DEKKDEKK VIS ALLE DEKKVIS ALLE DEKK FORHANDLEREFORHANDLERE

Grunnleggende dekkunnskap

Snakk "dekk" flytende på ett minutt

Michelin 18 mai 2010

Snakk

Dekkspråket er fremmed for de fleste. Det er fullt av mystiske tall, bokstaver, symboler og koder på siden av hvert dekk. Faktisk inneholder de masse nyttig og viktig informasjon om egenskapene til hvert dekk. Så, hvis du ikke kan skille dekkets bredde fra hastighetssymbolet, eller hvis du gjør det men ønsker å utvide kunnskapen, her er det viktige saker som er nyttige når du skal velge det dekket som er det rette for deg.

Trepigget fjellsnøfnugg:

Trepigget fjellsnøfnugg-symbol (3pMSF). Tilleggsmerker på M+S-dekk angir at de er beregnet på vanskelige snøforhold.

Three Peak Mountain snow flake

GREEN X:

Michelin innførte "GREENX"-logoen på sine nyere utvalg for å identifisere "grønne", energieffektive dekk. I tillegg til å gi bedre drivstofføkonomi, gir de utrolige nivåer med slitasjebestandighet og grep i vått vær.


Green XHvis det er merket med ekstra belastning (XL) eller forsterket (Reinf) har dekket en høyere merkebelastning enn det som vanligvis gjelder for denne dimensjonen. Du bør ta dekkmerkene med i vurderingen når du skifter dekk.

ZP: Null trykk:

ZP identifiserer selvbærende dekk fra MICHELIN som har forsterkede sidevegger. Disse selvbærende dekkene (SST) gjør at du kan kjøre videre med et punktert dekk.

ZP: Dette merket viser at du kan fortsette å kjøre med et punktert dekk i opptil 80 km i hastigheter opptil 80 km/t.

ZP SR: Viser at du kan fortsette å kjøre med et punktert dekk i opptil 32 km i hastigheter opptil 80 km/t.

Bilprodusentspesifikke dekkmerker

F.eks. Pilot Primacy MO (Mercedes)
F.eks. N-merket Pilot Sport PS2 (Porsche)
F.eks. 205/55R16 91V Pilot Primacy G1

Noen (stort sett høyytelse) Michelin-dekk har spesifikke merker som viser at dekket er blitt utviklet for å gi optimal ytelse for modeller fra visse kjøretøyprodusenter.

Michelin-dekk med disse spesifikke merkene er laget på en annen måte enn tilvarende standarddekk. Disse dekkene er hverken bedre eller dårligere enn tilsvarende standarddekk, men de skiller seg ut med en annen adferd når de sitter på bilen. Disse merkene kan finnes på dekkets sidevegg, og dessuten på etiketter for nye dekk.

Noen av de spesifikke bilprodusentmerkene (N, C og K) er meget restriktive på grunn av kjøretøytypene de passer til. Disse kjøretøyene har bestemte egenskaper, og hvis de ikke utstyres med korrekte dekk, vil de ikke fungere som de skal.

På grunn av de tekniske forskjellene har noen dekk som er utviklet for visse bilprodusenter, spesifikke merker for å skille dem fra tilsvarende standarddekk.
G1-dekk har for eksempel små forskjeller i de fysiske dimensjonene.

G1-dekk er ikke spesifikke for noe bestemt bilmerke. Andre merker (som *, MO) kreves av den aktuelle bilprodusenten for å differensiere dekkene som er utviklet for deres biler. Det rette dekket vil sørge for at det oppnås optimal ytelse.
  • BIL
  • SUV - 4X4
  • VAREBIL - BOBIL
Loader