Michelin Track Connect

2019-04-25

Det første «tilkoblede» dekket på markedet som løfter opplevelsen for banekjøring.

Tenk om du alltid kunne ha en Michelin-ingeniør i pitstoppet ditt hver gang du kjørte på racingbanen. Nå kan du nesten det. I 2018 ble Michelin den første dekkprodusenten til å lansere et «tilkoblet» dekk på markedet for amatørsjåfører som ønsker å forbedre opplevelsen og ferdighetene på racingbanen. Nå blir Michelin Track Connect også tilgjengelig på det nordiske markedet. Michelin Track Connect vil gi sjåføren personlig råd i en egen mobilapplikasjon om dekktrykk før, under og etter hver runde.

Hvorfor og hvordan:
Etter noen runder på en bane, vil ulikeheten i luftrykket øke mellom de ulike dekkene. Hvor mye avhenger av banen, bilen og kjørestilen. Denne trykkforskjellen vil påvirke effekten av bilens ytelse og bidra til økt slitasje på dekkene.

Under intensiv banekjøring er det vanlig at bremsene blir veldig varme, noe som igjen kan føre til at felgens temperatur øker. Denne varmen kan forvrenge målinger av dekktrykk som gjøres ved ventilen, og gjør dem mindre nøyaktige. Derfor er Michelin Track Connect-sensorene plassert inni dekket for å sikre at målingen av trykk og temperatur er nøyaktig. Sensorene sender informasjonen til en mottaker som er plassert inne i bilen, som igjen sender informasjonen til mobilapplikasjonen. Man trenger ingen fagfolk eller spesialverktøy for å bruke Michelin Track Connect.

Før kjøring:
Mobilapplikasjonen anbefaler det mest passende lufttrykket basert på bilen og kjøreforholdene; om det er tørt, fuktig eller vått.

Under kjøring:
Michelin Track Connect gir sjårføren informasjon i sanntid om lufttrykket og temperaturen i hvert av de fire dekkene. Sensorene inne i dekkene måler trykket og temperaturen, analyser målingene og rapporterer til appen om det oppstår noen endringer i løpet av runden. Mobilappikasjonen vil fungere som et display for sjåføren, og vil vise informasjon som lett kan tolkes. For eksempel kan sjåføren se om bilen overstyrer eller understyrer basert på analyser av endringer i balansen mellom dekktrykket foran og bak,

Etter kjøring:
Etter man er ferdig med sine runder vil Michelin Track Connect komme med anbefalinger og forslag til endringer før man eventuelt returnerer til banen igjen. For å få en mer detaljert analyse, blir all data lagret slik at man har tilgang til dette senere. Sjåførerene kan sammenligne deres prestasjoner mellom ulike runder og løp.

Michelin Track Connect er komptabilert med dekket Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect og blir tilgjengelig i 16 dimensjon i løpet av 2018. 11 dimmensjoner er allerede tilgjengelige.

Forhandlere av Michelin Track Connect i Norge:
Jons Dekk og Felg i Porsgrunn
Dekkmesteren avd. Berger på Frogner
Dekkstra Forus i Sandnes


For mer informasjon og oversikt over alle dimensjoner, se https://www.michelin.no/auto/start-kjoretoy/track-connect.

Pressesjef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 46 8 709 07 76, Mobil: 46 72 250 07 40, E-post: lotta.wrangle@michelin.com

Som ledende dekkprodusent har Michelin forpliktet seg til å forbedre kundens mobilitet på en bærekraftig måte ved å produsere og distribuere de mest passende dekkene, tjenestene og løsningene for å møte kundenes behov. Michelin tilbyr også digitale tjenester, kart og guider for å gjøre reisen til en rikere og mer unik opplevelse. Michelin utvikler også høyteknologiske materialer som brukes i mobilitetsindustrien. Gruppen har sitt hovedkontor i Clermont-Ferrand, Frankrike, og opererer i 170 land, har 114 000 ansatte over hele verden og 70 produksjonsanlegg i 17 land, som sammen produserte 190 millioner dekk 2017. For mer informasjon besøk gjerne vår hjemmeside www.michelin.com eller www.michelin.no.

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.