DEKKDEKK VIS ALLE DEKKVIS ALLE DEKK FORHANDLEREFORHANDLERE

Personvernpolicy

Innhold

Michelin forplikter seg til å beskytte dine personopplysninger og til å være klar og tydelig på hvilke opplysninger vi innhenter og hvordan vi bruker dem. Denne personvernerklæringen forklarer hvordan vi behandler personopplysningene vi innhenter når du bruker vår hjemmeside eller digitale tjenester, eller som du gir til oss.

Vennligst les følgende erklæring nøye for å forstå våre synspunkter og praksis angående dine personopplysninger og hvordan vi behandler dem.

1. Hvem vi er og hvordan vi kan kontaktes
2. Om vårt personvernombud
3. Andre erklæringer du bør lese
4. Opplysninger vi innhenter fra deg
5. Opplysninger vi innhenter om deg fra andre kilder
6. Hvor vi lagrer dine personopplysninger
7. Deling av dine personopplysninger
8. Internasjonale overføringer av personopplysninger
9. Hvor lenge vi oppbevarer personopplysninger
10. Dine rettigheter etter personvernloven
11. Hva du kan gjøre hvis du er misfornøyd med hvordan vi bruker dine opplysninger
12. Om datasikkerhet
13. Endringer i vår personvernerklæring


1. Hvem vi er og hvordan vi kan kontaktes
Vårt fulle firmanavn er Michelin Nordic AB, og vi opptrer som behandlingsansvarlig når du bruker vår hjemmeside og våre tjenester direkte. Hvis du trenger å kontakte oss, har du en rekke muligheter:
Du kan sende oss en e-post til legal.general@michelin.com
Du kan sende oss et brev til Michelin Nordic AB, Box 47 175, 100 74 Stockholm
Du kan også kontakte oss ved å bruke kontaktskjemaet på vår hjemmeside (https://www.michelin.no/kontakt)
Du kan også kontakte oss på telefon 800 56 298.

2. Om vårt personvernombud
Selv om alle hos Michelin er forpliktet til å beskytte og respektere ditt personvern, har vi et eget personvernombud som tar seg av alle aspekter ved personvern hos Michelin. Du kan kontakte vårt personvernombud ved å sende en e-post til legal.general@michelin.com.

3. Andre erklæringer og informasjon vi oppfordrer deg til å lese
Denne personvernerklæringen beskriver hvordan vi samler inn og behandler personopplysninger. Vi oppfordrer deg imidlertid til å også lese følgende informasjon:

  • Andre personvernerklæringer
  • Vår policy for informasjonskapsler
  • Våre vilkår for nettstedsbruk
  • Lenkede plattformer


Andre personvernerklæringer
Dette er vår viktigste personvernerklæring for din bruk av hjemmesiden og digitale tjenester og produkter som tilbys av Michelin. Det kan imidlertid være tilleggsinformasjon i personvernerklæringen for spesifikke digitale produkter og tjenester. Vennligst les disse erklæringene når du registrerer deg eller abonnerer på disse produktene og tjenestene.

Vår policy for informasjonskapsler
Når du bruker vår hjemmeside og digitale tjenester og produkter tilbudt av oss, kan informasjon innhentes gjennom informasjonskapsler. Informasjonskapslene gjenkjenner deg blant andre brukere av vår hjemmeside, og andre digitale produkter og tjenester. Vi har en egen policy for informasjonskapsler som forklarer vår bruk av informasjonskapsler og formålene vi bruker dem til. Vi oppfordrer deg til å lese vår policy for informasjonskapsler her (https://www.michelin.no/retningslinjer-om-informasjonskapsler).

Bruksvilkår
Våre vilkår for nettstedsbruk forklarer betingelsene for din bruk av våre nettsteder, og bør leses sammen med denne personvernerklæringen. Du kan lese våre vilkår for nettstedsbruk her (https://www.michelin.no/nettsideinnhold/juridisk).

Lenkede plattformer
Vår hjemmeside kan inneholde lenker til eller fra hjemmesider og digitale plattformer tilhørende våre partnernettverk, annonsører og filialer. Hvis du følger en lenke til ett av disse nettstedene, vennligst merk at disse nettstedene har sine egne personvernerklæringer og at vi ikke aksepterer noe ansvar for disse erklæringene. Vennligst les disse personvernerklæringene før du gir fra deg noen personopplysninger til disse nettstedene.

