Nyhet fra Michelin: MICHELIN Pilot Sport 4 SUV

2019-03-26

Michelin svarer på de siste årenes sterke vekst i SUV-segmentet og det økte antallet av sportslige SUV-er med nye Michelin Pilot Sport 4 SUV.

SUV-er med høy ytelse er en ny utfordring for dekkdesignere. Med et høyere tyngdepunkt og en høyere vekt enn tradisjonelle sportsbiler, trenger man et dekk som takler høyere og større sentrifugale og laterale krefter. Derfor har Michelin utviklet Michelin Pilot Sport 4 SUV – et ekte sportsdekk som nå er tilpasset SUV-er.

Nye Michelin Pilot Sport 4 SUV erstatter dagens Michelin Latitude Sport 3, og kan brukes av alle typer SUV-er, enten det er en firehjulsdrevet, kompakt, medium, premium eller sportslig variant. Spesielt den siste kategorien har hatt sterk vekst de siste årene.

Høy komfort og sikkerhet
Dekket utnytter flere av de siste innovasjonene fra Michelin, og har adoptert mye av teknologien som finnes i Michelins «Pilot Sport»-serie. Her legges det vekt på kontroll og stabilitet ved høy fart, samtidig som det garanterer for høy sikkerhet og en lang levetid. Man får altså et dekk som tilbyr maks kjøreglede med høy sikkerhet, god komfort og lite støy.

Det nye Michelin Pilot Sport 4 SUV har et fantastisk grep takket være sitt asymmetrisk dekkmønster-design. Den ytre delen av dekkmønsteret er tilpasset tørt underlag, og den indre delen av dekket er tilpasset for våte veibaner. Som et resultat av dette har dekket mottatt topp-score i tester gjennomført av det eksterne testselskapet TÜV SÜD. Michelin Pilot Sport 4 SUV ble testet opp mot seks andre konkurrenters SUV-dekk. Ved bremsing på tørt underlag, er bremselengden i gjennomsnitt 1,8 meter kortere enn konkurrentene, hvor forskjellen til den dårligste konkurrenten er hele 2,7 meter.

På vått underlag er resultatene enda mer imponerende. Når dekkene er nye, er bremselengden i gjennomsnitt 3,15 meter kortere enn konkurrentene. Differansen økes ytterligere når man tester dekkene etter de har blitt brukt. Da er gjennomsnittet på bremselengden til konkurrentene hele 5,8 meter lenger enn Michelin Pilot Sport 4 SUV.

Den lange levetiden og korte rundetiden
Mens det asymmetriske dekkmønsteret sørger for et fantastisk grep, har det nye dekket også en lang levetid takket være de rigide mønsterblokkene og et to-lags skall som forsterker stivheten. I forhold til konkurrentene, kan man i gjennomsnitt kjøre 9 100 meter lenger med Michelin Pilot Sport 4 SUV.

Dekket er ikke bare best når man skal stoppe. Når det ble testet på våt bane, var rundetiden 2,8 sekunder bedre enn konkurrentenes gjennomsnittstid.

Pressesjef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 46 8 709 07 76, Mobil: 46 72 250 07 40, E-post: lotta.wrangle@michelin.com

Som ledende dekkprodusent har Michelin forpliktet seg til å forbedre kundens mobilitet på en bærekraftig måte ved å produsere og distribuere de mest passende dekkene, tjenestene og løsningene for å møte kundenes behov. Michelin tilbyr også digitale tjenester, kart og guider for å gjøre reisen til en rikere og mer unik opplevelse. Michelin utvikler også høyteknologiske materialer som brukes i mobilitetsindustrien. Gruppen har sitt hovedkontor i Clermont-Ferrand, Frankrike, og opererer i 170 land, har 114 000 ansatte over hele verden og 70 produksjonsanlegg i 17 land, som sammen produserte 190 millioner dekk 2017. For mer informasjon besøk gjerne vår hjemmeside www.michelin.com eller www.michelin.no.

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.