby.

Michelin har utviklet innovative mobilitetsløsninger i mer enn 100 år. Michelins produkter og tjenester overgår kundenes forventninger samtidig som de begrenser miljøpåvirkningen. Allerede i 1899 utviklet Michelin dekk for et elektrisk kjøretøy, "Jamais Contente", den første bilen som slo hastighetsrekorden på 100 km/t. Siden den gang, fra de første radialdekkene til MICHELIN EnergyTM Saver, har Michelin drevet innovasjon uten stopp for å lage dekk som slipper ut mindre CO2, bruker mindre ressurser, varer lenger og har et mindre karbonavtrykk. I dag er bærekraftig utvikling, mer enn noen gang, drivkraften bak Michelins oppdrag og i produkt- og tjenestetilbudet.

Michelin, pioner og teknologisk leder innen elbildekk

Elbiler er tøffe mot dekk. Batterivekt, høyt dreiemoment, regenerativ bremsing, rekkevidde, lavt støynivå - behovet for å ta hensyn til alle disse spesifikke EV-egenskapene betyr at forbrukere og bilprodusenter i økende grad retter oppmerksomheten mot dekkene. Det kreves høyere og høyere dekkytelse når det gjelder levetid, energieffektivitet, lastekapasitet og komfort, og Michelin sikter mot fortreffelighet på alle disse områdene.

  • Rullemotstand 

For å optimalisere batterirekkevidden trenger elektriske kjøretøy dekk med lav rullemotstand, et felt der Michelins innovasjon og lederskap er anerkjent. Michelin har lykkes i å øke energieffektiviteten til sine personbildekk med 20 % de siste tjue årene uten at det har gått på bekostning av sikkerhet eller lang levetid(1).

Electric vehicle
electric mobility
  • Levetid 

Elektriske kjøretøy er synonymt med høyt dreiemoment, regenerativ bremsing og tunge batterier. Disse faktorene påvirker uunngåelig levetiden og ytelsen til dekkene over tid, et annet felt hvor Michelin alltid har vært en pioner. "Langvarig ytelse" (2) illustrerer MICHELINs forpliktelse til å produsere dekk som varer samtidig som de gir utmerket ytelse over tid for å unngå for tidlig utskifting av dekk.

  • Lastekapasitet 

Elektriske kjøretøy er tyngre på grunn av vekten på batteriene. Michelin leverer dekk som har samme dimensjon eller større diameter, men som gir høyere lastekapasitet. Michelin har også lansert Selfseal-dekket som reparerer seg selv i tilfelle punktering, og dermed sparer man ekstravekten til et reservedekk.

  • Støy 

Akustisk teknologi bidrar til å redusere innvendig støy forårsaket av dekkene, takket være en polyuretanskumring inne i dekket - dette er en stor fordel for elektriske kjøretøy med stillegående motorer.

Michelin - en pålitelig partner

Utover faktisk dekkytelse, er Michelin forpliktet til å begrense effekten av produktene sine gjennom hele deres livssyklus. Denne bærekraftige tilnærmingen gjør konsernet til den foretrukne partneren for bilprodusenter. Michelin kan skilte med nesten 300 homologeringer på elektriske kjøretøy, og samarbeider med mer enn 50 merker over hele verden(3).

Ettersom elektriske kjøretøy er mye mer tilkoblet, kan Michelin også kreve lederskap innen prediktive vedlikeholdsløsninger med innebygde algoritmer. Faktisk, i 2021, var Michelin den første produsenten som ga ut et tilkoblet dekk med en integrert sensor.

Dekk som utgjør hele forskjellen for elbiler

Takket være over tjue års investering er alle MICHELIN-dekk egnet for bruk på elbiler. Her er to eksempler på MICHELIN-dekk til ditt elektriske kjøretøy:

MICHELIN e.PRIMACY tyre
MICHELIN e.Primacy

For elbilførere tilbyr MICHELIN e.Primacy 7 % økt batterirekkevidde(4).

4w rt tire michelin pilot sport ev en product in context 1 nosignature 16 slash 9
MICHELIN Pilot Sport EV

MICHELIN Pilot sport EV er et øko-designet dekk som tilbyr en stille og behagelig tur kombinert med langvarig kontroll for elektriske sportsbiler.

JURIDISKE MERKNADER

(1) - Kilde: Michelin 2022 universelt registreringsdokument

(2) - TFølgende dekk er utformet for å tilby lang levetid og langvarig ytelse: MICHELIN CrossClimate², MICHELIN CrossClimate 2 SUV, MICHELIN Primacy 4+, MICHELIN e.Primacy, MICHELIN Pilot Sport 4S, MICHELIN Pilot Sport 5, MICHELIN Pilot Sport 5 , MICHELIN Pilot Sport 4 SUV, MICHELIN Alpin 6 og MICHELIN Pilot Alpin 5.

(3) - Kilde: Michelin Automotive Original Equipment Department (2023)

(4) - Når det er nytt, genererer MICHELIN e·PRIMACY i gjennomsnitt 2 kg/t mindre rullemotstand enn konkurrentene, det vil si en drivstoffbesparelse på opptil 0,21 l/100 km for en VW Golf 7 1,5 TSI, eller en ekstra rekkevidde på 7 % for en VW e.Golf på dimensjon 205/55 R16 91V, sammenlignet MICHELIN e.PRIMACY (nytt: 5,58 kg/t) mot MICHELIN PRIMACY 4 (nytt: 7,74 kg/t); BRIDGESTONE TURANZA T005 (nytt: 7,17 kg/t); CONTINENTAL ECOCONTACT 6 (nytt: 6,39 kg/t); CONTINENTAL PREMIUM CONTACT 6 (nytt: 8,93kg/t); DUNLOP BLURESPONSE (nytt: 7,97 kg/t); GOODYEAR EFFICIENT GRIP 2 (nytt: 7,01 kg/t); PIRELLI CINTURATO P7 BLÅ (nytt: 6,96 kg/t); PIRELLI CINTURATO P7 (nytt: 8,79kg/t).

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.