DEKKDEKK VIS ALLE DEKKVIS ALLE DEKK FORHANDLEREFORHANDLERE

Michelin og Rally Sweden

Dekktesting under ekstreme forhold

Motorsport og rally er en viktig del av vår Forsknings- & Utviklingsvirksomhet og gir oss utrolige muligheter til å teste nye teknologier og studere dekkenes ytelser under de mest krevende forhold. Rally Sweden er intet unntak; år etter år er vi på plass i de värmlandske skoger og tester i et ekte «virkelighetslaboratorium».  For Michelin er det selvsagt å ta med våre erfaringer fra kjøring på snø og is under de mest ekstreme forhold når vi utvikler neste generasjons vinterdekk. MICHELIN X-ICE North og MICHELIN X-ICE er to eksempler på vinterdekk fra Michelin som har Rally Sweden i sitt DNA. Noe som du som fører også vinner på når du kjører med vinterdekk fra Michelin.

 

Rally Sweden

 

Rally Sweden

Michelin har lenge vært en av de offisielle leverandørene til WRC (FIA-World Rally Championship) der Rally Sweden inngår som en delkonkurranse. Rally Sweden startet i 1950 som Midnattsolsrallyet, som et sommerløp, og i 1965 ble rallyet kjørt om vinteren for første gang og skiftet navn til Svenska Rallyt. Fram til 2004 da Sébastien Loeb vant løpet var rallyet bare vunnet av førere fra Sverige og Finland!

 

WRC-serien og Rally Sweden utsetter våre dekk for ekstremt store påkjenninger, noe som presser våre ingeniører til det ytterste samt hela tiden å teste og utvikle nye, innovative løsninger. Kulde, slaps, snø og is – vi har testet alt under de mest ekstreme forhold.


Rally Sweden kan du lese mer om selve løpet og finne informasjon om viktige datoer. Besøk også gjerne Michelins egne hjemmeside BESTOFRALLYLIVE.COM der du kan lese de nyeste nyhetene fra motorsport og rally.