old guide

MICHELIN NORDIC GUIDE


2019-stjerners restauranter i Norge

2 stjerner

RE-NAA, Stavanger

1 stjärna

Bare, Bergen
Under, Lindednes
Galt, Oslo
Kontrast, Oslo
Omakase by Vladimir Pak, Oslo
Statholdergaarden, Oslo
Sabi Omakase, Stavanger
Credo, Trondheim
FAGN, Trondheim
Speilsalen, Trondheim


 

michelin wifi help lnk

Stjerneregn siden 2014

Da den nordiske Michelinguiden ble lansert, inneholdt den 39 stjernerestauranter, men ingen av dem hadde tre stjerner. Siden den gang har det bare gått en vei. De nordiske landene kan i dag smykke seg med hele tre tre-stjerners restauranter: Frantzén i Stockholm, Geranium i København, og ikke minst Maaemo i Oslo. I tillegg er det hele ti to-stjerners restauranter og 51 én-sternere på våre breddegrader.

Historien til Michelinguiden

Alt startet i 1900 da Michelin-brødrene André og Édouard prøvde å få ferske franske bilførere til å oppleve landsbygda og livet bak rattet. De lanserte en guidebok med informasjon og tips om hvor bilister kunne få hjelp med bilen om de støtte på problemer, samt hvor de kunne spise og sove.

Michelins guide inkluderer veikart, bensinstasjoner langs veiene, råd om dekk naturligvis, og en liste med bra steder å spise og bo på reisen. I løpet av de neste to tiårene ble Michelinguiden distribuert gratis til bilistene i Frankrike. Det var først i 1920 at den første Michelinguiden begynte å bli solgt, og kostet da syv franc. I 1926 begynte guiden sin nesten 100 år lange tradisjon med å gi stjerner til restauranter, da Michelin-brødrene ansatte den første av en lang rekke av deres mytiske restaurantinspektører.Her kan du lese mer om historien til Michelin-guiden

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.