DEKKDEKK VIS ALLE DEKKVIS ALLE DEKK FORHANDLEREFORHANDLERE

Pleieveiledning

Tre hovedårsaker til dekkproblemer

Michelin 18 mai 2010

Tre hovedårsaker til dekkproblemer

Unngå dekkproblemer med bedre dekkunnskap

Veifarer som hull, glass og steiner er det vanligvis umulig å unngå. Det finnes imidlertid tre hovedårsaker til dekkproblemer som kan unngås: feil dekktrykk, for høy hastighet og overbelastning. Hvis du tar forholdsregler for å unngå dem, vil du sørge for sikrere mobilitet og lenger levetid for dekkene.

For lavt eller for høyt dekktrykk

For lavt eller for høyt dekktrykk kan påvirke dekkenes levetid, kjørekomfort, veigrep og bremsing. For lavt dekktrykk genererer overdreven bøyning av dekkstammen, noe som fører til overoppheting, økt rullemotstand og tidlig slitasje. I ekstreme tilfeller kan for lavt dekktrykk forårsake dekkskade. Likeledes kan for høyt dekktrykk senke dekkenes levetid, gi dårligere grep og produsere uregelmessig slitasje.

Kjøring i høy hastighet

Kjøring i høy hastighet gir større sjanse for dekkskade enn saktere hastighet. Hvis du kommer i kontakt med en veifare, er det større sjanse for å forårsake dekkskade enn ved lavere hastighet.

SpeedKjøring i høy hastighet vil gjøre at dekket bygger opp for mye varme, noe som kan forårsake dekkskade. Det kan også føre til plutselig dekkødeleggelse og raskt lufttap. Hvis du ikke klarer å kontrollere kjøretøy som opplever plutselig lufttap, kan det føre til en ulykke.  Hvis du ser skade på et dekk eller en felg, må du sette på reservehjulet med en gang, og deretter få det kontrollert hos MICHELIN-forhandleren.

Overbelastning

For å være sikker på at dekkene ikke overbelastes, bør du sjekke den maksimale belastningen av dekkene, som står på dekkets sidevegg. Ikke overskrid denne klassifiseringen. Dekk som belastes utover maksimalbelastningen kan utvikle høy varme, noe som kan føre til plutselig dekkødeleggelse. Dessuten må du følge produsentens anbefalinger angående last.  Ikke overskrid største tillatte akseltrykk for noen aksel på kjøretøyet.

FINN RIKTIG MICHELIN DEKK

Få en anbefaling ved å skrive inn din bilmodell eller dekkdimensjon

  • BIL
  • SUV - 4X4
  • VAREBIL - BOBIL
Loader