DEKKDEKK VIS ALLE DEKKVIS ALLE DEKK FORHANDLEREFORHANDLERE

Innovative dekk og teknologier

Innovative dekk og teknologier

 • Hvor lenge tar det gjennomsnittlig før tekniske innovasjoner fra prototyper for banekjøring kommer på standard produksjonsdekk?
  Dette avhenger av teknologien, men når vi ser tilbake på tidligere utvikling blir forbedringer på dekk for banekjøring systematisk overført til vanlige bildekk. Et eksempel er det variable kontaktområdet utviklet av Michelin for Formel 1, og deretter benyttet i 24-timers løpet Le Mans. Denne innovasjonen sikrer at trykket og temperaturen fordeles jevnt og konsistent over hele kontaktområdet. Selv om formen på kontaktområdet endres, vil gummimengden i kontakt med veioverflaten forbli den samme. Det tok halvannet år å overføre teknologien fra F1 og utholdenhetsløp til vanlig veibruk. Resultatet er MICHELIN Pilot Super Sport, et high-performance-dekk som er svært populært blant superbilkjørere.
  06/2013 - Sportsdekk - club911.net
 • Hva er rullemotstand og hva er de nyeste teknologiske innovasjonene utviklet for å motvirke denne effekten i et billøp?
  Rullemotstand er effekten av energitap som følge av deformasjoner i dekket. Dette genererer en kraft som motvirker rullingen av dekket, og resultatet er altså bilens bevegelse fremover. I snitt går 1/5 av drivstoffet som forbrennes til å overvinne denne motstanden. Forskere har kommet langt på en rekke områder for å redusere dette energitapet, inkludert arkitektur, gummisammensetning og dekkets vekt. For mer informasjon, gå til nettstedet vårt «Alt du trenger å vite om dekk»
  06/2013 - Sportsdekk - club911.net
 • I hvilken grad blir teknologien i konkurransedekk benyttet i vanlige bildekk, spesielt når det gjelder tradisjonelle offroad-biler (4x4)? Er innovasjonene, materialene og prosessene nøyaktig de samme?
  Konkurranse er et viktig fokusområde for Michelins forsknings- og utviklingsarbeid. Vi anser dette for å være det optimale testlaboratoriet. Racerkjøring lar oss analysere dekkenes atferd under selv de tøffeste forhold slik at vi kan få et helhetsbilde av hvordan hvert element fungerer. I World Rally Championship betyr dekkmønsteret og nærheten til bilene på vanlige bilmodeller (med hensyn til vekt, kraft, osv.) at det finnes mange teknologiske likheter i forhold til vanlige bildekk. WRC-testing betyr at vi kan raffinere eller godkjenne mønstre med hensyn til egnethet for massemarkedet. I tillegg har vi vært i stand til å overføre mye teknologi som gjør WRC-dekk så støtsikre til enkelte vanlige bildekk. Å studere dekkene under utholdenhetsløp har bidratt til at vi forstår mekanismene som genererer veigrep under tørre forhold enda bedre. Teknologi for å optimalisere trykkfordelingen under belastning er implementert direkte fra konkurransedekk. Du finner denne teknologien blant annet i det nye Michelin Pilot Sport Cup 2-dekket. Et annet eksempel er Michelin Pilot Super Sport-dekket med integrert dobbel-blanding-teknologi. Her har vi benyttet ulike gummityper på de innvendige og utvendige delene av dekkmønsteret. Utvendig har vi utviklet en unik svart og forsterket elastomerblanding for 24-timers løpet Le Mans som leverer enestående utholdenhet i skarpe svinger. Innvendig har vi utviklet en toppmoderne elastomerblanding som leverer meget god trekkraft på våte underlag og optimal bakkekontakt når vannfilmen brytes.
  10/2013 - Fra bane til vei - club911.net
 • Er alle team som konkurrerer i 24-timers løpet Le Mans utstyrt med nøyaktig de samme produktene fra Michelin?
  Selvfølgelig, én av Michelins kjerneverdier er å respektere kundene sine, og selskapet har alltid tilbudt sine konkurransepartnere nøyaktig samme support- og kvalitetsnivå. Hver unike bil kan ha en spesifikk preferanse for en produkttype, men de er alle tilgjengelige for konkurranseteamene.
  10/2013 - Fra bane til vei - club911.net

Lidenskapelig opptatt av høy ytelse?

Utvalg av high-performance-dekk

Utvalg av high-performance-dekk

Se high-performance-dekk fra Michelin. Finn dine dekk
Se MICHELIN Pilot Sport <sup>4</sup> S

Se MICHELIN Pilot Sport 4 S

Kjenner du til en av de nyeste innovasjonene fra Michelin? Les mer om dette dekket
MICHELIN Passion

MICHELIN Passion

YouTube-kanalen dedikert motorsport og high-performance Se nå