DEKKDEKK VIS ALLE DEKKVIS ALLE DEKK FORHANDLEREFORHANDLERE

Le Mans 24 Hours


Gjennom nitti år har Le Mans 24 Hours stått som en unik utfordring for bade førere, biler og dekk. Det har blitt et nådeløst og ekstremt komplekst sprintløp. Hvert år gjør Michelin sine minutiøse forberedelser sammen med sine partnere til årets konkurranse.
I Le Mans 24 Hours kan dekkprodusentene konkurrere seg imellom. For å forsvare vår lederposisjon må Michelin holde tritt med utviklingen i bilteknologi, tilpasse seg regelendringer og dermed fornye sine produkter hver sesong for å flytte grensene for sikkerhet, levetid og ytelser på samme tid.


Banen Le Mans 24 Hours kjører på er spesielt rask og 13, 629 km lang. Over 85 prosent av distansen kjøres på veier som er åpne for vanlig trafikk resten av året. Overflaten er dermed ujevn, og grepnivå kan variere betydelig mellom den delen som bare brukes en gang i året og den «permanente» Bugatti-banen. Dessuten kan føreforholdene variere fra vått til tørt i samme runde, så det er viktig å ha et dekk som yter godt under alle forhold.

Le Mans Audi LMP1

Det ekstremt komplekse og intense racet tvinger Michelin til å utvikle og teste nye teknologier for å stadig forbedre slitestyrke, allsidighet, konsistens og sikkerhet i dekkene. Takke være de nære samarbeidsforholdene Michelin Motorsports utviklingsteam har med teknikerne ved Michelins teknologisenter, mates de tekniske løsningene som utvikles til racet direkte inn i Michelins dekkproduksjon og bidrar til prinsippet «Michelin Total Performance».


LI toppklassen LMP-1 har både Audi, Porsche og Toyota valgt Michelin til å levere dekk til sine respektive hybride prototyper.

Les mer om Le Mans 24 Hours på lemanslive.com