Michelin produserer dekk av resirkulert plast

Med oppstart allerede i 2024 går Michelin i gang med arbeidet av resirkulert plast til nye dekk. Hvert minutt ender det som tilsvarer en lastebil med plast, i havet, og det får drastiske konsekvenser for miljøet. Michelin vil derfor bidra til å unngå dette problemet, ved å gjøre plastavfall om til en råvare for dekk. Nesten fire milliarder PET-flasker kan årlig gjenvinnes som fyllstoff for dekk.

Målet er at de første Michelin-dekkene, med for eksempel resirkulerte yoghurtbokser og PET -flasker i gummiblandingen, skal rulle ut på veiene allerede i 2024. Michelin vil presentere sin investering på IAA Car Show i München i september med et omfattende kommunikasjonsprogram. Blant annet vil Michelinansatte, ledet av den gamle Michelinmannen Bibendum, gå gjennom Münchens gater og samle nok plast til de første 100 dekkene.

- På ett dekk kan vi bruke opptil 143 yoghurtbokser og rundt 12,5 PET-flasker med de høyteknologiske resirkuleringsprosessene. Vi ønsker å gjøre noe med samfunnets plastproblemer og tilby løsninger, sier Peyman Sabet, forretningsutviklingssjef i Michelin Europe North.

Enorme investeringer i bærekraft
Fra 2030 kommer Michelins premiumdekk til å bestå av 40 prosent bærekraftige materialer, i tillegg til naturgummi eller solsikkeolje, og i 2050 skal de kun inneholde bærekraftige råvarer.

- Bærekraft er en sentral byggestein, og vi vil få mennesker til å tenke mer på miljøet og sin egen sikkerhet når de kjøper dekk, fremfor at de kun jager etter den beste prisen, sier Peyman Sabet.

Fornybare materialer som gjenvunnet PET- og engangsplast er også på vei inn i fremtidens dekkproduksjon ved hjelp av en høyteknologisk gjenvinningsprosess. Michelin Vision konseptdekk er laget av 100 prosent gjenvinnbart og bærekraftig materiale, i tillegg til at det er 3D-printet og motstandsdyktig mot punktering.

Besøkende på Michelins utstilling i Bilsalongen IAA får vite hvordan det innsamlede plastavfallet blir omvandlet til dekk. Den såkalte "Michelin REGEN'Lab" beskriver steg for steg hvordan prosessen med gjenvinning fungerer og forklarer hvordan råvarer til nye dekk kommer fra tre, PET-plast og avfall fra emballasje.

Pressesjef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 46 8 709 07 76, Mobil: 46 72 250 07 40, E-post: lotta.wrangle@michelin.com

Som ledende dekkprodusent har Michelin forpliktet seg til å forbedre kundens mobilitet på en bærekraftig måte ved å produsere og distribuere de mest passende dekkene, tjenestene og løsningene for å møte kundenes behov. Michelin tilbyr også digitale tjenester, kart og guider for å gjøre reisen til en rikere og mer unik opplevelse. Michelin utvikler også høyteknologiske materialer som brukes i mobilitetsindustrien. Gruppen har sitt hovedkontor i Clermont-Ferrand, Frankrike, og opererer i 170 land, har 126.300 ansatte over hele verden og 71 produksjonsanlegg, som sammen produserte 200 millioner dekk 2020. For mer informasjon besøk gjerne vår hjemme side www.michelin.com eller www.michelin.no.

Kjøretøy Piktogram cjxadkp7r016p0jqwuyo6sdgj pdf Dekk
2021 08 26 news 2
2021 08 26 news 1
2021 08 26 news 4
2021 08 26 news 3
Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.