DEKKDEKK VIS ALLE DEKKVIS ALLE DEKK FORHANDLEREFORHANDLERE

Hvorfor Michelin?

Ingen ønsker å bli holdt gissel av høye bensinpriser

Michelin 18 mai 2010

Nr. 1 på drivstofføkonomi(1)
Det riktige dekket endrer alt

Drivstofføkonomi

Grønn X' mot høye bensinpriser

GREEN X-merket på sideveggene på MICHELIN-dekk garanter for energieffektivitet som er blant de beste på markedet. MICHELIN-dekk med lav rullemotstand har hjulpet til å spare anslagsvis 9,5 milliarder liter med drivstoff samt en svimlende reduksjon i CO2-utslipp fra biler på 23 millioner tonn. Hvis alle biler i Europa var utstyrt med grønne MICHELIN-dekk, ville vi ha spart omtrent tre milliarder liter med drivstoff (tilsvarende 100 000 tankskip) hvert år. Med sitt GREEN X-merke gjør MICHELIN sitt for mobilitet i fremtiden.

Green X on tyre

Hvis du drømmer om å fylle sjeldnere, er det bare å lese videre

Mange er overrasket over at dekkene står for opptil 20 % av drivstofforbruket. Det betyr at dekkene bruker en tank av fem. Og dekk forbruker energi. Du ser hva vi mener hvis du tar på dem etter å ha kjørt noen kilometer: de er varme. Dette skyldes i hovedsak rullemotstand, en av de fem kreftene som et kjøretøy må overvinne for å fortsette å bevege seg. Pluss vridning av dekkene i svinger eller flattrykkingseffekten som forårsakes av hjulenes rotasjon.

Bib with fuel guage

Mindre varme betyr mindre drivstoff

Fordi vi mener at du bør eie dekk som ikke bare er sikrere og varer lenger, men også reduserer drivstofforbruket—uten å gå på kompromiss med disse fordelene—har MICHELIN blandet inn en form for silisiumdioksid. I 1992 var MICHELIN Energy-dekk de første til å bruke silisiumdioksid. Resultatet var dramatisk: drivstofforbruket falt betraktelig. I tillegg gir det utmerket veigrep under våte forhold. Fordi de er lettere, med mindre materiale å forvrenge, produserer de mindre varme. Mindre varme betyr mindre drivstoff. Drivstoffbesparelsen avhenger av drivstoffpris og dekkdimensjon, men i gjennomsnitt sparer MICHELIN ENERGY™ Saver-dekk inn opptil 80 liter drivstoff i løpet av sin levetid.

Et nytt dekk hver 45 000 km (2)

Tre av fire passasjerbildekk som MICHELIN selger i Europa i dag er "grønne" MICHELIN-dekk. Disse dekkene med lave rullemotstand tilbyr et utrolig nivå med slitebestandighet og grep. Se etter den GREEN X-merket på sideveggen. GREEN X-merket symboliserer redusert drivstofforbruk og lavere CO2utslipp for bilen og er beviset på en energieffektivitet som er blant de beste på markedet. Med MICHELINs grønne dekke med lavt drivstofforbruk sparer du nok penger til å kjøpe ett nytt dekk etter 45 000 km (2).
(1) Beregnet på grunnlag av rullemotstandstester gjennomført av TÜV SÜD Automotive i 2008 og 2009.

(2) Gjennomsnittlig levetid for MICHELIN-dekk (intern kilde).
  • BIL
  • SUV - 4X4
  • VAREBIL - BOBIL
Loader