header

HVORDAN VELGE SCOOTERDEKK

Å velge scooterdekk kan være vanskelig hvis du ikke vet hvordan du skal gjøre det.

Hva er de viktigste kriteriene å ha i bakhodet? Trenger du spesialdekk for en elektrisk scooter? Les vår veiledning for å finne ut.

Innholdet i artikkelen:

3 hovedkriterier for å velge dine scooterdekk

1 - Veigrep

Sikkerheten først! Når du setter deg på scooteren din, må du føle deg trygg i både vått og tørt vær, i svinger likesom på rette veier. Det er derfor det første kriteriet vi anbefaler deg å ha i tankene, veigrep. Med tanke på sikkerheten vil scooterdekk som kan gi optimalt grep på både tørre og våte underlag selvfølgelig være avgjørende for valget ditt.

Og selv om veigrep er viktig i alle værforhold, er det også viktig når det kommer til veiforhold. I byen vil du for eksempel ville unngå å skli når du kjører på våte brosteiner eller på glatte metallplater i byggeområder.

MICHELIN City Grip 2 er i denne forstand et ideelt valg ettersom den gir utmerket sikkerhet på både tørre og våte overflater for by- og veibruk, og oppnår bemerkelsesverdig korte bremselengder på våte underlag.

How to choose scooter tyres?

2 - Brukstid

Brukstid er et viktig kriterium fordi det innebærer en dobbel fordel. Jo lenger dine scooterdekk varer, jo mindre ofte trenger du å skifte dem. Dette sparer ikke bare penger, men reduserer også mengden avfall og bidrar derfor til å bevare miljøet.

Hos Michelin står langvarig ytelse sentralt. Det er et ledende prinsipp som gjør oss i stand til å tilby en rekke dekk hvis ytelse og sikkerhet opprettholdes over tid, helt frem til siste kilometer.

3 - Utseendet

Hvis utseendet til scooteren din er viktig for deg, bør dette også være en faktor i beslutningen din. Noen scooterdekk vil harmonere mer med designet til scooteren din, spesielt med slitebanemønsteret.

sporty scooter

Sporty scooterdekk

Har du en maxi-scooter med et stilig og sporty design?

Da kan du velge MICHELIN Pilot Road 4 SC eller MICHELIN Pilot Power 3 SC. Dette scooterdekket har et halvglatt slitemønster som passer perfekt til den sporty scooteren din. Det vil også være en fordel for enkel innsvinging og gode magre vinkler med et høyt veigrep.

Retro scooterdekk

Har du falt for en retro-scooter lik de legendariske tohjulingene på 50-tallet?

Et tradisjonelt slitebanemønster vil da være et klokt valg for å gi scooteren din et retroutseende. MICHELIN S83 er et perfekt eksempel på dette. Men dette scooterdekket, ideelt for montering på 8 eller 10-tommers hjul, ble ikke bare utviklet for å gi retroscooteren din et retroutseende; det ble fremfor alt utviklet for å imøtekomme dine forventninger til sikkerhet og veigrep.

retro

Dekk til elektriske scootere

 

city grip saver

Hva med dekk til elscootere? Hvis scooteren din er elektrisk, anbefaler vi deg å se etter et scooterdekk som er spesialdesignet for å spare på batteriet. Dekk med lavere rullemotstand er utmerkede kandidater for dette og vil la deg tilbakelegge flere kilometer.

Hos Michelin betyr ikke lavere rullemotstand mindre veigrep! MICHELIN City grip saver, spesielt utviklet for elektriske scootere, er et dekk som gir både maksimalt trygt grep, selv på våte veier og lav rullemotstand for å optimalisere levetiden på batteriet.

Og selv om MICHELIN City grip saver er et ideelt elektrisk scooterdekk, er det også et godt valg for en bensinscooter, da det vil tillate deg å optimalisere drivstofforbruket.

Størrelser på scooterdekk

Det er selvfølgelig nødvendig å sjekke at scooterdekket du er interessert i er innenfor produsentens godkjente størrelser for ditt kjøretøy.

Hvordan finner du dekkstørrelsen til din scooter?

Det er to steder hvor du kan finne størrelsen på dekket som skal byttes:

– Det enkleste er å se på sideveggen på scooterens dekk hvor størrelsen alltid er merket
- Alternativt kan du sjekke scooterens brukermanual. Den viser også produsentens godkjente størrelser for for- og bakhjul.

Dekkstørrelse foran/bak

Dimensjonene foran og bak kan være like eller forskjellige avhengig av scootermodellen din. Sørg for å sjekke at for- eller bakdekket du skal kjøpe samsvarer med de nødvendige størrelsene.

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.