4. Opplysninger vi kan innhente fra deg
Dette kapittelet gjør rede for:

  • hvordan vi innhenter dine personopplysninger
  • hvilke kategorier av opplysninger vi innhenter
  • en beskrivelse av hvordan vi kan bruke opplysningene vi innhenter, og
  • rettsgrunnlaget vi baserer oss på for å behandle de innhentede opplysningene.
  • der det er mulig, hvor lenge vi lagrer de innhentede opplysningene eller hvilke kriterier vi bruker for å fastsette denne perioden


Vi kan innhente og lagre følgende opplysninger om deg:

Innhentede opplysninger
Formål/handling
Type opplysninger Rettsgrunnlag for behandling Lagringsperiode
Opplysninger du gir oss når du deltar i en konkurranse eller benytter et tilbud ("Konkurransedata"). For at vi skal kunne sende deg mer informasjon om konkurransen eller en premie hvis du er vinneren. Med mindre vi oppgir noe annet når vi innhenter dine opplysninger, vil vi kun bruke dem til å forvalte og administrere konkurransene eller tilbudene. Konkurransedata kan f.eks. inkludere ditt navn og fulle adresse, e-postadresse og telefonnummer. Gjennomføringen av en avtale mellom deg og oss for å delta i konkurransen eller tilbudet. Med mindre vi oppgir en annen lagringsperiode på tidspunktet for konkurransen, vil vi lagre dine personopplysninger så lenge som nødvendig for å organisere konkurransen. Personopplysningene vil slettes etter at tilbudet eller konkurransen er over og premien har blitt utdelt.
Opplysninger du formidler til oss når du sender inn en vurdering eller omtale ("Omtaledata"). For å innhente opplysninger om et bestemt tema, f.eks. våre tjenester til deg.
I mange tilfeller er undersøkelser, spørreskjemaer og avstemninger anonyme, og vi innhenter kun personopplysninger til statistiske formål. Hvis dette ikke er tilfellet, vil vi gi deg beskjed om det når vi innhenter opplysningene.
Informasjonen kan inkludere ditt fulle navn, din e-postadresse og andre personopplysninger vi ber om. Vi har legitime interesser i å behandle informasjonen fra undersøkelsene slik at vi kan forbedre våre produkter og tjenester til våre kunder og brukere. Med mindre vi oppgir en annen lagringsperiode på tidspunktet for innsendingen av vurderingen eller omtalen, lagres personopplysningene kun så lenge de er relevante og nødvendige i forbindelse med formålet og i samsvar med det som er tillatt ved lov.
Hvis du melder deg på noen av våre digitale produkter eller tjenester via en konto, vil vi be om informasjon slik at vi kan identifisere deg og levere produktene og tjenestene til deg ("Kontodata"). Kontodata vil behandles for å drive våre nettsteder, levere digitale tjenester som du melder deg på, kommunisere med deg om disse digitale produktene og tjenestene, og oppbevare sikkerhetskopier av våre tjenester. Kontodata inkluderer ditt fulle navn, e-postadresse og telefonnummer. Vi kan også be deg om å legge inn et passord slik at du kan logge deg på kontoen igjen på en sikker måte. Det rettslige grunnlaget for behandlingen av kontodata er avtalen med deg, og behandlingen anses å være nødvendig for å oppfylle våre forpliktelser i henhold til avtalen.
Med mindre vi oppgir en annen lagringsperiode på tidspunktet for påmeldingen, lagres personopplysningene så lenge du har en konto hos oss.
Informasjon du formidler til oss når du bruker lokaliseringstjenester, f.eks. finn-en-forhandler ("Lokaliseringsdata"). Denne informasjonen brukes til å identifisere forhandlere i nærheten. For å bruke enkelte av våre tjenester, ber vi om et postnummer. Rettsgrunnlaget for behandlingen av lokaliseringsdata er avtalen mellom deg og oss, og gjennomføringen av denne avtalen.
Lokaliseringsdata lagres ikke av oss.
Informasjon du formidler til oss når du kommuniserer med oss, f.eks. på e-post eller med kontaktskjemaet på våre hjemmesider eller gjennom chat-funksjonen på vår nettside ("Kommunikasjonsdata"). Denne informasjonen bruker vi til å svare eller følge opp dine kommentarer, henvendelser og spørsmål. Informasjonen kan inkludere ditt fulle navn, din e-postadresse og andre personopplysninger du formidler til oss slik at vi kan kommunisere med deg. Vi vil bruke våre legitime interesser i å bistå deg og svare på dine kommunikasjoner som rettsgrunnlag for å behandle kommunikasjonsdata. Kommunikasjonsdata lagres så lenge det er nødvendig for at vi skal kunne bistå deg med det du trenger hjelp til. Etter dette slettes informasjonen snarest, og senest innen to måneder.


