Dekktrykk på bane

Korrekt dekktrykk på bane

Riktig trykk gir optimal ytelse.
Dekktrykket bør kontrolleres ved romtemperatur, og nivået er avhengig av hvilke dekk du bruker på motorsykkelen din.

tableau pression 1 uk

Dersom du kjører konkurranser med MICHELIN Power Performance-dekk, kan du ta kontakt med Michelins tekniske team for å få tilpassede råd om dekktrykk basert på:

  • luft-/banetemperatur
  • underlaget på banen
  • sjåførens ferdigheter

Bruk av dekkvarmere:

Dekkene MICHELIN Power Slick Evo, MICHELIN Power Cup Evo og MICHELIN Power RS er utviklet for raskt oppvarming: Det er derfor ikke nødvendig å bruke dekkvarmere på disse dekkene.

Når du bruker dekkvarmere, må du huske på at dekktrykket som ble gitt ved romtemperatur før den første turen skal være det samme som uten dekkvarmere.

Dekkvarmere gjør det mulig å nå riktig driftstrykk raskere. Bruk av dekkvarmere gir ingen unnskyldning for å starte med lavere dekktrykk. Hovedfordelen ved å bruke dekkvarmere er å nå optimal driftstrykk raskere, for å spare oppvarmingstid ved starten av et løp.

Dekkvarmere bør brukes mellom 70 °C (kald overflate) og 90 °C (varm overflate) i minst én time før den første runden.

I kalde omgivelser bør ikke dekkvarmerne være for varme. Jo kaldere omgivelser, jo lavere bør temperaturen på dekkvarmeren være for å unngå at dekkene kjøles ned under kjøringen. Dekk som blir avkjølt under kjøring kan forringe sjåførens oppfatning av hvordan dekkene faktisk yter.

Hvis du bruker dekkvarmere med MICHELIN Power Rain-dekk, skal de ha en temperatur på mellom 30 °C (kald overflate) og 50 °C (varm overflate).

Disse dekktrykkanbefalingene gjelder for bruk på bane. Når du kjører på vei, bør du følge dekkprodusentens anbefalinger. Husk å endre dekktrykket når du endrer underlag. Dette gjelder konkurransedekk som er homologerte for å kjøre på vei, eller veidekk som en gang i blant blir brukt på bane.

tableau pression 2 uk

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.