DEKKDEKK VIS ALLE DEKKVIS ALLE DEKK FORHANDLEREFORHANDLERE

Hvorfor Michelin?

MICHELIN-dekk stopper raskere

Michelin 18 mai 2010

Nr. 1 innen forbrukersikkerhet. Det riktige dekket endrer alt.

Dekksikkerhet

Din sikkerhet er alltid en prioritet for MICHELIN

Dekket er den eneste kontakten med bakken. Det er vesentlig for sikkerheten og i konstant kontakt med en lang rekke underlag. Og ofte under ekstreme forhold. Det må styre i svinger, akselerere eller bremse, og reagere på de mange belastningene påført av kjøring og veiforhold.  Alt på et område i kontakt med bakken som ikke er større enn en menneskehånd.

Opptil 3 meter kortere bremselengde på våt vei (2)

Gummien i dekkene fester grep på rene, tørre veiflater. Hvis veien er våt, reduseres grepet. MICHELIN-dekk er innovative, komplekse høyteknologiprodukter, som tørker kontaktområdet så mye som mulig. MICHELIN har alltid vært en banebryter når det gjelder innovasjon. Dessuten, for å garantere maksimal sikkerhet for deg, blir våre dekk testet under de mest ekstreme forholdene hele året. Med MICHELIN Energy-dekk kan du for eksempel få opptil 2,7 meter kortere (2) bremselengde på våte veier. Som baugen på en båt danner det et avrundet preg på bakken for å skjære gjennom vannhinnen. Resten av vannet oppbevares i eller spres av kanalene i dekkemønsteret.

Grip

Kontroller dekktrykket hver måned

Ikke desto mindre må du hjelpe til å bevare kvaliteten og ytelsen til dine dekk. For å gjøre det anbefaler vi at du sjekker dekktrykket (også i reservehjulet) hver måned, og før enhver langtur. Dekk med korrekt trykk er et vesentlig element i din sikkerhet.

Dekk med for lavt trykk

Med dekk med altfor lavt trykk risikerer du at dekke sprekker eller raskt trykktap. Dette kan bety at bremselengden kan øke med så mye som 11 meter på våte veier. Det samme som to fotgjengeroverganger. Dette kan også redusere kjøreegenskapene, gi opphav til vannplaning og føre til bruk av en ekstra tank med drivstoff i året. Dessuten reduserer det levetiden til dekkene med opptil 8000 km.

Bevissthetskampanjer

I en fersk test ble det funnet at seks av ti europeiske bilførere kjørte med dekk med for lavt trykk. Halvparten av disse hadde farlig lavt trykk. I lys av dette har MICHELIN trappet opp sin førerinformasjon og bevissthetskampanjer. MICHELIN-team sendes av og til ut til rasteplasser på motorveier og andre trafikkerte steder. MICHELINs "Fyll med luft"-kampanjer gir bilister gratis trykksjekk og har pågått i en rekke år over hele Europa. De gir førerne en rask diagnose av dekktilstanden. De kontrollerer og regulerer dekktrykket gratis, samtidig som de informerer førere om farene forbundet med å kjøre biler med dekk i dårlig stand eller dekk med for lavt trykk. Å kjøre med dårlig vedlikeholdte dekk har meget alvorlige konsekvenser for sikkerhet, økonomi og miljø. MICHELIN har derfor undertegnet det europeiske veisikkerhetscharteret, som tar sikte på å redusere antall dødsfall på europeiske veier fra 2000 til 2010. "Fyll opp med luft"-kampanjen er én ting som MICHELIN gjør for å understøtte sitt engasjement i veisikkerhet.

DEKK MED KORREKT TRYKK

 • Øker sikkerheten
 • Forlenger dekkets levetid
 • Optimerer drivstofforbruket

Rask sikkerhetssjekk av dekket

Kontroller dekkslitasjen regelmessig. Minste lovlig høyde på gummibanen er 1,6 mm. Er dyden under dette, bryter du loven.

Kontrollere

En "MICHELIN-mann"-figur på skulderen på et MICHELIN-dekk viser hvor baneslitasjeindikatorene sitter på hver av hovedsporene i banen. Hvis overflaten på banegummien er slitt ned til det punktet der banegummien er på høyde med slitasjeindikatoren, er det på tide å skifte dekk. Michelin anbefaler imidlertid på det sterkeste at du vurderer å skifte dekk før denne grensen nås.
MICHELIN er det dekkmerket som fikk bredest anerkjennelse fra europeiske forbrukere (2008 TNS Sofres-undersøkelse foretatt i de seks største europeiske markedene) med hensyn til:

- Sikkerhet på våt vei.
- Produktpålitelighet
- Bidrag til veisikkerhet


(2) Sammenlignet med forgjengeren. Test utført av TÜV SÜD Automotive i 2007 på dimensjonene 175/65 R 14 T, 195/65 R 15 H og 205/55 R 16 V.
 • BIL
 • SUV - 4X4
 • VAREBIL - BOBIL
 • Primacy 4

  SIKKERHET FRA FØRSTE TIL SISTE KILOMETER(1) Les mer

  Sommer

  Primacy 4 NYHET
 • CrossClimate+

  Trygghet fra tidlig vår til sen høst - sommerdekket som er tilpasset vekslende nordiske værforhold. Les mer

  Sommer

  CrossClimate+
 • Pilot Sport 4

  Fra tanke til vei. Umiddelbart! Les mer

  Sommer

  Pilot Sport 4
 • Pilot Sport 4 S

  Ekte lidenskap. Eksepsjonell ytelse. Les mer

  Sommer

  Pilot Sport 4 S
 • Pilot Sport Cup 2

  Over 50% flere runder og raskere(1) takket være teknologier fra utholdenhetsløp Les mer

  Sommer Bane

  Pilot Sport Cup 2
 • X-Ice XI3

  Piggfritt dekk for sikkerhet under nordiske vinterforhold Les mer

  Vinter

  X-Ice XI3
 • X-Ice North 4

  ENESTÅENDE KONTROLL PÅ VINTERVEIER UTPRØVD PÅ NYE DEKK OG ETTER 1 000 MIL (1, 2) Les mer

  Vinter

  X-Ice North 4 NYHET
 • Alpin 6

  SIKKERHET FRA FØRSTE TIL SISTE KILOMETER(1) UNDER VANSKELIGE VEIFORHOLD
  MELLOMEUROPEISKE VINTERDEKK Les mer

  Vinter

  Alpin 6 NYHET
 • Pilot Alpin 5

  BEDRE KONTROLL UANSETT VINTERFORHOLD
  MELLOMEUROPEISKE VINTERDEKK Les mer

  Vinter

  Pilot Alpin 5 NYHET
 • Pilot Alpin PA4

  Bedre kontroll hele vinteren Les mer

  Vinter

  Pilot Alpin PA4
Loader