cjggpa0kw00fj0hqmscxms6n9 road hp full

Sideveggen er skadet

Symptom: nedsøkk

car edito 6 5 tip indention 140319 help and advice

car edito 6 5 tip indention 140319 help and advice

Diagnostikk: Dette er ikke et problem. Det er helt normalt for en sidevegg på et radialdekk.
  • Nedsøkk er ganske vanlig på radialdekk (de fleste dekk er av denne typen), og det vil ikke påvirke ytelsen.
  • Dekket ditt har ett eller flere kordlag i sideveggen, og disse ligger parallelt med hverandre. (Det ligger også en stålwire i selve gummien.) Der hvor disse kordlagene krysser hverandre, blir det ofte ett lite nedsøkk.

Symptom: hump eller boble

car edito 6 5 tip budgebubble 140908 help and advice

car edito 6 5 tip budgebubble 140908 help and advice

Diagnostikk: Dekkskade som krever reparasjon
  • De fleste punkteringer som skjer på grunn av spiker eller revner på inntil seks mm i gummien , kan bli reparert av en dekkspesialist i tråd med bransjegodkjente løsninger.
  • Reparasjon av dekket mens det fremdeles sitter på felgen er ikke en pålitelig løsning og kan faktisk være farlig. Etter en punktering må man kontrollere innsiden av dekket.

Løsning:
  • Riktig reparasjon av et radialdekk (den mest utbredte dekktypen) innebærer å plassere et gummipatch på kordlaget innvendig og fylle gummi i selve hullet.
  • Du må ikke prøve å reparere dekk med punkteringer på over seks mm i slitebanen eller punkteringer i sideveggen. Du bør heller ikke reparere dekk som har lavere mønsterdybde enn 1,6 mm.
  • Hvis du ikke kan bruke det skadde dekket, må du bytte til reservehjulet – men husk å sjekke reservehjulets sidevegg for å finne riktig dekktrykk, hastighet og kilometerbegrensning. Ta med bilen til en dekkspesialist for kontroll.

 

Trenger du litt mer hjelp?