Frivillig informasjon
Når du gir oss personopplysninger (f.eks. slik informasjon som fremkommer i eksemplene ovenfor), vil vi i enkelte tilfeller kunne be deg om frivillig å gi oss tilleggsinformasjon. Det er angitt at det er frivillig å gi oss denne tilleggsinformasjonen som brukes til å hjelpe oss med å forstå våre kunder bedre og tilpasse våre tjenester til dem.

Statistiske data

Vi innhenter og bruker også avidentifiserte opplysninger som f.eks. statistikk eller demografisk data ("Aggregert data"). Aggregert data kan avledes fra dine personopplysninger, men avslører ikke din identitet på noen måte. Vi kan f.eks. aggregere dine bruks- og utstyrsdata til å beregne hvilken prosent av våre nettstedsbrukere som har tilgang til en bestemt funksjon på vårt nettsted. Aggregert data brukes kun til våre egne forretningsformål.

Sensitive personopplysninger
Selv om vi ikke krever sensitive personopplysninger, finnes det funksjoner på våre nettsteder der du kan sende inn tilleggsinformasjon, f.eks. når du sender inn en omtale. Dersom du benytter deg av en slik funksjon, skal du kun opplyse om relevant informasjon. Ikke send sensitive personopplysninger. Vi er ikke ansvarlige for informasjon som du formidler frivillig, og informasjonen skal være i samsvar med våre bruksvilkår. Husk at hvis du sender omtaler eller tilbakemeldinger om vårt nettsted, så vil denne informasjonen være synlig for andre brukere på nettstedet.

5. Opplysninger vi innhenter om deg fra andre kilder
For at vi skal kunne levere våre tjenester til deg, kan vi motta personopplysninger om deg fra andre kilder, inkludert

  • Vi kan motta informasjon om deg hvis du bruker andre nettsteder vi administrerer eller andre produkter og/eller tjenester vi leverer. Vi jobber også tett med tredjepersoner (inkludert f.eks. forretningspartnere, underleverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester, analyser slik som Google Analytics og leverandører av søkeresultater), og vi kan motta informasjon om deg fra dem.

    Rettsgrunnlaget for denne behandlingen er våre legitime interesser, nemlig oppfølging og forbedring av vårt nettsted, våre produkter og tjenester.
  • Informasjon fra våre nettserverlogger, f.eks. informasjon om din datamaskin, f.eks. din IP-adresse, operativsystem og nettlesertype ("Bruksdata"). Denne informasjonen brukes av oss til administrering av systemet og for å analysere hvordan folk bruker våre nettsider og digitale plattformer. Det hjelper oss også med å levere den beste løsningen for dine aktiviteter på nett.

    Rettsgrunnlaget for denne behandlingen er våre legitime interesser, nemlig oppfølging og forbedring av vårt nettsted, våre produkter og tjenester.
  • Som angitt ovenfor, innhenter vi informasjon ved å bruke informasjonskapsler eller andre lignende teknologier lagret på ditt utstyr, for å se hvordan du bruker vårt nettsted eller digitale produkter og tjenester. Informasjonskapsler inneholder informasjon som overføres til harddisken i din datamaskin. Dette hjelper oss med å forbedre våre nettsteder og levere en bedre og mer brukertilpasset tjeneste til deg. Du kan lese vår policy for informasjonskapsler her (https://www.michelin.no/retningslinjer-om-informasjonskapsler).
  • Vårt nettsted kan gi deg muligheten til å dele din erfaring og logge deg på vårt nettsted via eksterne sosiale nettverk som Facebook og Twitter. Vi kan innhente denne informasjonen fra våre sosiale nettverk, slik som likes, delinger og tvitringer, og om innholdet på sosiale nettverk. Vi er ikke ansvarlig for den informasjonen du velger å formidle på sosiale nettverk. Det er personvernerklæringene til de respektive sosiale nettverkene som gjelder når du bruker deres tjenester.


6. Hvor vi lagrer dine personopplysninger
All informasjon du gir til oss, lagres på sikre servere.
Selv om vi er forpliktet til å oppbevare dine personopplysninger på en sikker måte, er overføring av informasjon via Internett ikke fullstendig sikker. Vi og våre tjenesteleverandører gjør vårt beste for å beskytte dine personopplysninger, men utlevering av informasjon skjer på din egen risiko.

