DEKKDEKK VIS ALLE DEKKVIS ALLE DEKK FORHANDLEREFORHANDLERE

Hvorfor Michelin?

Hvorfor Michelin?

MICHELIN 12 mai 2010

Nr. 1 i forbrukersikkerhet (1)
Nr. 1 i levetid (2)
Nr. 1 i drivstofføkonomi (3)

Hvorfor Michelin?

Innovasjon er i vårt DNA. Det er det som har holdt oss i teten i mer enn ett århundre. Tidlige bragder inkluderer de første radialdekket på 1950-tallet og det første "grønne dekket" for mer enn ti år siden. I dag fører vi an med innovasjoner som Michelin Active Wheel, som er rede til å forvandle designen av kjøretøyer i fremtiden. Vår kreative tilnærming har alltid vært å ikke gå på kompromiss med sikkerhet, lang levetid og drivstofføkonomi. Det er grunnen til at vi har vært i stand til å forme og lede dekkmarkedet så lenge, og forutse kundenes forventninger med ideer som foreløpig ikke eksisterer.

Nr. 1 i innovasjon i over 100 år:

4000 ansatte i forskning og utvikling, med det største FOU-budsjettet i dekksektoren.

Nr. 1 hos europeiske forbrukere:

Nesten én forbruker av tre sier de foretrekker å kjøpe et MICHELIN-dekk fremfor ethvert annet merke (4)

Nr. 1 i terrengkonkurranser:

Det eneste merket som har vunnet i alle motorsportdisipliner (F1, WRC, Moto GP, Endurance, osv.).

Fra "mer mobilitet" til "bedre mobilitet"

I 1885 ført André og Edouard Michelin an ved å sette de første dekkene på en bil.  Fra det øyeblikket har Michelin vært forbundet med fremgang innen mobilitet på vei. Bilverdenen er i stadig endring, og som resultat endres også bilførernes forventninger. Målet er å beholde ledelsen gjennom kontinuerlig innovasjon.

En mer givende reise

Hos Michelin har vårt fokus alltid vært på å hjelpe deg til å få mest mulig ut av her eneste reise. Fra oppfinnelsen av radialdekket, til våre røde og grønne reiseguider, har vi ledet og inspirert mennesker på hvert eneste etappe i deres bilreise.

Det var da, dette er nå

I dag er det krav til alle om å vise mer respekt for miljøet og å spare energi. Dette betyr å gjøre en ekstra innsats for å forme fremtidens mobilitet på en bærekraftig måte.

Verdens første energieffektive dekk

Så langt tilbake som 1992 introduserte vi verdens første energieffektive dekk ved å integrere silisiumoksid i gummiblandingen, noe som reduserte drivstofforbruket dramatisk. Hvis alle biler i Europa hadde vært utstyrt med grønne MICHELIN ENERGY™ Saver-dekk, kunne vi spart omtrent tre milliarder liter med drivstoff (tilsvarende 100 000 tankskip) hvert år. Vi har regnet ut at siden 1992 har Michelins grønne Energy Saver-dekk på biler over hele verden muliggjort følgende innsparinger:

12 milliarder liter drivstoff og 30 millioner tonn CO2

Se www.michelin-green-meter.com for de ferskeste oppdaterte tallene.

På tide å handle

Øyeblikket er inne til å benytte muligheten til å fokusere på bærekraftig veimobilitet. Å komme de langsiktige utfordringene vedrørende bedre mobilitet og miljøet i forkjøpet. Og til å innovere uten kompromisser. For å hjelpe oss oppnå dette har vi et FoU-team med 4000 medlemmer og det største forsknings- og utviklingsbudsjettet i dekksektoren. Siden konsernet ble opprettet i 1889 har Michelin vært, og er fremdeles, en pådriver for fremgang innen mobilitet. I dag er vår misjon fortsatt klar: å gi et bærekraftig bidrag til fremgang innen mobilitet for varer og mennesker ved å kontinuerlig forbedre bevegelsesfriheten, sikkerheten, effektiviteten og gleden når de forflytter seg.
(1) MICHELIN er det dekkmerket som fikk bredest anerkjennelse fra europeiske forbrukere (2008 TNS Sofres-undersøkelse foretatt i de seks største europeiske markedene) med hensyn til:

- Sikkerhet på våt vei.
- Produktets pålitelighet.
- Bidrag til vegsikkerhet.

(2) Sammenlignet med hovedkonkurrentene. Forbrukeruttalelser: Undersøkelse utført av TNS Sofres i 2008 i de seks viktigste markedene i Europa. Bekreftet av tester utført av CERM og TÜV SÜD Automotive i 2008 og DEKRA Test Centre i 2009 på de bestselgende sortimentene i hvert segment.

(3) Beregnet på grunnlag av rullemotstandstester gjennomført av TÜV SÜD Automotive i 2008 og 2009.

(4) Undersøkelse utført av TNS Sofres i 2008 i de seks viktigste markedene i Europa.

(5) Tekniske godkjennelser mottatt per
2009 for følgende sortimenter: MICHELIN Pilot, MICHELIN Primacy og MICHELIN Latitude.
  • BIL
  • SUV - 4X4
  • VAREBIL - BOBIL
Loader