Michelins første Sport-dekk utviklet spesifikt for el-sportsbiler

2021-06-30

  • Det første Michelin-dekket utviklet for å møte de spesifikke kravene til eierne av el-sportsbiler, på kjøreegenskaper og rekkevidde.
  • Lavt støynivå for maksimal komfort på lange turer
  • Resultatet av de unike erfaringene Michelin har fått i Formel E
  • Typegodkjent for den nye Tesla Model Y

Det første Michelin-dekket utviklet for å møte de spesifikke kravene til eierne av el-sportsbiler

Michelin Pilot Sport EV, som vil være til salgs fra 1. april, gir:

  • Optimalt grep på både tørre og våte veier - gjennom hele dekkets levetid hensyn til høyere vekt, og vektfordeling knyttet til el-sportsbiler er tatt.
  • Overlegen holdbarhet som svar på det høye dreiemomentet og kreftene som oppstår under akselerasjon ved denne type bil.
  • Michelin Pilot Sport EV sin lave rullemotstand gjør at du forlenger rekkevidden med opptil 60 kilometer, noe som gjør at eierne av el-sportsbiler kan utnytte bilene sine til det fulle.
  • Tjuefem prosent lavere støynivå takket være Michelin AcousticTM technology - et polyuretanskum på innsiden av dekket, som minker støyen i kupéen for en mer behagelig kjøretur.

Michelin Pilot Sport EV er resultatet av Michelins unike erfaring fra Formel E

Som en av grunnleggerne av Formel E, lanserte Michelin en spesiell dekk-løsning til mesterskapets elektriske formelbiler, et konsept som ligner det som brukes i dekk på vanlige veier. Med Michelins Formel E-dekk kan man konkurrere under alle værforhold, og størrelsen, 18 tommer, tilsvarer dagens standarddekk.

Michelin Pilot Sport EV drar nytte av de fremskrittene Michelin har gjort etter seks sesonger i Formel E. Det inkluderer ElectricGrip CompoundTM teknologi som innebærer en hardere gummiblanding i midten av dekket. Det gir det nødvendige veigrepet som kreves for å takle elbilenes høye dreiemoment. Samtidig har dekksidene på det siste tilskuddet i Michelin Pilot Sport-familien samme mønster og merker som Michelins Formel E-dekk.

Michelin Pilot Sport EV vil være tilgjengelig i løpet av 2021, og vil komme i 14 dimensjoner (originalt utstyr: 8 størrelser / erstatningsdekk: 6 størrelser) for 19 – 22 tommer felger.

Michelin Pilot Sport EV-dekk er allerede tilgjengelig i Kina og vil bli tilgjengelig på biler som leveres i Europa og Nord-Amerika fra og med det tredje kvartalet i 2021. Innen 2024 planlegger Michelin å øke salget kraftig innenfor dette hurtigvoksende segmentet.

Tyve tommer Michelin Pilot Sport EV er godkjent til bruk på den nye Tesla Model Y, som allerede produseres i Kina. Michelin Pilot Sport EV vil også være et globalt dekk som kommer til å finnes på kjøretøy i Europa og Nord-Amerika senere i 2021.

Pressesjef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 46 8 709 07 76, Mobil: 46 72 250 07 40, E-post: lotta.wrangle@michelin.com

Som ledende dekkprodusent har Michelin forpliktet seg til å forbedre kundens mobilitet på en bærekraftig måte ved å produsere og distribuere de mest passende dekkene, tjenestene og løsningene for å møte kundenes behov. Michelin tilbyr også digitale tjenester, kart og guider for å gjøre reisen til en rikere og mer unik opplevelse. Michelin utvikler også høyteknologiske materialer som brukes i mobilitetsindustrien. Gruppen har sitt hovedkontor i Clermont-Ferrand, Frankrike, og opererer i 170 land, har 127 000 ansatte over hele verden og 69 produksjonsanlegg, som sammen produserte 200 millioner dekk 2019. For mer informasjon besøk gjerne vår hjemme side www.michelin.com eller www.michelin.no.

Kjøretøy Piktogram cjxadkp7r016p0jqwuyo6sdgj pdf Dekk
Kjøretøy Piktogram cjxadkp7r016p0jqwuyo6sdgj pdf Dekk
2021 06 30 news 1
2021 06 30 news 2
2021 06 30 news 3
Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.