7. Deling av dine personopplysninger
Mottakerne av dine personopplysninger er utelukkende personer som trenger å få slik informasjon for å kunne utføre sitt arbeid.
Vi kan dele dine personopplysninger slik:

(i) Med Michelin Group

Vi kan utlevere dine personopplysninger til ethvert medlem i vår gruppe. Dette kan være våre filialer, vårt holdingselskap og dets filialer, i den grad det er nødvendig for samme formål som for den opprinnelige behandlingen beskrevet i denne erklæringen.

(ii) Til underleverandører

Michelin kan dele dine personopplysninger med underleverandører som Michelin bruker for å behandle dine henvendelser eller for å levere tjenester, f.eks. leverandører av IT-systemer. Disse underleverandørene opptrer som databehandlere på våre vegne og er kontraktsmessig forpliktet til å holde mottatte personopplysningere konfidensielle og sikre. Bruk av personopplysninger vil kun skje på våre instruksjoner.
Vi kan også dele dine personopplysninger med andre tredjepersoner, f.eks. hvis vi er pålagt å utlevere eller dele dine personopplysninger for å oppfylle et rettskrav, eller for å håndheve eller gjøre gjeldende våre vilkår og andre avtaler, eller for å beskytte rettighetene, eiendelene eller sikkerheten til Michelin Group, våre kunder eller andre.

8. Internasjonale overføringer av personopplysninger
Michelin er en internasjonal gruppe med databaser i ulike land der selskapet er etablert. Michelin kan overføre dine personopplysninger innad i gruppen til en av selskapets databaser eller til dets eksterne partnere etablert utenfor ditt hjemland.
Ettersom nivået på personvern varierer over hele verden, overfører vi ikke dine personopplysninger til selskaper i Michelin Group eller til eksterne selskaper utenfor EU med mindre disse selskapene tilbyr samme eller lignende personvern som Michelin.
For overføring innad i Michelin, har selskapet vedtatt interne regler (Binding Corporate Rules, BCR) som regulerer overføring av personopplysninger fra EU eller EØS. En kopi av disse reglene kan fås ved henvendelse.
Overføring av data utenfor gruppen, reguleres av Binding Corporate Rules (BCR) til vår underleverandør eller etter kontrakter som inneholder klausulene fastsatt av Europakommisjonen for leverandører etablert utenfor EU for å garantere tilsvarende personvern som i ditt hjemland.
Selv om vi forplikter oss til å oppbevare dine personopplysninger på en sikker måte, er overføring av informasjon via Internett ikke fullstendig sikker. Vi og våre tjenesteleverandører vil gjøre vårt beste for å beskytte dine personopplysninger, men utlevering av informasjon skjer på din egen risiko.

9. Hvor lenge vi oppbevarer personopplysninger
Vi oppbevarer ikke dine personopplysninger lenger enn nødvendig for å oppfylle formålene vi innhentet dem til eller så lenge vi er forpliktet av loven, for eksempel for å oppfylle juridiske, regnskapsmessige eller rapporteringspliktige krav.
For å fastsette den hensiktsmessige lagringsperioden for personopplysninger, vurderer vi mengden, typen og sensitiviteten til personopplysningene, den potensielle risikoen for skade ved uautorisert bruk eller utlevering av dine personopplysninger, formålene for vår behandling av dem og om vi kan oppfylle disse formålene på andre måter, samt gjeldende lovkrav.
Under enkelte omstendigheter kan du be oss om å slette dine opplysninger: nedenfor finner du mer informasjon om din rett til å slette.
I enkelte tilfeller kan vi anonymisere dine personopplysninger (slik at de ikke lenger kan knyttes til deg) til forskning og statiske formål. Da kan vi bruke disse opplysningene på ubestemt tid uten at vi trenger å varsle deg.

10. Dine rettigheter etter personvernloven
Personvernloven gir deg visse rettigheter angående behandlingen av dine personopplysninger. Dine rettigheter er:

  • Rett til å bli informert
  • Rett til innsyn i dine opplysninger
  • Rett til å korrigere dine opplysninger
  • Rett til å slette dine opplysninger
  • Rett til å begrense behandlingen
  • Rett til å overføre opplysninger
  • Rett til innsigelser mot behandlingen


Rett til å bli informert
Du har rett til å bli informert om hvordan vi innhenter og behandler dine personopplysninger, inkludert hvem vi er, hvordan vi bruker dine personopplysninger og dine rettigheter i forbindelse med dine personopplysninger. Vi har samlet all informasjon om dette i denne personvernerklæringen. 

Rett til innsyn i dine opplysninger
Du har rett til innsyn i personopplysningene vi har om deg. Vi kan bekrefte om dine personopplysninger behandles eller ikke, og vi kan gi deg innsyn i dine personopplysninger.

