Sideveggen er skadet

Symptom: nedsøkk

car edito 6 5 tip indention 140319 help and advice

Diagnostikk: Dette er ikke et problem. Det er helt normalt for en sidevegg på et radialdekk.

  • Nedsøkk er ganske vanlig på radialdekk (de fleste dekk er av denne typen), og det vil ikke påvirke ytelsen.
  • Dekket ditt har ett eller flere kordlag i sideveggen, og disse ligger parallelt med hverandre. (Det ligger også en stålwire i selve gummien.) Der hvor disse kordlagene krysser hverandre, blir det ofte ett lite nedsøkk.

Symptom: hump eller boble

Diagnostikk: Dekkskade som krever reparasjon

  • De fleste punkteringer som skjer på grunn av spiker eller revner på inntil seks mm i gummien , kan bli reparert av en dekkspesialist i tråd med bransjegodkjente løsninger.
  • Reparasjon av dekket mens det fremdeles sitter på felgen er ikke en pålitelig løsning og kan faktisk være farlig. Etter en punktering må man kontrollere innsiden av dekket.


Løsning:

  • Riktig reparasjon av et radialdekk (den mest utbredte dekktypen) innebærer å plassere et gummipatch på kordlaget innvendig og fylle gummi i selve hullet.
  • Du må ikke prøve å reparere dekk med punkteringer på over seks mm i slitebanen eller punkteringer i sideveggen. Du bør heller ikke reparere dekk som har lavere mønsterdybde enn 1,6 mm.
  • Hvis du ikke kan bruke det skadde dekket, må du bytte til reservehjulet – men husk å sjekke reservehjulets sidevegg for å finne riktig dekktrykk, hastighet og kilometerbegrensning. Ta med bilen til en dekkspesialist for kontroll.

car edito 6 5 tip budgebubble 140908 help and advice

Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.