DEKKDEKK VIS ALLE DEKKVIS ALLE DEKK FORHANDLEREFORHANDLERE

Pigg eller piggfritt?

Når du velger vinterdekk er det viktig å tenke på dine behov, din kjørevaner og om du for eksempel pleier å dra på vinterferie. Ettersom veiforholdene skiller seg mye fra Nord- til Sør-Norge er det også viktig å ta i betraktning hvordan veiforholdene ser ut akkurat der du bor.Hvilken type vinterdekk passer dine behov?


Det finnes tre forskjellige typer vinterdekk: Piggdekk, nordiske piggfrie vinterdekk, samt mellomeuropeiske piggfrie vinterdekk. Får å finne ut hvilket vinterdekk som passer nettopp dine behov anbefaler vi at du tenker på hvor og under hvilke forhold du kjører mest om vinteren. Vinterdekk brukes under svært varierende forhold, og mange dekkegenskaper må kombineres i ett og samme dekk. Vi anbefaler derfor at du også studerer tabellen nedenfor for å se hvilken type vinterdekk som passer nettopp dine behov.

 

STRO-Vinterdäckstabell

Jo flere stjerner, jo bedre egenskaper. Kilde: The Scandinavian Tire & Rim Organization (STRO)..


Uansett hvilken type vinterdekk som passer dine behov har vi et godt alternativ til deg. Gjennom innovasjoner og avansert teknologi lykkes vi i å forene flere viktige vinteregenskaper i ett dekk som gir utmerkete ytelser på vått og tørt føre samt på snø og is.

 

Våre vinterdekk

 

Michelin tilbyr tre serier med vinterdekk for at du skal kunne velge et dekk som passer dine behov og kjøreforhold så godt som mulig. De tre linjene er MICHELIN X-ICE, MICHELIN X-ICE North og MICHELIN ALPIN. Kjører en SUV/ 4x4 får hvert dekk tillegget "SUV« eller "LATITUDE", f.eks. MICHELIN LATITUDE X-North.

 

MICHELIN X-ICE North 4 er et pigget vinterdekk for nordiske vinterforhold som klarer harde vintre samtidig som komforten opprettholdes. Pigg inspirert av WRC Rally gir veigrep og ytelse over tid.

 

MICHELIN X-ICE er et piggfritt, nordisk vinterdekk med Flex-Ice teknologi, en gummiblanding som er spesielt utviklet for å opprettholde grepet også i ekstreme vinterforhold på snø og is, og Advance Tread Blocks med mikropumper som suger opp vann på isoverflaten og bidrar til å gi bedre grep på snø og is. I visse byer gjelder piggdekkforbud på enkelte gater for å redusere veislitasjen og redusere partikkelmengdene, da er MICHELIN X-ICE et utmerket piggfritt alternativ.

 

MICHELIN ALPIN 6 er et mellomeuropeisk, piggfritt vinterdekk utviklet med avanserte Michelin Evergrip technologies som bidrar til optimal kontroll av snø til siste kilometer

 

For å se alle vinterdekk fra Michelin, klikk her.

 

FINN EN FORHANDLER

Sted, gate eller postnummer