Rett til å korrigere dine opplysninger
Hvis dine personopplysninger er unøyaktige eller ufullstendige, har du rett til å få disse opplysningene korrigert og oppdatert. Hvis vi har utlevert dine opplysninger til tredjepersoner, vil vi informere dem, når dette er mulig, om eventuelle oppdateringer du gir til oss. Du kan oppdatere personopplysningene vi har om deg ved å kontakte oss på en av kontaktkanalene oppgitt i denne personvernerklæringen.

Rett til å slette dine opplysninger
Du har rett til å be oss om å slette eller fjerne dine personopplysninger hvis vi ikke lenger har noen grunn til å fortsette å behandle dem. Dette gjelder der opplysningene ikke lenger er nødvendig for formålet de opprinnelig ble innhentet eller behandlet for, og dersom du har trukket tilbake ditt samtykke til behandling.
Det finnes enkelte begrensninger i retten til å bli glemt. - Hvis du vil vite mer om disse begrensningene, ta kontakt med oss.

Rett til å begrense behandlingen
Du har også rett til å be om å begrense behandlingen og protestere mot deler av behandlingen av dine personopplysninger. Hvis du protesterer mot vår behandling av dine personopplysninger, vil vi slutte med all videre behandling av dem.

Rett til å overføre opplysninger
Hvis du vil flytte eller overføre dine personopplysninger til en annen tjenesteleverandør eller kopiere dine personopplysninger til egne formål, har du rett til å få dine opplysninger overført. 

Rett til innsigelser
Du har rett til å be oss om å slutte å behandle dine personopplysninger til markedsføringsformål. Vi vil vanligvis informere deg (før vi innhenter opplysningene) hvis vi har til hensikt å bruke dine opplysninger til slike formål eller hvis vi har til hensikt å utlevere dine opplysninger til en tredjeperson som har slike formål. Du kan utøve din rett til å hindre slik behandling ved å krysse av på enkelte ruter på skjemaene vi bruker til å innhente opplysninger om deg.  Du kan også utøve enhver rettighet til enhver tid ved å kontakte oss på legal.general@michelin.com.
Du finner mer informasjon om dine personvernrettigheter på Datatilsynets nettside på www.datatilsynet.no/

11. Hva kan du gjøre hvis du er misfornøyd?
Vi forplikter oss til å beskytte og respektere ditt personvern. Men hvis du ikke er fornøyd med måten vi innhenter eller behandler dine opplysninger på, eller hvis du ønsker mer informasjon om dine rettigheter, kan du kontakte oss på følgende måter:

  • Du kan sende oss en e-post til legal.general@michelin.com
  • Du kan sende oss et brev til Michelin Nordic AB, Box 47 175, 100 74 Stockholm
  • Du kan også kontakte oss ved å bruke kontaktskjemaet på vår hjemmeside (https://www.michelin.no/kontakt)

Vi vil samarbeide med deg for å løse alle problemer som kan oppstå. Vårt mål er å svare på alle spørsmål fra deg så snart som mulig.

12. Du kan også sende en klage til Datatilsynet, se deres nettside for mer informasjon: http://www.datatilsynet.no/om-datatilsynet/kontakt-oss/hvordan-kan-jeg-klage-til-datatilsynet/
Michelin har iverksatt tiltak for å beskytte og sikre dine personopplysninger. Tilgang til personopplysninger er begrenset til de ansatte og tjenesteleverandører som trenger å kjenne til disse opplysningene, og som har fått opplæring i å følge reglene om konfidensialitet.
På Michelins forretningssteder vil bankinformasjon innhentes for å gjennomføre effektive, juridisk sikre betalingsprosesser. Disse tiltakene kan bestå av SSL-kryptering (som gjør data uleselig for andre) under innhenting eller overføring av konfidensiell data. Denne informasjonen vil kun brukes til nettbetaling, og vil ikke bli lagret.
Michelin forsikrer deg at dine personopplysninger ikke skal endres, skades eller utleveres til uautoriserte tredjepersoner.

13. Endringer i vår personvernerklæring
Vi kan til enhver tid endre vår personvernerklæring. Enhver fremtidig endring i denne erklæringen vil legges ut på denne siden. Hvis du har en nettkonto hos oss, kan vi melde fra om endringer på e-post eller via din konto neste gang du logger på.
Denne erklæringen ble oppdatert 25. mai 2018. Vi vil legge ut alle endringer på denne siden, og de vil tre i kraft når de legges ut. Vennligst sjekk denne siden med jevne mellomrom for å se endringene.