DEKKDEKK VIS ALLE DEKKVIS ALLE DEKK FORHANDLEREFORHANDLERE

Kontroll av konkurransedekk og vanlige bildekk

Kontroll av konkurransedekk og vanlige bildekk

 • Hva bør jeg kontrollere på dekkene mine før jeg kjører på veien etter en dag med banekjøring?
  Vi anbefaler at du kontrollerer om kaldtrykket er normalt og at ingen deler av dekkstrukturen er synlig (på grunn av slitasje, skade, støt, osv.). Dekkene skal også ha minimum mønsterdybde.
 • Hva er tegn på unormal dekkslitasje under banekjøring? Hva mener de i forbindelse med bilens opphengsgeometri eller min kjørestil?
  Belastningene i forbindelse med banekjøring fører til raskere og andre typer dekkslitasje sammenlignet med kjøring på vanlig vei. De gjentatte belastningene betyr at slitasje ofte er mer synlig på det utvendige mønsterområdet og ytre skulder. Denne type slitasje kan også være et tegn på for lav negativ camber og/eller for mye understyring. Vær også oppmerksom på slitasje på de innvendige skuldrene på biler med høy, negativ camber.
 • Hvorfor kan du alltid se tegn til slitasje på de innvendige mønstersporene på dekkene i stedet for de utvendige mønstersporene?
  Slitemerkene er plassert på innsiden ettersom lovgivningen (trafikkreglene) spesifiserer dette. Dekk på privatbiler skal ha en slitasjeindikator på dekkmønsteret for å vise at hovedsporene har en dybde på minst 1,6 mm. Denne indikatoren skal være laget av ytterkledning på innsiden av hovedsporene. Dekkmønsteret må dekke hele kontaktområdet. Det skal ikke finnes tegn til slitasje hverken på overflaten eller nederst på dekkmønsteret. I tillegg skal det heller ikke finnes dype flenger på sideveggene.
  06/2013 - Sportsdekk - club911.net
 • Hvis dekkmønsteret fortsatt er over 2 mm over slitasjeindikatoren på innsiden, men under dette nivået på utsiden, er det fortsatt lov å bruke dekket?
  Problemet her er ikke hva lovgivningen spesifiserer, men heller hva som er god praksis for veisikkerhet. Vi anbefaler derfor at du skifter ut dekkene dine hvis du ser tydelig skulderslitasje. Hvis slitasjen er uvanlig (på innsiden eller utsiden av mønsteret), anbefaler vi også at du kontrollerer hjulinnstillingene.
  06/2013 - Sportsdekk - club911.net

Lidenskapelig opptatt av høy ytelse?

Utvalg av high-performance-dekk

Utvalg av high-performance-dekk

Se high-performance-dekk fra Michelin. Finn dine dekk
Se MICHELIN Pilot Sport <sup>4</sup> S

Se MICHELIN Pilot Sport 4 S

Kjenner du til en av de nyeste innovasjonene fra Michelin? Les mer om dette dekket
MICHELIN Passion

MICHELIN Passion

YouTube-kanalen dedikert motorsport og high-performance Se nå