DEKKDEKK VIS ALLE DEKKVIS ALLE DEKK FORHANDLEREFORHANDLERE

Grunnleggende dekkunnskap

Lage et dekk. Uten kompromiss

Michelin 18 mai 2010

Lage et dekk

Dekket er det eneste kontaktpunktet mellom kjøretøyet og veien og må ha riktig balanse mellom grep, trekkevne, komfort, lyd, lang levetid, energieffektivitet og eiekostnad. Uten kompromiss.

Produsert ved bruk av strenge rutiner.

Å lage et dekk dreier seg ikke om å bare sprute gummi inn i en form. Det er en kompleks prosess som krever ekstraordinær detaljoppmerksomhet. Mange, om ikke de fleste, dekk er håndlaget med stor vekt på kvalitet. Vårt kvalitetssystem, som måles mange ganger i løpet av produksjonsprosessen, brukes på lik måte og like strengt i alle våre fabrikker over hele verden. Dette garanterer samme kvalitetsnivået alle steder der vi lager dekk.

Et dekk er en kompleks sum av mange forskjellige deler.

Hvor godt det lykkes avhenger av hvor godt hver del arbeider sammen som én enhet.  Det er et ekstremt avansert produkt som bruker et bredt spekter av råmaterialer. Det går faktisk mer enn 200 komponenter med til å lage et moderne dekk.

Disse komponentene faller inn i fem grupper:
  1. Naturgummi. Hovedkomponenten i dekkenes mønsterlag.
  2. Syntetisk gummi. Et vesentlig element i mønsteret på bil-, varebil- og 4x4-dekk.
  3. Karbonsot og silisiumoksid. Brukes som forsterkningsmiddel for å gi dekket bedre slitasjeegenskaper.
  4. Metall- og tekstiltråder. De utgjør dekkets skjellett og gir det geometri og stivhet.
  5. Tallrike kjemiske midler. Gir dekket bestemte egenskaper som lav rullemotstand og ultragodt grep.

Dekkproduksjon er en prosess med kontinuerlig innovasjon.

Du har uten tvil hørt om Michelins grønne, energisparende dekk, som gir bilen bedre drivstofføkonomi ved å senke rullemotstanden. Michelin arbeider i øyeblikket med vår femte generasjon grønne dekk. Målet er å forbedre drivstofføkonomien med minst to prosent og en tilsvarende reduksjon i CO2-utslipp med hver påfølgende generasjon. Dette har vært, på vår egen måte, en stille revolusjon. Dette har gjort at vi har hjulpet til å redusere det globale drivstofforbruket med mer enn 12 milliarder liter og forhindret utslipp av 30 metriske tonn med CO2 siden 1992.

Michelin har forpliktet seg til å forbedre drivstofføkonomien og samtidig opprettholde høy slitasjebestandighet, utmerket bremsing på vått underlag, komfort og lav støy. Vi vet at det er kvaliteten på dekket som gir det verdi.
  • BIL
  • SUV - 4X4
  • VAREBIL - BOBIL
Loader