How to choose motocross tyres?

HVORDAN VELGE MOTOCROSSDEKK?

Lurer du på hvilke motocrossdekk (eller MX-dekk) som vil passe best for sykkelen din? Du bør absolutt undersøke, for dette bør ikke være et lett valg. Dekkytelsen varierer avhengig av terrengtypen du kjører på. Og utover grep og håndtering, er det også hensyn til lang levetid og komfort.
Så hvordan velger du dine motocrossdekk
? Les vår veiledning for å finne ut.

Sammendrag:

1 - Motocrossdekk for motorstørrelser på >= 125 cc
2 - Motocrossdekk
for motorstørrelser på < 125 cc

 

1 - Motocrossdekk for motorstørrelser på >= 125 cc

I denne kapasitetskategorien vil valget av motocrossdekk avhenge av terrenget du kjører på. Uansett hvilket terreng du kjører på, har vi dekkene som gir deg utmerket ytelse.

Motocross-dekk for sandveier

For sand er MICHELIN StarCross 6 Sand det ideelle dekket ettersom det er spesielt designet for å gi optimal ytelse på denne typen terreng. Dette dekket er utviklet med profesjonelle ryttere, og brukes i nasjonale og internasjonale mesterskap. Du kan utstyre motorsykkelen din med dette dekket foran og bak.

tire michelin starcross 6 sand product in use

Motocrossdekk for gjørmete underlag

I gjørmete terreng anbefaler vi å sette på MICHELIN StarCross 6 Medium Soft foran og MICHELIN StarCross 6 Mud bak. Denne effektive kombinasjonen vil gi deg utmerket veigrep og eksepsjonell styring i gjørme.

Motocrossdekk for mykt eller mellomliggende underlag

På gresskledd, harvet eller blandet mark som ikke gir motstand når den trykkes på med fingeren, er det to muligheter: MICHELIN StarCross 6 Medium Soft eller MICHELIN StarCross 6 Medium Hard gir begge et effektivt veigrep.

Forskjellen ligger hovedsakelig i kjøreopplevelsen. Medium Hard er hardere og derfor mer responsiv, spesielt når du akselererer. Medium Soft, derimot, gir deg mer komfort.

Disse to løsningene er de mest allsidige for de som ikke ønsker å bytte dekk for hvert terreng.

Motocrossdekk for hardt underlag

Vi snakker om tørr, komprimert jord, med eller uten steiner, en jord som fingeren ikke trenger inn i. Hvis du driver med Supercross på denne typen terreng, bør du velge MICHELIN StarCross 6 Hard som passer perfekt til dette miljøet.

shaun simpson coupar angus rb

Hvorfor velge MICHELIN Starcross 6?

Langvarig veigrep

På de fleste MX-dekk rives piggene gradvis av mens du kjører. De utvikler seg som vist i diagrammet nedenfor:

tread blocks

Klassisk pigg

A - Piggen når den er ny

B - Piggen opprettholdes i sin opprinnelige form på et avansert stadie av slitasje

MICHELIN StarCross 6 er ikke bare utviklet for lang levetid. Vi har også utviklet det for å gi maksimalt veigrep og ideell styring foran, og eksepsjonelt veigrep og trekkraft bak. Dette er takket være den spesifikke plasseringen av piggene i 3 soner: sentral, mellomliggende og lateral med en spesifikt studert avstand.

tread blocks silica technology

En pigg med MICHELIN SILICA-teknologi

A - Piggen når den er ny

B - Piggen opprettholdes i sin opprinnelige form på et avansert stadie av slitasje

Michelin Adaptive Design

MICHELIN StarCross 6 er ikke bare utviklet for lang levetid. Vi har også utviklet det for å gi maksimalt veigrep og ideell styring foran, og eksepsjonelt veigrep og trekkraft bak. Dette er takket være den spesifikke plasseringen av piggene i 3 soner: sentral, mellomliggende og lateral med en spesifikt studert avstand.

adaptive design

Som et resultat øker MICHELIN StarCross 6 Medium Hard veigrepseffektiviteten med 7 % når det er nytt, sammenlignet med MICHELIN StarCross 5 Medium og med 19 % når det brukes.

De sammenlignende testresultatene for MICHELIN StarCross 6 Medium Soft sammenlignet med MICHELIN StarCross 5 Soft er også avgjørende: +16 % grepseffektivitet når det er nytt, og +14 % når det brukes.

Tilsvarende størrelser til motocross og Enduro

Det er viktig å merke seg at for MICHELIN Enduro- og Desert-seriene har størrelsesbetegnelsen basert på bredden på dekket målt på det bredeste punktet på slitebanen.
Og for MICHELIN StarCross 6-serien er størrelsesbetegnelsen basert på bredden på dekket målt på det bredeste punktet på sideveggen.

For eksempel: et 140/80-18 Enduro-dekk tilsvarer et 120/90-18 motocrossdekk (se tabellen nedenfor).

ENDURO

MOTOCROSS

90/90-21

80/100-21

120/80-19

100/90-19

130/70-19

110/90-19

120/90-18

100/100-18

130/80-18

110/100-18

140/80-18

120/90-18

Anbefalt dekktrykk

Du kan se de anbefalt dekktrykkene på denne siden.

michelin bib mousse zoom antipuncture

Punkteringssikre dekk

Hva om det var mulig å gjøre dekkene dine punkteringssikre under motocross-løpene dine?

Det er faktisk mulig hvis du utstyrer din MICHELIN StarCross 6 med et alternativ til en klassisk eller forsterket slange: MICHELIN Bib MousseTM.

Med MICHELIN Bib MousseTMs skumteknologi trenger du ikke lenger justere trykket og dekket ditt blir punkteringssikkert. MICHELIN BIB MousseTM er lettere enn et forsterket rør og tilbyr et trykk tilsvarende mellom 0,8 bar til 1,0 bar og lar deg hengi lidenskapen din for terrengkjøring uten å måtte bekymre deg for punkteringer.

2 - Motocross dekk for motorstørrelser på < 125 cc

For å velge det beste motocrossdekket når motorstørrelsen din er under 125cc, finner du det ideelle dekket i vår MICHELIN StarCross 5-serie dedikert til konkurransens fremtidige stjerner!

Start med å se på mulige dekkstørrelser for sykkelen din. Deretter kan du velge mellom MICHELIN StarCross 5 Soft og MICHELIN StarCross 5 Medium, avhengig av underlaget du kjører på.

Soft-versjonen er egnet for mykt underlag, gjørme og sand.
Medium-versjonen er best egnet for middels og hardt underlag.
For de minste syklene (< 65 cc) kan du velge MICHELIN StarCross 5 Mini som er svært allsidig.

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.