DEKKDEKK VIS ALLE DEKKVIS ALLE DEKK FORHANDLEREFORHANDLERE

Neste Oil Rally Finland

Rally Finland er det raskeste løpet i World Rally Championship og har vært kalt “The Grand Prix of rallying”. Det er kjent for sine høye hastigheter, jevne og brede grusveier og mange store hopp. Det er en ekstrem testbane for Michelin-dekk men viser samtidig produktenes kvalitet og ytelse. Rally og racing er en del av Michelins DNA, men samtidig grunnlag for å utvikle innovative teknologi som alle som kjører på Michelin-dekk drar nytte av.


Kjennetegn
Den mest konkurranseintensive strekningen i rallyet er Ouninpohja, som også anses for en av de viktigste spesialstrekningene i verden. Det var på denne strekningen rekorden for lengste hopp i Neste Oil Rally Finland ble satt, av Markko Märtin i 2003, da han tilbakela 57 meter før han landet igjen. Rallyet er kanskje utfordrende nok for førerne, men det er også et av de hardeste rallyene for kartleserne fordi de høye hastighetene krever at notene må avleveres perfekt. Gjør du en feil, er det vanskelig å rette den opp igjen.

 


Fakta om Neste Oil Rally Finland

•    De høye hastighetene gjør at det å mestre hoppene blir en utfordring. Er farten for høy, vil bilens aerodynamikk tvinge bakenden ne dog fronten opp. Trikset er å bremse før take-off og akselerere på full gass over hoppet.
•    Marcus Grönholm og Hannu Mikkola har vunnet rallyet 7 ganger og er de førerne som har flest seire til sammen

•    Rally Finland ble først arranger i september 1951, 23 år før WRC-serien ble grunnlagt

•    Rally Finland ble vunnet 17 ganger på rad av finske førere mellom 1972 og 1988

 

For å lese mer om Rally Finland og WRC, besøk gjerne www.best-of-rallylive.com