Michelin og Pyrowave slår seg sammen for å industrialisere en ny innovativ teknologi med resirkulering av plastavfall


2020-11-14

Michelingruppen og kanadiske Pyrowave går sammen, og fremskynder en markedsklar innovativ teknologi for plast-resirkulering. Tanken er å øke andelen bærekraftige materialer, ikke bare i Michelin dekk, men også hos andre merker og i andre industrier.

Pyrowave, en pionér innen elektrifisering av kjemiske prosesser og plastgjenvinning, skal sammen med Michelin industrialisere den innovative teknologien for gjenvinning av plastavfall.

Det kanadiske firmaet Pyrowave er stolte over å kunngjøre et samarbeid med Michelingruppen. Den nyutviklede Pyrowave-teknologien gjør det mulig å generere resirkulert materiale fra plast som finnes i emballasje, isolasjonspaneler og/eller husholdningsapparater. Dette resirkulerte materialet er en viktig monomer[1] og brukes i produksjonen på alt fra polystyren og syntetisk gummi til dekk, og i et stort antall forbrukerprodukter.

Pyrowave teknologien er et vitenskapelig gjennombrudd. Det resirkulerer plast ved hjelp av mikrobølgestråling, og i motsetning til andre termiske prosesser, gjør denne teknologien det mulig å resirkulere plastavfall til kvalitetsråvarer ved bruk av elektrisitet – en form for energi som for tiden har det høyeste potensialet til dekarbonisering. Det gir også høyere avkastning, og er en mer nøyaktig prosess en andre teknologier som skal erstatte råmateriale fra olje og gass.

Samarbeidet mellom Pyrowave og Michelin vil innebære en ny verdikjede til den sirkulære plastøkonomien, og muliggjøre ny emballasje og produksjon av nye produkter fra resirkulert plast til bil-, elektronikk- eller dekkindustrien.

En industriell leder innen 2023
I de kommende månedene vil de to selskapene samarbeide med å fremme industrialiseringen av Pyrowave-teknologien, og vil ha fokus på sertifisering og kommersiell utrulling i internasjonale markeder. Samarbeidet, som til slutt vil utgjøre en investering på mer enn 185 millioner norske kroner, vil kombinere Pyrowave sin ekspertise med Michelin sin industrielle kunnskap.

For å kunne holde tempoet oppe på dokumenteringen av teknologien, og sikre sertifisering av produktet, vil Michelins tekniske team jobbe med Pyrowave for å utvikle en industriell prototype, som er finansiert og driftet av Michelin, innen 2023. Teknologien vil møte de høye standardene til Michelin, når det kommer til sikkerhet, drift og ytelse.

Ikke bare en økning i frekvensen av bærekraftige materialer i Michelin-dekk, men også i andre bransjer
Etter et år med evalueringer, kunne Michelin prøve testutgaver av det resirkulerte materialet i dekkene. Denne regenererte polymer-prosessen er helt i tråd med Michelingruppen sin strategiske visjon og bærekraftsmål for produksjon.

- Dette samarbeidet er det ultimate beviset på konsernets bærekraftsstrategi. Hensikten er å produsere dekk laget av stadig mer bærekraftige materialer, og å gjøre disse teknologiene tilgjengelige for innovative resirkuleringskanaler. Vi tror på potensialet i Pyrowave-teknologien og deler deres visjon for en mer bærekraftig fremtid gjennom innovasjon, sier Sonia Artinian-Fredou, konserndirektør for tjenester og løsninger innen høyteknologiske materialer i Michelingruppen.

- Samarbeidet markerer begynnelsen på industrialiseringsfasen, og hekter på ekspertisen og den tekniske tyngden Michelingruppen har. Dette strategiske partnerskapet gjenspeiler attraktiviteten og potensialet i kjemisk prosesselektrifisering, både miljømessig og kommersielt, for globale aktører. Gjennom dette partnerskapet med Michelin stiller vi oss i en posisjon til å kunne utvikle en banebrytende teknologi, som tar sikte på å endre fremtidige materialer på en bærekraftig måte, sier Pyrowave co-gründer og administrerende direktør Jocelyn Doucet.

For mer informasjon om Pyrowave Technology

  • Bilder av Pyrowave teknologien – ingen logo
  • Bilder av Pyrowave teknologien – med logo
  • De fire stegene av behandlingen av polystyrene med Pyrowave teknologi
  • Pyrowave logo animasjon
     

Om Pyrowave
Pyrowave er en pionér innen elektrifisering av kjemiske prosesser ved bruk av mikrobølgestråling med lave karbonavtrykk. Pyrowave er også ledende innen sirkulær økonomien av plastresirkulering og mikrobølgestråler, noe som gjør at plast kan gjenbrukes og utnyttes til det fulle. Det patenterte effektive mikrobølgestrålings depolymerisasjons katalysen er den mest avanserte i hele verden, og er i fronten av hva gjelder en ny generasjon plast. Ved å gjenopprette plast tilbake til sin molekylære tilstand, identisk til jomfru-materialet, kan Pyrowave-teknologien produsere en uendelig gjenvinning av plast og en sirkulærøkonomisk løsning som kan møte den globale utfordringen med plastresirkulering. www.pyrowave.com

 

[1] Monomer: En monomer er et molekyl med naturlig eller syntetisk opprinnelse. Ved suksessive sekvenser med identiske eller forskjellige molekyler, genererer den en polymerstruktur.

Pressesjef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 46 8 709 07 76, Mobil: 46 72 250 07 40, E-post: lotta.wrangle@michelin.com

Som ledende dekkprodusent har Michelin forpliktet seg til å forbedre kundens mobilitet på en bærekraftig måte ved å produsere og distribuere de mest passende dekkene, tjenestene og løsningene for å møte kundenes behov. Michelin tilbyr også digitale tjenester, kart og guider for å gjøre reisen til en rikere og mer unik opplevelse. Michelin utvikler også høyteknologiske materialer som brukes i mobilitetsindustrien. Gruppen har sitt hovedkontor i Clermont-Ferrand, Frankrike, og opererer i 170 land, har 127 000 ansatte over hele verden og 69 produksjonsanlegg, som sammen produserte 200 millioner dekk 2019. For mer informasjon besøk gjerne vår hjemme side www.michelin.com eller www.michelin.no.

Kjøretøy Piktogram cjxadkp7r016p0jqwuyo6sdgj pdf Dekk
8428773ea58a2bb8 800x800ar
b612a87233ee08fe 800x800ar
99071a9e706cc27d 800x800ar
Nettleseren din er ikke kompatibel med dette nettstedet.
Du bruker en nettleser som ikke er kompatibel med dette nettstedet. Det kan hende at noen av funksjonene ikke virker som de skal. Merkelige ting kan skje mens du surfer her inne. Du kan oppgradere nettleseren din, eller bruke én av nettleserne under, for å få fullt utbytte av nettsidene.